Website counter free counters

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ


Δήμος Πύλου – Νέστορος προς ΕΛ.ΑΣ …Δεν πάει άλλο !!


Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 16:42
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι εγκαταλελειμμένος στο έλεος των κακοποιών, κλεφτών, ληστών !!!
Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών στον Δήμο Πύλου-Νέστορος αυτή την περίοδο είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η πολιτεία και η αστυνομία όσο αφορά τον ρόλο τους στη προστασία των πολιτών μας.
Η αίσθηση του πολίτη κυμαίνεται : από υποψήφιο επόμενο θύμα της αδίστακτης επιθετικότητας, των διαρρηκτών, εγκληματιών, κλεπτών κ.τ.λ. μέχρι : του εγκαταλελειμμένου πολίτη τρίτης κατηγορίας που το τομάρι του και η περιουσία του δεν έχουν πλέον καμία αξία για προστασία εκ μέρους μιας ανοργάνωτης πολιτείας και κατ’ επέκταση αστυνομίας.....
Δυστυχώς, αυτή η αίσθηση και η εντύπωση έχει ριζώσει βαθιά και ριζώνει καθημερινά βαθύτερα στην συνείδηση του Δημότη μας. Το μόνο που του απομένει πλέον να προσεύχεται και να εύχεται ανυπεράσπιστος να μην είναι το επόμενο θύμα, γιατί καθημερινά βιώνει και γίνεται μάρτυρας εγκληματικών πράξεων στον γείτονα, τον συγγενή ή τον διπλανό του. Κλονίστηκε σοβαρά ή καλύτερα εξαφανίστηκε πλέον από τον έλληνα πολίτη η εμπιστοσύνη που είχε στην Ελληνική Αστυνομία και στους αστυνομικούς.
Εύλογα αναρωτιέται καθημερινά ο κάθε δημότης μας, ιδιαίτερα της υπαίθρου : Υπάρχει άμεση δράση; όπου άλλες εποχές δικαίως ονομαζόταν «άμεση» και βρισκόταν συνεχώς δίπλα του. Πού είναι η ασφάλεια που απολαμβάνει ο έλληνας πολίτης σε υποτιθέμενο ευνομούμενο κράτος; Υπάρχει Υπουργείο προστασίας του πολίτη; Λογικά ερωτήματα που αποτελούν καθημερινή συζήτηση στην κοινωνία μας μεταξύ των πολιτών και απαξιώνουν τον ρόλο της πολιτείας και της αστυνομίας.
Γιατί να έχουμε τα αστυνομικά τμήματα; Για να λέμε ότι έχουν περιοχή ευθύνης όταν είναι άδεια από προσωπικό; Ή ελλειπή και ενδεχομένως ανύπαρκτο εξοπλισμό; Τα κτήρια θα αστυνομεύσουν τη περιοχή ευθύνης των αστυνομικών τμημάτων;
Μοτοσυκλέτες, περιπολικά και μηχανοκίνητος εξοπλισμός παραμένουν παροπλισμένα είτε από βλάβες είτε από έλλειψη προσωπικού για να τα χρησιμοποιήσουμε σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση για την αποτροπή του κοινού εγκλήματος.
Χιλιάδες αστυνομικοί υπηρετούν στο σώμα. Πού είναι; Τους είδαμε; Ήρθαν έγκαιρα όταν τους χρειαστήκαμε; Που είναι η πρόληψη του εγκλήματος; Δυστυχώς, ο ρόλος τους τελικά περιορίζεται στο να καταγράψουν τις ζημιές και τα θύματα.
Αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα που έχει ο πολίτης της Ελληνικής επαρχίας για τη λειτουργία του κράτους και της αστυνομίας. Ας μην κρυβόμαστε. Τα ακούμε, τα βλέπουμε και τα διαπιστώνουμε καθημερινά στην περιοχή μας.
Αυτά τα ερωτήματα πλανώνται στη σκέψη και τη συνείδηση των πολιτών όταν μάλιστα η δράση της αστυνομίας είναι άμεση και αποτελεσματική σε άλλες περιπτώσεις. Που να απευθυνθεί ο απροστάτευτος πολίτης; Οι πολίτες έχουν την αίσθηση, αλλά και το βιώνουν καθημερινά ότι ζουν σε ανοχύρωτη πόλη. Τελικά, ποιός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πολίτη; Υπεύθυνη αρμόδια είναι η ελληνική αστυνομία. Και αν είναι αυτή, τι μέτρα λαμβάνει για τη πρόληψη και το περιορισμό των εγκληματικών και των παραβατικών πράξεων στη περιοχή μας. Θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που κάθε μέρα χειροτερεύει περισσότερο; Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα και να απαριθμήσουμε σωρία υλικών ζημιών στους ανυπεράσπιστους δημότες μας;
Το να δημοσιοποιήσουμε ως υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες την πραγματική κατάσταση και εικόνα που επικρατεί στο Δήμο μας όσο αφορά την αστυνόμευσή του, δεν είναι κακοπροαίρετη κριτική, αλλά είναι επισημάνσεις, διαπιστώσεις και πραγματικά γεγονότα και πράξεις που πρέπει να μεταφέρονται δια του τύπου στους υπεύθυνους αρμόδιους και ειδικούς για να λάβουν τα μέτρα που αυτοί γνωρίζουν.
Δυστυχώς, με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος δεν πάει άλλο! Και αυτό το λέμε με λόγου γνώση. Και αυτό λέει πολλά! Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι εγκαταλελειμμένος στο έλεος των κακοποιών, κλεφτών, ληστών κ.τ.λ.. Τα γεγονότα που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και βιώνουν οδυνηρά οι δημότες μας, το αποδεικνύουν αυτό αναμφίβολα έστω και αν κάποιοι προσπαθούν να ισχυριστούν το αντίθετο.
Κάνουμε έκκληση - που πρόσφατα είχε κάνει με έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος και το Δημοτικό μας Συμβούλιο - προς τον κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και κάθε αρμόδιο, ώστε να ενσκύψουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και να προβούν άμεσα σε λήψη μέτρων για περιορισμό του προβλήματος και για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Απαιτούμε αποτελεσματική αστυνόμευση του Δήμου μας για λόγους που είναι γνωστοί στη ελληνική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου