Website counter free counters

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του Γέρου του Μοριά που διαλαλούσε τότε: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους»

 Επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του Γέρου του Μοριά που διαλαλούσε τότε: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους»Λαέρτης ο Πύλιος


«……την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω….» όρκος Αθηναίων. [1]


Προοίμιο: Η Ελληνική κρίση είναι αποτέλεσμα αφενός της ιδιοποίησης του κράτους
και των θεσμών από τα κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά την χώρα
και αφετέρου της λεηλασίας του δημόσιου αγαθού που διέπραττε διαχρονικά το κομματικό προσωπικό[2].Γνωρίζουμε ότι η παρουσία της Τρόικας υπαγορεύτηκε από την άρνηση των κομματικών προσώπων να συμπεριφερθεί με όρους δημοσίου συμφέροντος, να απαρνηθεί το καθεστώς της κομματοκρατίας που το θρέφει. Παρέδωσαν την χώρα στην ξένη εποπτεία με την ελπίδα ότι έτσι θα διατηρήσουν το καθεστώς των νέων «κοτζαμπάσηδων» επί της ελληνικής κοινωνίας.
Όταν η δουλοπρέπεια, η απληστία και η λατρεία για την καρέκλα γίνεται κομματικός νόμος που λέει ότι: «ό,τι πει το κόμμα εγώ θα γλύψω θα ψευδολογήσω ώστε να υφαρπάξω την ψήφο του πολίτη για το κόμμα και πάνω από όλα για τον εαυτό μου».
Μια από τις εφαρμογές του παραπάνω νόμου είναι η παρουσίαση των υποψήφιων κομματικών βουλευτών στη εξέδρα των επισήμων, κατά την διάρκεια της παρέλασης προς τιμή των αγωνιστών των ηρώων του 1821 , παρέα με τους «ομογάλακτους» φίλους, ως μελλοντικοί τοπικοί δυνάστες-δεσπότες για να γοητέψουν τα δημοτικά υποζύγια και με την βοήθεια των κομματαρχών συγκατανευσιφάγων τους, να υφαρπάξουν την ψήφο τους στις προσεχής βουλευτικές εκλογές.
Ο οποιοσδήποτε , διαπιστώνει ότι το θράσος και η έπαρση που επιδεικνύουν οι κομματικοί υποψήφιοι βουλευτές με την προκλητική ανοχή των κομματικων δημάρχων, παρουσιάστηκαν στις εξέδρες των επισήμων, κατά την διάρκεια της παρέλασης προς τιμή των αγωνιστών των ηρώων του 1821 , είναι αντίστοιχο με την τραγική δουλοπρέπεια της κομματικής τάξης και το μέγεθος της επιτροπείας στην οποία υπέβαλαν την χώρα.
Είναι φανερό ότι μπροστά στο ίδιον συμφέρον δεν σεβάστηκαν την εθνική μας
εορτή. Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει στο σάπιο κομματικό σύστημα, στους τραπεζίτες, στους υπουργούς και στην τρόικα.
Οι τοπικοί κοτζαμπάσηδες και οι μελλοντικοί τοπικοί δυνάστες-δεσπότες
που καμαρώνουν στις εξέδρες και με περισσό θράσος, ζητάνε χαιρετισμό από τα παιδιά μας, τι σχέση έχουν με όλους εκείνους που απλόχερα έδωσαν την ψυχή τους και τη ζωή τους ακόμα, για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, για να δει τούτος ο τόπος καλύτερες μέρες;
Η απάντηση είναι ότι αυτοί που καμάρωναν στην εξέδρα των επισήμων, είναι τα πιστά «ζαγάρια» αυτών που ξεπούλησαν για δικό τους όφελος τη χώρα. Αυτοί που οδήγησαν την κοινωνία στη διάλυση και το λαό στην εξαθλίωση. Αυτοί που δημιούργησαν ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, μισθούς και συντάξεις πείνας, άστεγους, συσσίτια, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια, φόρους, χαράτσια, αστυνομική βία και καταστολή, βγήκαν τώρα φορώντας τα καλά τους, να παραστήσουν τους τιμητές και τους σωτήρες.[3] Ντροπή!! αν σας έχει μείνει η ελαχίστη τσίπα. Επιπλέον βάλτε το καλά στο μυαλό σας, παρασιτικά κομματόσκυλα, δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε, αυτή η ιερή ημέρα δεν είναι δική σας. Η 25η Μαρτίου:
-Ανήκει σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να διώξουν τον ξένο ζυγό.
-Ανήκει σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, για τα δικαιώματα των πολιτών.
-Ανήκει σε όλους εμάς που παλεύουμε για την επιβίωση στα εργοστάσια, στα χωράφια, στις επιχειρήσεις, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά.
-Η παρέλαση ανήκει σε όλους εμάς. Είναι η δική μας παρέλαση!
-Αυτοί έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στην εξέδρα των επισήμων .
Συμπέρασμα: Στο σήμερα μιας ιδιαιτέρως μεθοδικής και ύπουλης υποδουλώσεως....μέσω της αποχαυνώσεως...δεν θα γίνουμε οι ραγιάδες του 21ου αιώνα, γιατί ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους ήρωες του 1821…Οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να ελευθερωθεί η χώρα και πάνω από όλα ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία δε διακονείται από προσκυνημένους όπως μας δίδαξε ο Καραϊσκάκης που δεν υπάκουε σε κανένα δίλλημα υποτέλειας και φόβου, όπως διαβάζουμε με υπερηφάνεια:"Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω, κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ' επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω." [4]…και εν συνεχεία οι πολιτικοί την υποδούλωσαν στις Μεγάλες Δυνάμεις…Οι πράξεις τους, τα λόγια τους, η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία τους και η ομοψυχία τους αποτελούν πάντα φωτεινά παραδείγματα και παρακαταθήκες για τις γενιές που ήρθαν, γι΄ αυτές που είναι και αυτές που ακολουθούν… για να φτάσουμε στο Σήμερα της Λήθης και της Αδράνειας, των προσκυνημένων "ηγετών", ως και της υποθηκεύσεως της ίδιας της Πατρίδας μας «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω", δηλαδή «και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη», ως και της υποθηκεύσεως της ίδιας της Πατρίδας μας, που τα Μνημόνια αντικατέστησαν τα προσκυνοχάρτια του Ιμπραήμ αντηχούν πιο επίκαιρα από ποτέ τα λόγια του Γέρου του Μοριά που διαλαλούσε τότε: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους»[5]
Πηγές:
[1] el.wikipedia.org/.../Όρκος_των_Αθηναίων μετ «και την πατρίδα δε θα παραδώσω μικρότερη»
[2] Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος/Εκδόσεις Παττάκη σελ 106-107/Γ Κοντογιώργης
[3] allosdromos.wordpress.com/Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει στο σάπιο πολιτικό σύστημα
[4] www.ellinikoarxeio.com/.../blog-post_18 \Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης ...
[5] www.novafm106.gr/read/fire-and-axe Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Φωτιά & τσεκούρι στους προσκυνημένους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου