Website counter free counters

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013


Σερτικα τσιγάρα για Σπυροπουλο… Οι τρύπες στο ΠΑΣΟΚ με τα οικονομικα

imageΣτο σκάνδαλο με το ενοίκιο των 60.000 ευρώ το μήνα που πλέρωνε το ΠΑΣΟΚστον επιχειρηματία ιδιοκτήτη του ακινήτου της Ιπποκράτους, ο οποίος τυγχάνει φίλος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου που απεκάλυψε το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” έρχεται να προστεθεί τορεπορτάζ τηςΕφημερίδας των Συντακτών για τα ιλιγγιώδη ποσά που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ μαύρης τρύπας στο ΠΑΣΟΚ. Γράφει χαρακτηριστικά οΔημήτρης Κουκλουμπέρης

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέουστο υπουργείο Εξωτερικών και αργότερα μετακόμισε στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με δικό της γραφείο και αρμοδιότητα τις μετακινήσεις και τις αποστολές του προέδρου και των κομματικών στελεχών.Επιπλέον, για την ίδια τριετία, στα 53,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για αποστολές στελεχών του Κινήματος, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο. Ολα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του κ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με τη θεσμική ιδιότητα του γενικού διευθυντή.

Πως είναι δυνατό να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια μέσα σ΄ένα χρόνο; Πως είναι δυνατόν να έχουν πληρωθεί 53,5 εκατ. ευρώ σε ένα μόνο ταξιδιωτικό γραφείο; Πως είναι δυνατόν μετά απ΄όλα αυτά να παραμένει επικεφαλής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος; 

Μιλάμε για κιμπάρηδες.
Για περσόνες υπεράνω χρήματος και με άλλους αξιακούς κώδικες που ξεπερνούν την πεζή καθημερινότητα. Καθότι μόνο εάν δεν σε απασχολεί το χρήμα, επειδή το φυσάς το άτιμο, δίνεις για ενοίκιο 60.000 ευρώ το μήνα και αφήνεις τους υπαλλήλους απλήρωτους. Ποιοι κατάφεραν αυτό το ανδραγάθημα;
Ο ΓΑΠ με τον πρώην πασοκάρχη και σημερινό διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. 
Με προτροπή του Σπυρόπουλου λοιπόν ο ΓΑΠ αποφάσισε να εγκαταλείψουν το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη και να μετακομίσουν στα νέα γραφεία της Ιπποκράτους-μιλάμε για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ιδιοκτήτης του οποίου είναι επιχειρηματίας κολλητός του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, του διοικητή του ΙΚΑ- της γνωστής οικογενείας των ομώνυμων κρασιών. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πλέρωνε στον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ενοίκιο 60.000 ευρώ το μήνα (όσο δηλαδή κάνει ένα δυάρι στην περιοχή) για τα γραφεία της Ιπποκράτους.Κιμπάρηδες με τα λεφτά των άλλων, των φορολογούμενων που καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν το χρέος-τέρας και τα ελλείμματα που δημιούργησε μια νοσηρή, διαπλεκόμενη και χυδαία αντίληψη διακυβέρνησης.
Ο Βενιζέλος έχοντας απλήρωτους τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ από το πολύ κράξιμο αποφάσισε να διαπραγματευθεί το ενοίκιο και ω του θαύματος αυτό έπεσε στις 20.000 ευρώ το μήνα-τζάμπα πράμα δηλαδή. Ως εκ τούτου μάλλον δεν θα γίνει η επιστροφή στην Χαριλάου Τρικούπη.
Θα ρωτήσετε τώρα-εάν δεν είστε ψεκασμένοι-ποιος κρατάει τον Σπυρόπουλο αμετακίνητο στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ. Ποιος είναι πιο ισχυρός από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Πάστορα, τον Παπούλια και τους 300 της Βουλής.
Η απάντηση είναι χο,χο,χο,χο και όποιος κατάλαβε κατάλαβε σ΄αυτή εδώ την ξιπασμένη κρατική μηχανή….

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΙΑΦΚΑ
Σημεία και τέρατα για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 2007-2010 περιλαμβάνει -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Εφ. Συν.»- το πόρισμα που συνέταξαν κατόπιν εντολής της σημερινής ηγεσίας του κόμματος πέντε διεθνούς κύρους ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece.

Η «μαύρη τρύπα», που επιβεβαιώνεται από αξιόπιστη κομματική πηγή και χαρακτηρίζεται «βόμβα», υπερβαίνει το ιλιγγιώδες ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται περίπου 14,5 εκατ., τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007, και για λόγους που δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξηγηθούν έκαναν «φτερά».

Με βάση τα ίδια συνταρακτικά στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζεται στο όνομα τουΝίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου και μετέπειτα διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και αργότερα μετακόμισε στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου,με δικό της γραφείο και αρμοδιότητα τις μετακινήσεις και τις αποστολές του προέδρου και των κομματικών στελεχών.

Για ταξίδια…

Επιπλέον, για την ίδια τριετία, στα 53,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για αποστολές στελεχών του Κινήματος, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο. Ολα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του κ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με τη θεσμική ιδιότητα του γενικού διευθυντή.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Η πρώτη ενημέρωση των έκπληκτων ελεγκτών προς την ηγεσία της Ιπποκράτους πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Οπως πληροφορείται η «Εφ. Συν.», η εκτίμησή τους ήταν ότι αν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, αυτεπάγγελτα επεμβαίνει εισαγγελέας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ώς και στην πτώση της κυβέρνησης εξαιτίας του μεγέθους της σκανδαλώδους υπόθεσης.

Μετά το εύλογο μούδιασμα που προκάλεσε στους κομματικούς ιθύνοντες η ανάλυση της κατάστασης, η απόφαση που έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφότου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον νυν γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη, ήταν η έρευνα να προχωρήσει κανονικά και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους.

Ο κ. Σαλαγιάννης έχει ήδη στείλει επιστολή στις ελεγκτικές εταιρείες ζητώντας να καταθέσουν το συντομότερο τον απολογισμό τους, κρίνοντας μάλιστα ότι η παράδοσή του έχει καθυστερήσει. Κατά ορισμένες πληροφορίες, η έρευνα είναι έτοιμη εδώ και ένα εξάμηνο, ενώ το καλοκαίρι οι ορκωτοί λογιστές για ένα μήνα είχαν εγκατασταθεί στο κτίριο της οδού Ιπποκράτους διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους.

Επιστολή φέρεται να έχει αποσταλεί και στον Νίκο Αθανασάκη, από τον οποίο ζητήθηκε να επιστρέψει μέρος του ποσού (300.000 ευρώ) που καταγράφηκε ως έξοδα που εγκρίθηκε με την υπογραφή του. Αντίστοιχη τηλεφωνική όχληση είχε δεχτεί και το καλοκαίρι, πλην όμως δεν έχει ανταποκριθεί καμία από τις δύο φορές. Το ίδιο συνέβη και με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που όμως λέγεται ότι ζητάει επίμονα τις τελευταίες ημέρες συνάντηση με τον γενικό διευθυντή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι το μείζον αυτό ζήτημα να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ η απίστευτη αυτή κατάσταση φαίνεται πως ήταν σε γνώση του, καθώς ενδεικτική ήταν η αναφορά του στις 17 Απριλίου σε κομματική συνεδρίαση όπου με αφορμή την τροπολογία για την αμνηστία σε διοικητές τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν,ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι διευθυντές οικονομικών, πριν από τον κ. Σαλαγιάννη, και όλοι οι πρόεδροι πριν από τον ίδιο, φωτογραφίζοντας προφανώς την περίοδο Παπανδρέου.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι το βάρος της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά, που του κληροδοτήθηκε είναι τεράστιο, «δεν τον καλύπτει κανένας και αισθάνεται σαν να φόρεσε τον χιτώνα που βούτηξε η Διηάνειρα στο δηλητηριώδες αίμα του Νέσσου…»

Συνεχίστηκαν τα δάνεια 

Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα 2007-2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του υποχρεώσεις. Η διαφαινόμενη -με βάση το πόρισμα- κατασπατάληση δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι διαπιστώνεται σε μια εποχή «γαλαντομίας» εκ μέρους του Κινήματος, κατά την οποία έγινε η μετακόμιση στα πολυτελή γραφεία της Ιπποκράτους με τις υπερβολικές ανέσεις και το γυμναστήριο, αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των απασχολουμένων στο κόμμα, ενώ το ίδιο γενναιόδωρες ήταν και οι δημοσιογραφικές αποστολές.

Τελικά φαίνεται ότι «λεφτά υπήρχαν», όχι βεβαίως για τους εργαζόμενους του Κινήματος, που έμεναν επί μήνες απλήρωτοι και πρόσφατα τους τέθηκε σχεδόν εκβιαστικά το δίλημμα ή να δεχτούν δραστικό ψαλίδι στις αποδοχές του ή να παραιτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου