Website counter free counters

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Μπεχράκης: Πολιτική και οικονομική υποταγή η συμφωνία για «συνεργασία» με το γερμανικό κρατίδιο


Τελευταία Ενημέρωση: 22/10/2013

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η υπογραφή πρωτοκόλλου «συνεργασίας» της γενέτειρας περιοχής του εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για την ελληνογερμανική «συνεργασία», Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, με τη γενέτειρα του Έλληνα πρωθυπουργού.
Στην ψηφοφορία τελικά που έγινε, καταμετρήθηκαν μόνο οι ψήφοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας του φιλομνημονιακού Π. Νίκα μετά την αποχώρηση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο συλλογικό όργανο του Δήμου.
Η πράξη της συναίνεσης με τις αδελφές ψυχές της γενέτειρας του Φούχτελ μεταφέρει το έντονο συμβολικό φορτίο της πολιτικής και οικονομικής υποταγής της χώρας και θα μας θυμίζει μαζί τον υποτιμητικό τρόπο που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης της κας Μέρκελ στην Αθήνα.
Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας για συνεργασία με τη γενέτειρα του Γερμανού εντεταλμένου, είναι μια προσπάθεια για δημιουργία σαφούς δέσμευσης της επόμενης Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου, από τη σημερινή. Στηρίζει ως προγεφύρωμα ανοικτά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη γερμανικών τραπεζών στην περιοχή και άλλων συμφερόντων στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι μια συνεργασία που μπορεί να γίνει αποδεκτή, χωρίς να προσβάλει τους Καλαματιανούς, με Δήμους της Γερμανίας, όσο χρονικό διάστημα η χώρα μας είναι στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τη μετατροπή της σε αποικία χρέους, δεν μπορεί να μην έχει βασικό, απαραίτητο και με απόλυτη σαφήνεια διατυπωμένο όρο στη συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, την από κοινού προώθηση της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στη χώρα μας και καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων. Υποχρέωση που υπάρχει από την εποχή της ναζιστικής Γερμανίας και δεν αναγνωρίζεται επίσημα ακόμα από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν και οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου. 
 

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράμε σε συνεργασία με τους Γερμανούς και… βλέπουμε

Τελευταία Ενημέρωση: 22/10/2013 16:09
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Χωρίς την παρουσία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, και συνεπώς αντιλόγου, ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας η πρόταση συνεργασίας με το Landkreis Schwaebisch Hall.
Συμφωνήθηκε, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου, το πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
Ο Π. Νίκας διευκρίνισε ότι πρόκειται περί καταρχήν πρότασης συνεργασίας και όχι για αδελφοποίηση με το Συμβούλιο Περιοχής του Schwaebisch Hall στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης της Γερμανίας.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Περιοχής του Schwaebisch Hall, ο επικεφαλής του οποίου Gerhard Bauer είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο στις 28 Απριλίου επικεφαλής αντιπροσωπείας, αποτελείται από 30 Δήμους και Κοινότητες, στους οποίους κατοικούν περίπου 190.000 άνθρωποι και είναι μια περιοχή ημιαστική και αγροτική, με πολλά δάση, πύργους και κάστρα, στην οποία εδρεύουν βιομηχανίες κατασκευής μηχανημάτων, ηλεκτροτεχνίας, μεταλλοτεχνίας, ενώ έχει ανεπτυγμένη κτηνοτροφία (με έμφαση στους χοίρους και τις γαλοπούλες).
Ο Οργανισμός αυτός έχει ευρείες αρμοδιότητες σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαθέτει εμπειρία σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που απέφεραν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων σε ζητήματα καθημερινότητας και βελτίωση διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση. Εκ μέρους της διοίκησής του, υπάρχει η βούληση να μοιραστεί την εμπειρία του σε καλές πρακτικές επί διαφόρων ζητημάτων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδος, με έμφαση στην Καλαμάτα.
Ο κ.  Νίκας τόνισε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «για όλα τα θέματα επί των οποίων θα επιδιωχθεί συνεργασία με το Schwaebisch Hall θα προηγούνται συζήτηση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει την υποχρέωση πάντοτε να θέτει στους Γερμανούς το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλες, δε, οι αποφάσεις θα στηρίζονται στην ισοτιμία και την εθνική αξιοπρέπεια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου