Website counter free counters

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Δ. Καφαντάρης: Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν είναι εκδηλώσεις «διαδοχής καρέκλας»

Δ. Καφαντάρης: Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεν είναι εκδηλώσεις «διαδοχής καρέκλας»

«Οι εκλογές του Μαΐου του 2014 δε γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις «διαδοχής της καρέκλας» του Περιφερειάρχη ή του Δημάρχου. Ούτε γίνονται για να κριθεί εν είδει δημοψηφίσματος το αντιμνημονιακό ή μνημονιακό φρόνημα των πολιτών. Γίνονται για να αποφασίσουν οι δημότες, σε ποιους θα εμπιστευτούν, την ελπίδα για προκοπή και το μέλλον του Δήμου ή της Περιφέρειας τους.», γράφει σε άρθρο του για την aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
Ολόκληρο του άρθρο του δημάρχου Πύλου – Νέστορος έχει ως εξής:
«Η κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πέρασε γρήγορα από το επίπεδο της οικονομίας, στους θεσμούς, την ηθική, την πολιτική ηγεσία.
Είναι μια κρίση αντιπροσώπευσης, και μόνο η αποκατάσταση μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργειών, ανάμεσα στην κοινωνία και τους αιρετούς εκπροσώπους της θα λειτουργήσει εποικοδομητικά στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας Ελλάδας που θα έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και θα τα έχει αφήσει πίσω της.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της πολιτείας μας, και οι εκλογές του 2014 είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για τη μετάβαση σε μια άλλη εκλογική αρχιτεκτονική, με επικαιροποίηση του πολιτικού μηνύματος που κομίζει κάθε υποψήφιος, στη βάση του συγχρονισμού του με τις πραγματικές και άμεσες ανάγκες της κοινωνίας.
Η έγκαιρη προετοιμασία, η ορθή κατανόηση της νέας πραγματικότητας και η μεθοδική διαχείριση των μέσων που μπορεί να έχει ο υποψήφιος στη διάθεση του, αποτελούν προωθητικές παραμέτρους για το επιθυμητό, θετικό αποτέλεσμα.
Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια περίοδο υψηλών πολιτικών φορτίσεων, τα κομματικά χρίσματα, οι επιλογές κομμάτων θα έχουν πολύ μικρή σημασία ή και καθόλου αξία.
Σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «θηλιά» στο λαιμό του υποψήφιου.
Οι μεγάλοι κομματικοί σχηματισμοί δεν διέρχονται απλά μια κρίση αξιοπιστίας, αλλά έχουν εισέλθει σε φάση απαξίωσης, με αποτέλεσμα, η «προίκα» ψήφων που έδιναν κάποτε τα κόμματα στον υποψήφιο να έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο υποψήφιος βρίσκεται μόνος του εναντίον των πολιτών και αντιμετωπίζει την πρόκληση να τους πείσει ότι είναι ο καταλληλότερος να του εμπιστευτούν την ψήφο τους.
Γι αυτό ο κάθε υποψήφιος πρέπει να είναι αυθεντικός, να είναι ο εαυτός του. Οι πολίτες εκτιμούν τους πολιτικούς που δεν κρύβονται πίσω από μάσκες και προσωπεία.
Οι εκλογές του Μαΐου του 2014 δε γίνονται για να γίνουν εκδηλώσεις «διαδοχής της καρέκλας» του Περιφερειάρχη ή του Δημάρχου. Ούτε γίνονται για να κριθεί εν είδει δημοψηφίσματος το αντιμνημονιακό ή μνημονιακό φρόνημα των πολιτών.
Γίνονται για να αποφασίσουν οι δημότες, σε ποιους θα εμπιστευτούν, την ελπίδα για προκοπή και το μέλλον του Δήμου ή της Περιφέρειας τους.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα πρέπει να στρατευθούν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους με κοινό παρανομαστή την όρεξη για προσφορά και αγάπη για τον τόπο τους.
Να συναντηθούν καταξιωμένα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας με σημαντικά δείγματα γραφής, μπροστάρηδες στην προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της αυτοδιοίκησης.
Στις ερχόμενες εκλογές, να κάνει ο καθένας την υπέρβαση του και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο τόπο, για μια καλύτερη Ελλάδα.»
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου