Website counter free counters

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Αρνητικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στην ΥΠΑ έκταση από το πολεμικό αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, προκειμένου να αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του πεδίου στάθμευσης αεροσκαφών στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Πρόβλημα με την έκταση για αναβάθμιση του αεροδρομίου Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αρνητικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η Πολεμική Αεροπορία το ενδεχόμενο να παραχωρήσει στην ΥΠΑ έκταση από το πολεμικό αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, προκειμένου να αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του πεδίου στάθμευσης αεροσκαφών στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».
 
Αυτό συνάγεται, μεταξύ άλλων, από την απάντηση που δίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου
Αναλυτικά, στην απάντηση της ΥφΕΘΑ, σημειώνονται τα εξής:
«α. Ως προς τα έργα υποδομής, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ενίσχυσης του διαδρόμου και του παραλλήλου τροχοδρόμου, η δε μελέτη κατασκευής νέου πύργου ελέγχου είναι υπό
εκπόνηση. Στόχος του ΥΠΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι η ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα συγχρηματοδότησης.
β. Ως προς την παραχώρηση εκτάσεων:
1) Η ΥΠΑ έχει ζητήσει την παραχώρηση:
α) Εκτασης που βρίσκεται δυτικά του δαπέδου στάθμευσης πολιτικών αεροσκαφών και νότια του λοξού τροχοδρόμου που συνδέει τον παράλληλο τροχόδρομο με το προαναφερόμενο δάπεδο στάθμευσης.
β) Του δαπέδου στάθμευσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών ΡΖL και περιοχής γειτνιάζουσας νότιά του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για μακρά παραμονή αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας, με αποδέσμευση αντίστοιχων χώρων από το υπάρχον δάπεδο στάθμευσης πολιτικών αεροσκαφών.
2) Η Πολεμική Αεροπορία:
α) Εχει ήδη απαντήσει στην ΥΠΑ ότι τμήμα της περιοχής δυτικά του δαπέδου στάθμευσης βρίσκεται εντός της επιφάνειας περιορισμού εμποδίων. Λόγω, μάλιστα, της αναμονής
πλήρους ανακατασκευής του διαδρόμου, ο παράλληλος τροχόδρομος θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως διάδρομος και, επομένως, οι περιορισμοί στον εν λόγω χώρο θα είναι αυστηρότεροι. Πέραν τούτου, το θέμα παραμένει μέχρι σήμερα εκκρεμές και υπό διευθέτηση μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας και ΥΠΑ.
β) Δεν επέτρεψε την παραχώρηση της περιοχής του δαπέδου ΡΖL και της γειτνιάζουσας έκτασης, επειδή αφ’ ενός βρίσκεται εντός επιφάνειας περιορισμοὑ εμποδίων και αφ’ ετέρου γειτνιάζει με στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τίθενται ζητήματα ασφάλειας.

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτὡμενο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορὡν και Δικτὑων».

Επιστολή ενημέρωσης Πετράκου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το αεροδρόμιο Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που συνεδριάζει απόψε αναφορικά με το θέμα του αεροδρομίου ενημερώνει με επιστολή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.
 
"Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κατ’ αρχάς εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.
Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα της σημερινής σας συνεδρίασης για το «Αεροδρόμιο Καλαμάτας». Δυστυχώς βρίσκομαι στην Αθήνα για προγραμματισμένη δουλειά και δεν μπορώ να παραβρεθώ στη σημερινή σημαντική συνεδρίασή σας.
Είναι επείγουσα ανάγκη η αναβάθμιση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου για να ανταποκριθεί στον αναπτυξιακό του ρόλο. Αυτό κατά τη γνώμη μου βέβαια συνδέεται με την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των Περιφερειακών αεροδρομίων. Ανεξάρτητα βέβαια από την άποψη που έχει ο κάθε Σύμβουλος στο θέμα αυτό είναι ανάγκη η συνένωση όλων των δυνάμεων για να πετύχουμε:
  1. Την άμεση δημοπράτηση των έργων για τα οποία υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες.
  2. Την ολοκλήρωση των μελετών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση και βελτίωση του αεροδρομίου.
Από την πρώτη στιγμή που μου έκανε την τιμή ο λαός της Μεσσηνίας να με αναδείξει να εκπροσωπήσω τους πολίτες της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θεώρησα ότι το θέμα του αεροδρομίου πρέπει να αποτελέσει βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μου για την προώθηση των προβλημάτων του νομού.
Για το λόγο αυτό προχώρησα στις εξής ενέργειες:
  1. Τον Σεπτέμβριο του 2012 είχα συνάντηση με την τότε Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Φ. Παπαδημητροπούλου και ζήτησα την αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό της ΥΠΑ.
  2. Στις 19 Απριλίου 2013 είχα συνάντηση με το Γ.Γ του Υπουργείου Μεταφορών κ. Νίκο Σταθόπουλο και του έθεσα την της άμεσης υλοποίησης των απαραίτητων έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας.
  3. Στις 30 Απριλίου 2013 είχα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΑ κ. Τουρνά. Στις συναντήσεις ζήτησα από τον κ. Υπουργό να ενταχθεί το έργο της αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας στο ΕΣΠΑ. Επίσης έθεσα στον Αρχηγό ΓΕΑ το θέμα της παραχώρησης των απαραίτητων χώρων και εκτάσεων.
  4. Επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση κατέθεσα ερώτηση στις 25/11/2013 προς το Υπουργείο Υποδομών και Άμυνας. Δεν υπάρχει απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών μέχρι σήμερα.
  5. Με δεδομένο ότι δεν είχε υπάρξει απάντηση, στις 19/11/2013 στη συνάντηση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και στη συζήτηση για το Ν/Σ «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις» έθεσα το θέμα του αεροδρομίου Καλαμάτας και ζήτησα απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ Μ. Χρυσοχοΐδη στα συγκεκριμένα ερωτήματα που είχα θέσει στην ερώτηση.
  6. Παράλληλα σας καταθέτω την κοινή Δήλωση με τη Βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών αεροδρομίων και τον κίνδυνο να κλείσουν πολλά περιφερειακά αεροδρόμια.
Για όλες τις παραπάνω συναντήσεις και ενέργειες σας καταθέτω τα αντίστοιχα Δελτία Τύπου, Ερωτήσεις, Δηλώσεις και Απαντήσεις. Είναι στη κρίση σας ποια από αυτά τα Δελτία Τύπου π.χ. η Ερώτηση ή η τοποθέτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να αναγνωστεί ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προφανώς είμαι στη διάθεσή σας για να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε τους στόχους που θα καθορίσετε με τις σημερινές σας αποφάσεις".
Με εκτίμηση
 
Θανάσης Πετράκος Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/32071-aerodromio-petrakos
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/32075-provlima-aerodromio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου