Website counter free counters

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη !!!!! κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διότι έτσι θα λέγεται πλέον το ΠΑΣΟΚ

ΚΟΥΣΕΛΑΣ;


KOUSELAS

Tον πρώην βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά θέλει ρεπορτάζ του Newsit,να ενδιαφέρεται για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το όνομα του βουλευτή ακούγεται για πρώτη φορά και δεν έχει παίξει σε κανένα ρεπορτάζ Πελοποννησιακού μέσου. Κατά την γνώμη μας είναι αμφίβολη η εγκυρότητα της πληροφορίας που έχει το σαίτ.
Ο κ. Κουσελάς δημόσια τουλάχιστον δεν έχει εκφράσει την παραμική υπόνοια για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμείς το παραθέτουμε αυτούσιο:
- Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη θα λέγεται πλέον το ΠΑΣΟΚ
- Δεν πρόκειται να δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους, θα στηρίξει «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες
- Ενδεχομένως να στηρίξει και υποψήφιους που προέρχονται απο τη Νέα Δημοκρατία ή τη ΔΗΜΑΡ
- Ποια ονοματα ακούγονται για τις περιφέρειες
Μία από τις ευκαιρίες που θα έχει μπροστά της η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διότι έτσι θα λέγεται πλέον το ΠΑΣΟΚ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις, είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαϊου 2014.
Μιλώντας μάλιστα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τονίσει: «Τελείωσαν οι κομματικοί έλεγχοι, τα χρίσματα, οι μηχανιστικές προσεγγίσεις, σεβόμαστε όλοι τις τοπικές κοινωνίες. Οι τοπικές κοινωνίες αναδεικνύουν πρόσωπα προοδευτικά, ικανά, με πίστη στην Αυτοδιοίκηση, που θα ηγηθούν των τοπικών Παρατάξεων δημοτικών και περιφερειακών.
Στις εκλογές του Μαϊου του 2014 τα πράγματα θα είναι συγκεχυμένα καθώς το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά του να βρίσκονται στο ναδίρ της ιστορίας του θα «στηριχτεί» στις συνεργασίες στο πλαίσιο της κεντροαριστερής «Ελιάς»
Έχουμε μια τεράστια περιουσία, έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό καταξιωμένων δημάρχων και Περιφερειαρχών, έχουμε νέα πρόσωπα και θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις δημοτικές περιφερειακές Παρατάξεις χωρίς να θέλουμε να ασκήσουμε οποιονδήποτε έλεγχο, χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν, με σεβασμό στην Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς της και τα πρόσωπά της».
Με άλλα λόγια πως μεταφράζεται αυτό πρακτικά; Το ΠΑΣΟΚ κεντρικά ως κόμμα δεν πρόκειται να δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους, αντιθέτως θα στηρίξει «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες που θα προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και από τη ΝΔ ή τη ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με τις πρώτες προσεγγίσεις και πληροφορίες η Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύει να στηρίξει:
- στον δήμο Αθηναίων τον νυν δήμαρχο Γιάννη Καμίνη
- στο δήμο Θεσσαλονίκης τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη
- στην περιφέρεια Αττικής τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και τη στήριξη της ΝΔ
- στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα
- στην περιφέρεια Κρήτης τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη
Η στήριξη εκτός απροόπτου στους συγκεκριμένους υποψηφίους με τις όποιες δυνάμεις έχει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία θεωρείται δεδομένη καθώς φέρονται αποφασισμένοι να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ακόμη, καθώς:
- στην περιφέρεια Πελοποννήσου ουδείς γνωρίζει ακόμη τις προθέσεις του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Δημήτρης Κουσελάς καραδοκούν και το παλεύουν στο παρασκήνιο
Το ΠΑΣΟΚ κεντρικά ως κόμμα δεν πρόκειται να δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους
- στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά τις προσπάθειες της Χαρ. Τρικούπη να διαλύσει τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη φαίνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως και της ΔΗΜΑΡ αυτή τη φορά
- στην περιφέρεια Ιονίου ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της βουλευτού Άντζελας Γκερέκου
- στην περιφέρεια Θεσσαλίας προαλείφεται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Έκτορα Νασιώκα
- στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος
Για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας τα πράγματα είναι αρκετά θολά ακόμη όσον αφορά τις προθέσεις της Χαρ. Τρικούπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 στις οποίες ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προσδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική όντας στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να κερδίσει τις 8 από τις 13 περιφέρειες!
Στις εκλογές του Μαϊου του 2014 τα πράγματα θα είναι συγκεχυμένα καθώς το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά του να βρίσκονται στο ναδίρ της ιστορίας του θα «στηριχτεί» στις συνεργασίες στο πλαίσιο της κεντροαριστερής «Ελιάς», …όπου «φυτρώσει», αλλά και με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο συνεργασιών με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου