Website counter free counters

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Τί έγινε με ένα ψηφοδέλτιο που είχε προσμετρηθεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου.

Δεν έχει τέλος το εκλογικό σίριαλ στη Μεσσήνη - Ο Γ. Τσώνης ζητά την ανακήρυξή του σε Δήμαρχο - Τί έγινε με ένα ψηφοδέλτιο.?
Δεν έχει ακόμη... τέλος το εκλογικό σίριαλ της Μεσσήνης. Σε δελτίο τύπου του συνδυασμού του Γιώργου Τσώνη σημειώνεται πως στην δεύτερη ημέρα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του δήμου Μεσσήνης, βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο να προσμετράται στον συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου, αντί για τον δικό του. Αναλυτικά αναφέρεται:   

"Κατά τη δεύτερη ημέρα της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του Δήμου Μεσσήνης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σήμερα (Σάββατο), διαπιστώθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του κ. Γιώργου Τσώνη, κακώς είχε προσμετρηθεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου.
Ειδικότερα, στο 223ο Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Μεσσήνης, το υπ' αριθμ. 33 ψηφοδέλτιο που ανήκε στο συνδυασμό του Γ. Τσώνη, είχε προσμετρηθεί υπέρ του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Ως εκ τούτου -πέρα από τα αιτήματα ακυρώσεων ή προσμετρήσεων ψηφοδελτίων που έχουν ζητηθεί από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών κατά τη διήμερη διαδικασία- διαπιστώθηκε ότι έχει αφαιρεθεί ένα ψηφοδέλτιο από το συνδυασμό του κ. Γ. Τσώνη κι έχει προσμετρηθεί σε αυτόν του κ. Αναστασόπουλου. Έτσι, με την αφαίρεση ενός ψηφοδελτίου από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου και την κατακύρωσή του υπέρ του κ. Τσώνη, ο τελευταίος προηγείται με ένα ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Τσώνης, όπως δήλωσε το μεσημέρι, μετά την εξέλιξη της δεύτερης ημέρας της επανακαταμέτρησης, το Δικαστήριο θα πρέπει να τον ανακηρύξει δήμαρχο Μεσσήνης."
 

Διαφοροποίηση σε τρία ψηφοδέλτια από την επανακαταμέτρηση στο Δήμο Μεσσήνης

Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2014   

Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Ξεκίνησε χθες το πρωί και συνεχίζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας η επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων, σε όλα τα εκλογικά τμήματα του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης, μετά τη σχετική αίτηση του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Τσώνη.
Η καταμέτρηση ξεκίνησε χθες παρουσία και των δύο ενδιαφερομένων, του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και του κ. Γ. Τσώνη, με τον καθένα να συνοδεύεται από επιτελείο νομικών και συμβούλων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή πρώτη ημέρα της καταμέτρησης ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 εκλογικά τμήματα, με διαφοροποίηση σε τρία ψηφοδέλτια, που λειτουργούν υπέρ του κ. Αναστασόπουλου.
Πάντως, χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Σταύρου, μηνυτήρια αναφορά για όσα συνέβησαν στο 190ό  εκλογικό τμήμα στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους, όπου και υπήρξε η μία ψήφος διαφορά που του δίνει την εκλογική νίκη.

Διαφοροποίηση
Η επανακαταμέτρηση ξεκίνησε χθες στις 9.00 το πρωί, παρουσία δικαστικών λειτουργών και συνεχίσθηκε χωρίς σχεδόν κανένα διάλλειμα μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι. Διεκόπη, για να ξεκινήσει και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 και θα συνεχισθεί τη Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί.
Για την παρακολούθηση της καταμέτρησης από την πλευρά του κ. Αναστασόπουλου έχουν ορισθεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης και ο δικηγόρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ενώ από την πλευρά του κ. Τσώνη οι δικηγόροι Αντώνης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κωτσόβολος, Φρύνη Βασιλαδιώτη, Ηλίας Οικονομόπουλος και Βαρβάρα Νταρζάνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή επανακαμέτρηση ακυρώθηκαν από την περιοχή της Αγριλιάς δύο ψηφοδέλτια που είχαν καταλογισθεί υπέρ του κ. Τσώνη, καθώς ήταν τυπωμένα και από τις δύο πλευρές, γι’ αυτό και κρίθηκαν άκυρα (άλλη πληροφορία ανέφερε πως είναι τρία τα διπλοτυπωμένα ψηφοδέλτια), ενώ ένα ψηφοδέλτιο υπέρ του κ. Αναστασόπουλου, που είχε χαρακτηρισθεί ως άκυρο, προσμετρήθηκε ως έγκυρο, καθώς μια μικρή πτυχή σε αυτό θεωρήθηκε ότι δεν το καθιστά άκυρο.

Μηνυτήρια αναφορά
Αν αυτό ισχύει, τότε η διαφορά των δύο υποψηφίων αυξάνεται στους 4 ψήφους υπέρ του κ. Αναστασόπουλου.
Πάντως, σε χθεσινή του δήλωση ο δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρει: «Ξεκίνησε σήμερα η επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης. Είμαι βέβαιος για την επαναβεβαίωση της εκλογικής νίκης του συνδυασμού μας. Πιστεύω ακόμα ότι τα στοιχεία που θα αναδειχθούν από την επανακαταμέτρηση θα αφαιρέσουν κάθε πρόσχημα από τον αντίπαλο συνδυασμό να αμφισβητήσει στη συνέχεια δικαστικά το αποτέλεσμα.
Και κάτι ακόμα, επειδή η αλήθεια δε φοβάται τους ψιθύρους και τα μισόλογα που σκοπίμως διαρρέονται τις τελευταίες  ημέρες, πήραμε πρωτοβουλία και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον κ. εισαγγελέα για όσα συνέβησαν στο 190ό εκλογικό τμήμα της ΔΕ Αριστομένους και ο καθένας θα κληθεί να δικαιολογήσει τις ενέργειές του».
Πάντως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα από την επανακαταμέτρηση, ισχύει αυτό που έχει ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο. Δηλαδή, η νίκη του κ. Αναστασόπουλου με μία ψήφο. Για να υπάρξει αλλαγή, θα πρέπει βάσει της επανακαταμέτρησης να κατατεθούν ενστάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Μόνο με απόφασή του μπορεί να γίνει αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος. Βέβαια, μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82#sthash.HI9gUL3i.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου