Website counter free counters

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014(Λέτε να δούμε το αγαπημένο του θέρετρο- αλλά "απλησίαστο" για τους κοινούς θνητούς- COSTA NAVARINO, να δέχεται κουπόνια Κοινωνικού Τουρισμού? )...
-Παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε η αύξηση τιμών από ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. O Aντ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον πρόεδρο του...

ΣETE Aν. Aνδρεάδη και του τόνισε ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές. (Διαβάστε στη συνέχεια την αντίδρασή του).
Eπ' αυτού του ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.
Eν τω μεταξύ ξεπέρασε το 20% η αύξηση των αφίξεων τουριστών στο πεντάμηνο Iανουαρίου Mαΐου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣETE, με τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας ενισχύεται η εκτίμηση της επίτευξης του στόχου για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2014. Συγκεκριμένα, το διάστημα Iανουαρίου - Mαΐου 2014 έκλεισε με εντυπωσιακή αύξηση 20,4%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, αύξηση που μεταφράζεται σε επιπλέον 500.000 αφίξεις εξωτερικού.
Πρέπει να επισημανθεί η συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων της Aθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία παρατηρείται για τον μήνα Mάιο αύξηση 30,4% και για το πεντάμηνο 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΣETE για επιπλέον 750.000 αφίξεις φέτος στην πρωτεύουσα της χώρας....

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

fimotro.blogspot

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΣ... ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!
Δεν τον ξέρουμε, αλλά μάλλον πρέπει να τον γνωρίσουμε μετά την χθεσινή εξαιρετική συμπεριφορά του. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης εμφανώς...
ενοχλημένος από τις διαρροές του Μαξίμου ότι δήθεν υπάκουσε στην... εντολή του πρωθυπουργού εμφανίζοντάς τον ως ανδρείκελο της κυβέρνησης, άδειασε τις απαξιωτικές γι αυτόν διαρροές και εξήγησε ότι : «οι αυξομειώσεις τιμών παρακολουθούν τη ζήτηση και δεν βγαίνουν με εντολές του ΣΕΤΕ,  ούτε κανενός, δεν μπορούμε να παραβιάσουμε αυτό τον κανόνα της ελεύθερης οικονομίας» τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Δεν σχολιάζω αν έγινε τηλέφωνο, προφανώς υπάρχουν επικοινωνίες με την κυβέρνηση» ανέφερε.

Ο κ. Ανδρεάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι,  παραδέχθηκε  ότι παρατηρούνται οριακές αυξήσεις στις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών που στην Αθήνα φτάνουν και το 10%. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε επιχειρηματίες που αυξάνουν παράλογα τις τιμές... Σε μια χρόνια εξαιρετικής ζήτησης αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες τιμές που δεν πρέπει αυτές που πρέπει να είναι. Η αύξηση που είχαμε, σημειώθηκε κυρίως στην Αθήνα, που όμως είχε φτάσει σε επίπεδα στο μισό πριν την κρίση. Υπάρχουν κακές περιπτώσεις, αλλά ο μέσος όρος έχει πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής» σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε ότι ο τουρισμός πάει εξαιρετικά με στοιχεία που δείχνουν αύξηση ρεκόρ 20% στο πεντάμηνο για τις αφίξεις.

«Ας μη γκρινιάζουμε για τη θεαματική επιτυχία της χώρας που δημιουργεί 5.000 νέες θέσεις εργασίας... Είχαμε αφίξεις 20 εκατ. τουριστών το 2013, θα έχουμε 24 εκατ. τουρίστες το 2017 έναντι του αρχικού στόχου για το 2021, και 19 δισεκ. ευρώ άμεσα έσοδα» σημείωσε.

Ο Α. Ανδρεάδης τόνισε ότι ο Σύνδεσμος συστήνει στα μέλη του αύξηση που δεν θα υπερβαίνει το 3 με 4% το 2015, αλλά και να προσεχθεί η πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής. «Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ελλήνων – ξένων τουριστών γιατί το διαδίκτυο δεν κάνει διακρίσεις» επανέλαβε, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση 10% στον εσωτερικό τουρισμό.

Επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος της αγοράς που δεν δέχτηκε να εξεφτελιστεί από τις γελοίες διαρροές του Μαξίμου. Φαίνεται άλλωστε ότι ο άνθρωπος είναι αξιοπρεπής από την φυσιογνωμία του. Μπράβο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου