Website counter free counters

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014


Τι λειτουργεί και τι όχι στην Ελλάδα το 2014!

  
Ζούμε σε ένα Κράτος  που οι κεντρικές του λειτουργίες εμφανίζουν σημάδια διάλυσης μιας και λειτουργούν πια υποτυπωδώς. Ο Έλληνας πολίτης δεν απολαμβάνει ούτε το δικαίωμα στην Δημόσια δωρεάν υγεία (ας είναι καλά το μνημόνιο, οι  φαρμακευτικές και τα κοράκια του ΕΣΥ που διέλυσαν τα ταμεία), ούτε το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία (τα ίδια ισχύουν και εδώ), αλλά τέλος ούτε και το δικαίωμα να ζουν σε ένα δίκαιο κράτος μιας και ο τρόπος λειτουργίας των δικαστηρίων μας κακόφορμισε . Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του το 2013 χαρακτήρισε «Συστημικό πρόβλημα» την απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Με την απόφαση του  καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δίκη καθώς και του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής.
Πάμε ωστόσο να δούμε τι λειτουργεί μια χαρά.
Α) Ο προσχηματικός διάλογος για σοβαρά ζητήματα.
Όπως το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι καταστηματάρχες στην Ελλάδα μεριά λόγω κρίσης μεριά λόγω χαρακτήρα, απέκτησαν μια συνήθεια που δεν κόβεται. Δεν πληρώνουν το προσωπικό τους. Δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει αλλά περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες ή δεν τους πληρώνουν ή τους δίνουν με το ζόρι 550 ευρώ και αυτά πολλές φορές μαύρα. Αυτοί λοιπόν δουλεύουν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και κυρίως σε λιανικά εμπορικά καταστήματα. Και αντί να αφήσουμε τον φτωχό να ξεκουραστεί θέλουν να τον τρέχουνε και τις Κυριακές. Εξάλλου είναι γνωστό πως οι χιλιάδες των τουριστών της Τρίπολης θέλουν ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές για να αγοράζουν ρούχα και κοσμήματα!!
Β) Η επέκταση των ΜΙΚΕΛ
Η ανάπτυξη έρχεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Ο ρυθμός επέκτασης, των Μικέλ και γενικότερα των καταστημάτων που σερβίρουν καφέ, διατηρείται ανοδικός.
Γ) Το αθάνατο ελληνικό ρουσφέτι
Από την Τζούλια στη Μαρία-κανείς καλός δεν χάνεται!
O γιος του Ζαγορίτη έπιασε δουλειά ως επιστημονικός σύμβουλος της υπαλλήλου του MEGA κα Σπυράκη στην Ευρωβουλή. Προφανώς έτσι εννοούν τις μεταρρυθμίσεις. Να διορίζουν τα δικά τους παιδιά, τους μπαμπάδες (και τον μπαμπά Ζαγορίτη τον βόλεψαν ως επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή,) και τους παππούδες (σαν τον ηλικιωμένο πρέσβη που διορίστηκε πρόσφατα σε ένα άλλο οργανισμό) και να στραγγίζουν τον λαό με τα χαράτσια. Ένα ακόμη σημάδι πως ο πάτος αργεί. Να σημειώσουμε εδώ πως η θέση αυτή αμείβετε στις Βρυξέλλες με 4,000 ευρώ μηνιαίως καθαρά. Να δούμε και ποιο είναι το καμάρι αυτό.
Τα χρόνια (όχι πολλά) πέρασαν και ο σκανδαλιάρης πολιτικός γόνος βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μιας και διαπρέπει στις Βρυξέλλες. Ήταν το έτος 2010 όταν ένα ροζ και συνάμα πολιτικό σκάνδαλο αναστάτωνε το Πολεμικό Ναυτικό. Ο ναύτης (τότε) Γεράσιμος Ζαγορίτης, γιος του Λευτέρη Ζαγορίτη, ύστερα από τρελό γλέντι στα μπουζούκια με την Τζούλια Αλεξανδράτου, γύρω στις 4:30 το πρωί που έφυγαν, της πρότεινε να περάσουν μια βόλτα για να κάνει πλάκα στους άλλους που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Μουσείο μαζί του.
Πήγαν στο Μουσείο, όπου τους υποδέχθηκε ο φρουρός ο οποίος της ζήτησε και αυτόγραφο και μετά μπήκαν στους κοιτώνες και ξύπνησαν τους φαντάρους! Και φυσικά η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί.
Η εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες, στις οποίες ο Μάκης (Γεράσιμος) Ζαγορίτης τελούσε σε πιο «τρυφερές» στιγμές με την αισθησιακή πρωταγωνίστρια, μέσα από το Πολεμικό Μουσείο!
Τότε έγινε χαμός. Γαλόνια έπεσαν, καμπάνες ακούστηκαν και ύστερα σιωπή.  Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, για τις φίλες του Μάκης, στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί κι ως… Τζέρι, είχε εμπλοκή στην καμπάνια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και για την ακρίβεια φιγουράριζε πρώτη μούρη στην προεκλογική του αφίσα παρέα με άλλους Ευρωπαίους νέους, «συμβολίζοντας» την επιθυμία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εργασθεί για τη νεολαία της γηραιάς ηπείρου.
Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης βρέθηκε στα ευρωπαϊκά σαλόνια κατόπιν σχετικής πρότασης του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή και νεοεκλεγέντος δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, καλού φίλου του πατέρα του.
Κι αν ο Γιώργος Παπανικολάου έφυγε από τις Βρυξέλλες, ο Γεράσιμος Ζαγορίτης παραμένει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να αναλάβει, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, χρέη επιστημονικού συνεργάτη στο γραφείο της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη (του Mega).
Είδατε που κανένας δεν χάνεται; Ακόμα κι εκείνος που κατάφερε να κάνει (μεταφορικά και κυριολεκτικά) «μπουρδέλο» το Πολεμικό Μουσείο! Μην ξεχνάμε όμως πως είναι δικό μας αλλά και γαλάζιο παιδί, το οποίο και είναι τρομερό προσόν για να μην πεινάς σε αυτή τη ζωή.
Το σχόλιο του Σωκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου