Website counter free counters

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Να ανοίξουν λογαριασμοί και το «πόθεν έσχες» ζήτησε ο Γ. Τσώνης

         23/10/2014   
Συνεχίστηκε η ένταση και στο προχθεσινό Δ.Σ. Μεσσήνης
Εντονότεροι, όσο περνά ο καιρός και δεν ανακοινώνεται η απόφαση του Εκλογοδικείου για τις δημοτικές εκλογές στη Μεσσήνη, θα είναι οι διαξιφισμοί μεταξύ του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γ. Τσώνη. Οι διαξιφισμοί που είχαν ξεκινήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, συνεχίστηκαν και στην προχθεσινή.
Όμως, η συγκεκριμένη είχε και μία ιδιαιτερότητα, αφού, εκτός των άλλων, ενεπλάκη το σχετικό δημοσίευμα του «Θ» . Άρχισε με αναφορά του αντιδημάρχου Δημ. Γαλιάτσου, ο οποίος παρέστη στην προηγούμενη συνεδρίαση για λίγο και αποχώρησε εξαιτίας προσωπικού ζητήματος, όπως γνωστοποίησε προχθές. «Ακούστηκε το όνομά μου από τον κ. Τσώνη πως ήμουν εδώ και έφυγα και δεν άκουσα και δεν απάντησα. Δεν ξέρω αν τα όσα δημοσίευσε το “Θ” τα επικροτεί ο κ. Τσώνης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος δήλωσε παρών και πως περίμενε να ακούσει τι ήθελε να πει ο κ. Τσώνης, ενώ επικαλέστηκε και απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης. «Ό,τι διαβάσατε ισχύει και το δημοσίευμα λέει ό,τι ακριβώς είπα. Δεν είχες πει ότι ο Τσώνης εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα;», ήταν η απάντηση που δόθηκε και ο κ. Γαλιάτσος συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «έχω πρόβλημα με το πρόβλημα που έχετε εσείς. Εσείς μιλήσατε για το συγκεκριμένο και τον βάλατε στο στόμα μου. Ποτέ δεν έχω αναφερθεί στο όνομα του Μπόμπολα».
Στη δε παρότρυνση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να καταθέσει αγωγή, ο κ. Γαλιάτσος δήλωσε πως θα προβεί σε άλλη ενέργεια.


Η διένεξη
Στην ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα παρενέβη ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. «Δεν περιποιούν τιμή όταν ακούγονται φράσεις όπως διαπλοκή. Δεν έχω να κρύψω τίποτε, λόγω αυτής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που υπάρχει, τι έγινε, πώς έγιναν οι εκλογές, πώς ποσά τεράστια έφυγαν από τραπεζικούς λογαριασμούς, πριν από τις εκλογές, μετά τις εκλογές, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής.
Με θίγει. Ας δεσμευτούμε όλοι οι επικεφαλής, εγώ θα το κάνω, να κοινοποιήσω τις κινήσεις των λογαριασμών μου σε όποια τράπεζα, δύο μήνες πριν και δύο μετά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.
«Όχι μόνο δύο, εκατόν δύο μήνες», αντιγύρισε ο Γ. Τσώνης, με οξύ τόνο, προσθέτοντας: «Το πού βγήκαν το ξέρει ο κόσμος», ενώ μίλησε και για καλλιεργημένο σχέδιο σε βάρος του.
Ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε πως δεν αναφέρεται προσωπικά σε κάποιον και μιλά για όλους τους υποψηφίους, προκειμένου να σταματήσει η φημολογία περί διαπλοκής.
«Καταρρέει η προεκλογική λάσπη εναντίον μου , ο καθένας μπαίνει στη θέση του, για εμένα είχε συζητηθεί ότι σήκωνα λεφτά από τις τράπεζες», ανταπάντησε ο Γ. Τσώνης, ενώ στο ερώτημα που του έγινε από το δήμαρχο αν αυτό αληθεύει, απάντησε εκ νέου πως το διάστημα των εκατόν δύο μηνών ισχύει και πρότεινε να έρθουν στο φως και τα «πόθεν έσχες» του καθενός.
Μέσω της αντιπαράθεσης πληροφορήθηκε και ο αντιδήμαρχος, Αναστ. Ηλιόπουλος, πως ο κ. Τσώνης κατέθεσε αγωγή σε βάρος του για την αναφορά που έκανε ο πρώτος στην προηγούμενη συνεδρίαση περί διορισμών. «Θα δούμε τις κινήσεις των λογαριασμών. Θα το κάνω αύριο (σήμερα). Εκεί θα φανούν τα πάντα, ποιος είναι διαπλεκόμενος και ποιος έκανε διορισμούς», πρόσθεσε στη συνέχεια.
«Δεκαπέντε χρόνια τώρα κάνουμε όλοι δήλωση “πόθεν έσχες”», ανταπάντησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, προσθέτοντας: «Δεν έχω να κρύψω τίποτε. Για ό,τι με κατηγορήσατε εσείς και ο κ. Σαμπαζιώτης για διορισμούς και πως ήμουνα Μαυρογιαλούρος, είπα σε δημόσια ομιλία μου πως δε χωράει άλλο ο Δήμος Μεσσήνης, γέμισε, όπως είπα και ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”».
Η διένεξη διεκόπη εκεί. Λίγο αργότερα ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και ανέφερε πως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για μια φράση που είπε. Έδωσε διευκρινίσεις για το τι εννοούσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Τσώνης φαίνεται πως δεν αντέχει το διάλογο, γι’ αυτό και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπως είχε δικαίωμα».
Οι τόνοι έπεσαν τελείως και σε άλλο σημείο της συνεδρίασης ο κ. Τσώνης είπε πως θα δώσει εντολή στις τράπεζες να δημοσιοποιήσουν τις κινήσεις των λογαριασμών του για 10 χρόνια, και θα μπορούσε να τις ελέγξει μια πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής της τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ηλία Πατσιώτη.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
- http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου