Website counter free counters

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟ ΜΑΣ. γραφει ο Γιωργος ο Καρμιρης

 
Φωτογραφία του χρήστη Γεωργιος Καρμιρης.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
Είμαστε μια ηλιόλουστη, χώρα που πραγματικά είναι μοναδική σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μια χώρα που συνδυάζει σε μια ιδανική γωνιά της γης, όλα όσα συνδυάζουν άλλες κολοσσιαίες χώρες, αλλά με μια σημαντική διαφορά με ήπιο τρόπο και χωρίς να χρειάζεται να διανύσεις τεράστιες αποστάσεις.
Σε ποια χώρα με τόσο υπέροχα καταγάλανα ζεστά νερά ακόμα και το χειμώνα μπορείς να κολυμπήσεις ημέρα και νύχτα? Κάνοντας και ηλιοθεραπεία.
Ποια χώρα έχει Κυκλάδες ? Κρήτη με Κρητικούς? Καταπράσινα νησιά? Πανίδα?
Κλίμα? Ολύμπια, Δελφούς, Πελοπόννησο, Μεσσηνία, Φώς, Ήλιο κλπ.
Ποια χώρα έχει τέτοιους φιλόξενους, ανθρώπους όπως οι Έλληνες? Η ΕΛΛΑΔΑ είναι μια χώρα όπου μπορείς να καλλιεργήσεις και να παράγεις τα πάντα .Σωστά λέει ο θυμόσοφος λαός και τη μαγκούρα η το δάκτυλο σου να φυτέψεις θα φυτρώσει. Η τεράστια βιομηχανία της είναι ο ΤΟΠΟΣ της, το ΚΛΙΜΑ της και η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ της κληρονομιά.
Είμαστε μια χώρα με τεράστιο πλούτο σε όλους τους τομείς που μπορεί να θρέψει Όλο το πλανήτη.
Εδώ γεννιέται το μεγάλο ερώτημα σε αυτούς που κυβέρνησαν αυτό τον ευλογημένο τόπο, γιατί φθάσαμε έως εδώ? Αφού οι προϋποθέσεις μας, σαν χώρα ήταν μόνο θετικές.
Η Χώρα μας πρέπει να ανανεώσει το ραντεβού της, με την ιστορία να ζωντανέψει τον αγροτικό της χώρο ,τους χαμένους σπόρους και τον ορυκτό της πλούτο. Θλίβομαι αντικρίζοντας ειδικά εδώ στην Πυλία, τεράστιες εύφορες εκτάσεις, να είναι παντελώς ακαλλιέργητες και οι ιδιοκτήτες να εκλιπαρούν για μια θέση στον ήλιο, ψάχνοντας για δουλειά με μισθούς πείνας στα αστικά κέντρα. Ένας πανέμορφος τόπος που μοιάζει σαν μια νεανική μήτρα έχοντας τις προϋποθέσεις για να γονιμοποίηση, αλλά δυστυχώς το απορρίπτει, καταφεύγοντας σε εξωσωματικά παιχνίδια. Το Τοπίο πουλά προϊόντα και τα προϊόντα τοπίο.
Ζούμε στην ομορφότερη γωνιά του κόσμου. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν να μας το αρπάξει.
Το βασικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δεν πρέπει να κτίσουμε το μέλλων των παιδιών μας, με πεπαλαιωμένα υλικά.
Πρέπει να ανανεώσουμε το ανθρώπινο πολιτικό δυναμικό, που κυβερνά χρόνια αυτό τον τόπο με βάση την αξιοκρατία.
Οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν ενήμεροι πολίτες να πάψουν να ζουν στη σπηλιά του ΠΛΑΤΩΝΑ, αλυσοδεμένοι από το ΕΓΩ και τη μισαλλοδοξία, παρακολουθώντας τη ζωή ,βλέποντας σκιές που τους προβάλλουν, (στην εποχή του Πλάτωνα επροβάλλοντο στον τοίχο της σπηλιάς). Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, οι άνθρωποι βγάζουν τα συμπεράσματα τους, για την πολιτική , τη ζωή, από τις σκιές που τους προβάλλουν οι άλλοι ,χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, απλά νομίζουν ότι τα γνωρίζουν, ο Πλάτων γράφει ότι ο Θεός έβγαλε έναν έξω από το Σπήλαιο, για να ΔΕΙ με τα ίδια του τα μάτια το φώς και τα πραγματικά γεγονότα. Του αφαίρεσε τα δεσμά και τον οδήγησε έξω στο φώς του ήλιου να φωτιστή, να αφυπνισθή. Τώρα όποιος θέλει να βγει από τη σπηλιά μας , για να δει τα γεγονότα καθαρά πρέπει να κόψη τα δεσμά με το παρελθόν ,με την κομματοκρατία, τον λαϊκισμό, το προσωπικό όφελος , να μάθει να φιλτράρει την κάθε πληροφορία και με καθαρό μυαλό ξεκούραστο, για να μπορεί να εξετάζει τις πράξεις των κυβερνώντων του και όχι τα λόγια, γιατί στα λόγια όλοι είναι τέλειοι , καλοί και υπερπατριώτες , στη πράξη όμως αθετούν τον ίδιο λόγο για τον οποίο τους ψήφισε ο λαός. Ο λαός να μάθει να εκλέγει τους άριστους. Και να καταλάβει ότι στη ζωή ,ηθική σημαίνει πράξη.
Ο ΠΛΑΤΩΝ μας λέει ότι και αυτός που βγήκε από τη σπηλιά ,δεν του άρεσε και ήθελε αρχικά να επιστρέψει και μετά από καιρό και πολύ κόπο κατάφερε να αντιληφτεί ότι αυτά που γνώριζε μέσα στη σπηλιά ήταν ψεύτικα και σκιές. Φίλε αναγνώστη πόσο σωστά και σε τη βάθος ο ΠΛΑΤΩΝ είχε μελετήσει τη σημερινή Ζωή μας από το παρελθόν. Ο ΠΛΑΤΩΝ μας διδάσκει ότι μόνο με την ΑΛΗΘΕΙΑ βρίσκουμε νόημα και πρόοδο στη ζωή μας σε όλους τους τομείς.
Να ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί καταλήξαμε εδώ, να σπάσουμε τις κομματικές συντεχνίες. Να ανακτήσουμε την ελευθερία μας και την αξιοπρέπεια μας σαν λαός, γιατί ένας λαός χρεωμένος ,πτωχευμένος, ουσιαστικά δεν είναι ελεύθερος. Ένας λαός με προκοπή , πολιτιστική και πολιτική παιδεία, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Να μάθουμε να παράγουμε, να δημιουργούμε, να γεννάμε, να καλλιεργήσουμε το τόπο μας , σχεδιάζοντας το μέλλων μας πάνω σε άξια και ηθικά στοιχεία. Να περάσουμε από τη νοοτροπία του καταναλωτή και του απλού ψηφοφόρου, στη νοοτροπία, του δημιουργού και του ψηφοφόρου με κριτήρια αξιοκρατικά. Για να εγκαταλείψουμε την καταναλωτική νοοτροπία ,πρέπει να ανακαλύψουμε μια άλλη πηγή ζωής ,μέσα από την πολιτική, τον ορθό πολιτικό λόγο, την αυτοεκτίμηση .Να επαναφέρουμε την σκέψη και την αντικειμενική κριτική.
Πρέπει να αποβάλλουμε την κομματοκρατία , τον άκρατο λαϊκισμό ,την πολιτική συνθηματολογία και να επαναφέρουμε την πολιτική, την αρισταρχία και την τετράγωνη λογική της δημοκρατίας. Να αποβάλλουμε τον φασισμό του ετσιθελισμού για να επικρατήσει η γλώσσα της λογικής στην κοινωνία.
Πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλων μας, με νέα ποιοτικά υλικά και να διώξουμε την φοβία που μας έχουν επιβάλει. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι να γίνει λογιστικός Έλεγχος του χρέους, τι πιο δίκαιο για όλο τον Ελληνισμό.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, όσο επιβιώνει χωρίς πολιτικό ρεαλιστικό αντίλογο και χωρίς καρπερές πολιτικές προτάσεις, ο Ελληνισμός δεν έχει προοπτική και ελπίδα συνέχειας .
Το μεταπολιτευτικό κατεστημένο οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία ,για τον λόγο αυτό πρέπει πλέων να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Η Ελλάδα μας πατριώτες, είναι πλούσια χώρα σε άψυχο και έμψυχο υλικό. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας σαν υπεύθυνοι πολίτες, οι ανεξάντλητες αντοχές μας σαν έθνος είναι η δύναμη μας. Αν λυγίσει η Ελλάδα όλοι οι υπόλοιποι θα πέσουν σαν ώριμο φρούτο. Έχουμε χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να σταθούμε όρθιοι, όπως σταθήκαμε πολλές φορές και στο παρελθόν.
Στην Ευρώπη και Αμερική η κρίση είναι οικονομική .
Στην Ελλάδα η κρίση είναι μεν ψυχολογική ,γεωπολιτική αλλά έχει απτές οικονομικές επιπτώσεις. Το Ελληνικό πνεύμα δεν κτίζεται με οικονομικούς δείκτες Έχει δημιουργηθεί στο πέρασμα των αιώνων‼

ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
(ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

2723041506
6937128163------10\12\2014
                                                        
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου