Website counter free counters

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Αδικα τα ενιαια τιμολογια στο δημο Πυλου-Νεστορος

Φωτογραφία του χρήστη ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ.
Καταφανέστατη αδικία και χυδαίος εμπαιγμός είναι τα Ενιαία Τιμολόγια σε καθαριότητα-φωτισμό και ύδρευση που πρότεινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύλου- Νέστορος και σε καμία περίπτωση... «επιβολή φορολογικής δικαιοσύνης» όπως αναφέρεται θρασύτατα στην απόφαση- εισήγησή της.(Εφημ. Θάρρος 16-12-2014).Την «νύφη την πληρώνουν» όλοι οι δημότες, αλλά ιδιαιτέρως οι κάτοικοι των χωριών που δεν απολαμβάνουν ανάλογες υπηρεσίες (ούτε καν τα στοιχειώδη) για τα υπέρογκα τέλη που καλούνται να πληρώνουν από 01-01- 2015.Χωριά σαν το Χανδρινού, το Σουληνάρι, την Φοινικούντα, του Ρωμανού, το Κορυφάσιο κλπ, καλούνται να πληρώσουν για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους 1,10 ευρώ ανά τ.μ. για οικιακή χρήση και 1,80 ευρώ ανά τ.μ. για επαγγελματική χρήση. Επίσης το προτεινόμενο τιμολόγιο ύδρευσης για οικιακή χρήση θα είναι κλιμακωτό:Από 0-60 κ.μ. στα 0,30 ευρώ ,από 61-120κ.μ. στα 0,60 ευρώ, από 121-180 κ.μ. στα 1,20 ευρώ κλπ.Για επαγγελματική χρήση θα είναι εννιαίο στα 0,40 ευρώ ανά κυβικό, για βιοτεχνική χρήση και ποιμνιοστάσια θα είναι επίσης εννιαίο με 0,30 ευρώ ανά κ.μ., ενώ το πάγιο θα είναι στα 7,50 ευρώ. Άντε λοιπόν με τέτοια τέλη να ανταποκριθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες κάτοικοι, πόσο μάλλον να σταθούν επιχειρησούλες στα χωριά μας που συρρικνώνονται πληθυσμιακά μέρα με την ημέρα!!!
Όσον αφορά δε την καθαριότητα, πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Χανδρινού για παράδειγμα δεν έλαβε από τον δήμο καμία απολύτως βοήθεια στον καθαρισμό του ενόψει των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού-2014 !!! Κοινόχρηστοι χώροι του χωριού καθαρίστηκαν αποκλειστικά από τους Σύλλογους μας και κάτι τέτοιο δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει και δεν θα γίνεται εσαεί !!! Σε κεντρικό δε επίπεδο, τα σκουπίδια συνεχίζουν να καίγονται αμέριμνα απελευθερώνοντας καρκινογόνες διοξίνες στους κατοίκους Πύλου και Μεθώνης, ενώ η αποκομιδή τους από τα χωριά γίνεται αραιά και που ! Ενίοτε μόνο με το απορριματοφόρο της ανακύκλωσης που όταν πέρνούσε από τις γειτονιές μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού ,άφηνε μια έντονα δύσωσμη απόπνοια. Αλλά ποιος νοιάστηκε για την Υγεία των κατοίκων της υπαίθρου; Kαι τα Ιατρεία των χωριών είναι άδεια και έρημα! Η απάντηση τους είναι μια: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις βενζίνες των απορριματοφόρων και το μεγάλο απορριματοφόρο της ανακύκλωσης «βόλευε» να κάνει όπως- όπως το γύρω στα χωριά και να μαζεύει ότι κι ότι...
Αυτά κάποιοι τα είχαμε πει και προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια (σε άρθρα –βλπ Ελευθερία 07-04-2008 και στο βιβλίο μου «Χίλια χωριά στη δίνη του χρόνου») ! Είχαμε πει: ‘Οχι στις άσκοπες συνενώσεις αγροτοκτηνοτροφικών μαζί με των παραθαλάσσιων (αυτών με τις μαρίνες και τους αμφιλεγόμενους βιολογικούς ,τις «τουριστικές» ζώνες Νatura, τα μουσεία «εικονικών Ναυμαχιών» και τα γήπεδα που θα παίζουν μπάλλα τα ψάρια) καποδιστριακών δήμων, όχι στο κλείσιμο ιατρείων και σχολείων ,όχι στην συρρίκνωση της υπαίθρου, όχι σε προσωρινές λύσεις για τα σκουπίδια μέσω δεματοποιητών –μπαλοποιητών, όχι στην εκλογή κεντρικών προσώπων κατώτερων των περιστάσεων. Δυστυχώς όμως δεν εισακούσθημεν !!!
Ο δήμος λοιπόν Πύλου-Νέστορος είναι λοιπόν καταχρεωμένος ! «Χρωστάει... της Μιχαλούς»! Εάν όμως είχαν φροντίσει να εισπράξουν τα χρέη από τους μεγάλοοφειλέτες ξακουστούς «επενδυτές» (το ποσό που ψιθυρίζεται είναι σκανδαλώδες- 1.190.000 ευρώ ; ) ,φυσικά τότε και δεν θα υπήρχε ανάγκη να χαρατσώνουνε τους δημότες !
Τώρα γιατί να πληρώσουμε εμείς στα χωριά μας τα σπασμένα; Στον πρώην καποδιστριακό δήμο Χιλιοχωρίων λοιπόν, έπρεπε και μπορούσαν να γίνουν βασικά έργα υποδομής τα προηγούμενα χρόνια, όπως έγιναν σε πολλά άλλα μέρη της χώρας μας εκείνα τα... «καλά» χρόνια. Δυστυχώς όμως για διάφορους λόγους δεν έγιναν τα απαιτούμενα έργα . ( Ότι έργο έγινε, έγινε στρεβλά ,κακότεχνα και έμεινε ημιτελές και μη λειτουργικό. Βλέπε το 5 επι 5, τα Πλατάνια, το γήπεδο Στενωσιάς, ο μικρός στενός δρόμος για Φουρτζή, ακόμα και το Αρδευτικό Πλατανόβρυσης που στο μεταίχμιο δεν λειτουργούσε για πάνω από χρόνο και ακόμα έχει προβλήματα συντήρησης ). Όμως εξαιτίας της πρωτοφανούς αυτής απραξίας, ο δήμος Χιλιοχωρίων στα τέλη του 2010 που τελείωσε το σχέδιο καποδίστριας δεν χρώσταγε «δεκάρα τσακιστή»! Εμείς λοιπόν δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα χρέη του δήμου Πύλου ! Δεν «τα φάγαμε μαζί» ! Γιατί λοιπόν να υποστούμε τα Ενιαία Τιμολόγια και τον εμπαιγμό των εν λόγω κυρίων που «μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει» λαμβάνουν τους παχυλούς - εν περίοδο κρίσης- μισθούς τους;
Η απάντηση και εδώ είναι μιά και απλή: Διότι τους ψηφίσαμε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας ! Αυτοί είναι οι «μάγκες» και εμείς οι ψηφοφόροι είμαστε αποδεδειγμένα κομπλεξικοί που κατέχονται από φοβικά και κομμάτοδουλικά ένστικτα. Για τις όποιες λοιπόν απαιτήσεις σας να απευθύνεσθε στους αρμόδιους κεντρικά και να μην ρίχνετε βλακωδώς ευθύνες στους εκλεγμενους Τοπικούς των Κοινοτήτων , (στο Χανδρινού ο Λύρας ή η Καλύβα κλπ). Διότι παρά το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον κάποιων Τοπικών (στην Δ.Ε. Χιλιοχωρίων τουλάχιστον) ,αποδείχθηκε από το κατάπτυστο σχέδιο Καλλικράτης ότι δεν έχουν καμία ουσιαστική αρμοδιότητα και αποτελούν τα επιθυμητά εξιλαστήρια θύματα του εκάστοτε Δημάρχου και των καλοπληρωμένων ... « Επιτροπών» του δήμου. Τύπου... «Οικονομικής Επιτροπής» ή... «Ποιότητας Ζωής». Τι ειρωνεία!


ΗΛΙΑΣ Ε. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Χανδρινού Δ.Ε. Χιλιοχωρίων


Τελικα ο προϋπολογισμός 2015 περασε στη ..."ζούλα"την Παρασκευή 19-12-2014 παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από το δημοτικο συμβούλιο επικαλούμενη έλλειψη ενημέρωσης !    
Ο  προϋπολογισμός αυτος  θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Πυλιακης υπαίθρου!!! Όσοι το ψήφισαν θα είναι ιστορικά υπεύθυνοι! αλλά και οσοι δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους δημότες !.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου