Website counter free counters

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αντιδράσεις για την απόφαση Σαμαρά να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας
               Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2015        
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΙΚΑΣ
Τόσο πολύ ανησυχούν ορισμένοι γαλάζιοι παράγοντες μη τυχόν και ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυρίαρχος στη Μεσσηνία, που ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να αφήσει την έδρα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο ώστε να υπάρχει ΝεοΔημοκράτης στη Βουλή που θα υποστηρίζει τα συμφέροντά του τόπου. Τι ζητάει ο Π. Νίκας, τι λέει ο Γ. Λαμπρόπουλος…
Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος σε μήνυμά του λέει ότι δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στη Μεσσηνία και κάνει τον χαρακτηρισμό «πρωτάκουστο». Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, καλεί όσους έχουν «ρόλο και λόγο σε αυτόν τον τόπο» να ενεργοποιηθούν ώστε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να πάρει την έδρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, σε δικό του μήνυμα σημειώνει:
«Αγαπητοί συμπατριώτες, σας ευχαριστώ όλες και όλους, από την καρδιά μου για τη στήριξη που μου δώσατε σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Σας ευχαριστώ, πάνω απ’ όλα, για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε όλα αυτά τα χρόνια. Σας βεβαιώνω πως, ό,τι έχουμε πει ισχύει στο ακέραιο. Ήταν και είναι δέσμευσή μου να βάζω πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Όπως ήταν και είναι δέσμευσή μου να είμαι πάντα κοντά σας. Γι’ αυτό επέλεξα να είμαι και πάλι βουλευτής Μεσσηνίας, όπως εσείς αποφασίζετε εδώ και χρόνια. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη σας, με έκανε και με κάνει περήφανο. Με δέσμευε και με δεσμεύει σ’ ένα διαρκή αγώνα για την Πατρίδα μας, για τη Μεσσηνία που όλοι αγαπούμε. Θέλω όμως να εξάρω και τους αγώνες που έδωσε ο εκλεκτός συνάδελφος Γιάννης Λαμπρόπουλος. Τίμησα και τιμώ την προσφορά του στη Παράταξη, το δημόσιο βίο, την Πατρίδα μας. Υπηρέτησε με αποτελεσματικότητα και ευθύνη τα δημόσια αξιώματα που ανέλαβε. Νοιάστηκε και νοιάζεται για το καλό της Παράταξής μας, αλλά και της ιδιαίτερης Πατρίδας μας, της Μεσσηνίας. Ήταν και είναι παρών σε όλους τους κοινούς μας αγώνες. Εγγυώμαι ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Εγγυώμαι ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ιστορικό της ρόλο.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας
Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το μήνυμα του Γιάννη Λαμπρόπουλου έχει ως εξής:
«Αγαπητοί μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από την ψυχή μου για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε και σε αυτές τις εκλογές.
Εσάς, που μου δώσατε και πάλι την ψήφο σας, αλλά και όλους τους άλλους, που καθημερινά, με τον καλό σας λόγο, μου δείχνατε την εκτίμησή σας και την αγάπη σας.
Με την παράταξη συρρικνωμένη, όσο ποτέ στην ιστορία της, εσείς μου δώσατε είκοσι χιλιάδες ψήφους και με φέρατε πρώτο στο Νομό και σε όλη την Πελοπόννησο.
Εσείς με στείλατε με ισχυρή βούληση, να σας εκπροσωπήσω στην Βουλή.
Όμως η  παράταξη στην Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας.
Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας.
Παραμερίζω το ηθικό και το προσωπικό μέρος της πράξης.
Η πραγματικότητα όμως είναι μια.
Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις.
Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!
Αγαπητοί μου Συμπατριώτες
Την παρουσία μου στην πολιτική, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, την προσφορά μου στο Δημόσιο βίο, την πατρίδα μου, την Μεσσηνία, και την παράταξή μου, την αναγνωρίζετε εσείς, όλοι οι Μεσσήνιοι, ανεξάρτητα που ψηφίζουν και αυτό μου αρκεί, η δική σας η κρίση και μόνον και καμία άλλη.
Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας.
Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν.
Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσηνία μας.
Σ΄αυτές τις δύσκολες, για μένα ημέρες, η αγάπη σας και η εκτίμησή σας, μου δίνει δύναμη για να παραμείνω όρθιος και δίπλα σας.
Γιάννης Λαμπρόπουλος
Πρώτος σε ψήφους από τη φιλελεύθερη παράταξη».
Παναγιώτης Νίκας
Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Νίκας τονίζει:
«Οφείλω να ενώσω τη φωνή μου μ’ όλους αυτούς που ζητούν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο.
Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ενώ αναδείχθηκε πρώτος κατά τη  σταυροδοσία μεταξύ όλων των υποψηφίων βουλευτών στην Πελοπόννησο. Τιμήθηκε για το ήθος, το έργο, τη συνεχή ενασχόλησή του με τα προβλήματα του Νομού, τη διαχρονική προσφορά του στη Μεσσηνία, αλλά και την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας.
Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ’ όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ’ αυτόν τον τόπο»
ΚΑΙ
Απάντηση Μαντά για τη απόφαση Σαμαρά να κρατήσει την έδρα στο Νομό               


ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΚΟΥΝΗ
Η επιλογή, από τον Αντώνη Σαμαρά, της βουλευτικής έδρας της Μεσσηνίας, αποτελεί εγγύηση για τη διασφάλιση της ανοδικής πορείας του Νομού και της χώρας, απαντάει ο Περικλής Μαντάς, σε όλους εκείνους που ζητούν να αφήσει ο πρώην πρωθυπουργός την έδρα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ωστόσο και ο Απόστολος Γκούνης,…
…περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, υποστηρίζει ότι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος αποτελεί πρότυπο πολιτικού και πρέπει να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία στη Βουλή.
Ο Περικλής Μαντάς, πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής, σε δήλωσή του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τονίζει: «Όσοι συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας στις Εθνικές Εκλογές, γνωρίζαμε καλά εξαρχής, ότι η μία έδρα του νομού ανήκει στον Πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.
Γνωρίζουμε επίσης καλά, το διαρκές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Α. Σαμαρά για τον τόπο μας, τη Μεσσηνία, το οποίο κορυφώθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια, που ως Πρωθυπουργός στάθηκε αρωγός στις διεκδικήσεις για έργα και υποδομές, όλων των θεσμικών φορέων του νομού.
Ο εκλογικός νόμος είναι δυστυχώς η αιτία, που στο νομό μας, η παράταξή μας αν και συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά θα εκπροσωπείται μόνο από ένα Βουλευτή. Έχουμε όμως την τιμή η εκπροσώπηση αυτή να είναι από τον Πρόεδρο της παράταξής μας. Ο οποίος θα αποτελέσει και την εγγύηση για τη διασφάλιση της ανοδικής πορείας, όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Ο επί σειρά ετών Βουλευτής μας Γιάννης Λαμπρόπουλος έχει αποδείξει με την πορεία του και την πολιτική του στάση, ότι αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.  Οι πρόσφατες Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τον επιβράβευσαν για αυτή την πορεία με ιδιαίτερα υψηλά χαρτοφυλάκια. Η μεγαλύτερη όμως επιβράβευσή του, ήρθε από τον λαό της Μεσσηνίας που τον ανέδειξε στην πρώτη θέση και σε μεγάλη απόσταση από όλους εμάς τους συνυποψήφιούς του.
Ο Πρόεδρός μας, με τη χθεσινή του επιστολή, διευκρίνισε σε όλους, την απόφασή του για την επιλογή της βουλευτικής του έδρας.
Η υποψηφιότητά του στη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης είχε καθαρά σημειολογικό χαρακτήρα κι αυτό επίσης, το γνωρίζαμε όλοι. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν πολιτικά ορθότερο, για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, να πράξει κάτι διαφορετικό.
Οι εκλογές τελείωσαν. Η μάχη όμως για το αύριο της Πατρίδας μας συνεχίζεται. Και σε αυτή τη μάχη, όλοι εμείς στη Μεσσηνία, με μπροστάρη τον Γιάννη Λαμπρόπουλο θα είμαστε παρόντες, δίπλα στους πολίτες και  μαζί στις διεκδικήσεις για το καλό του τόπου μας».
Ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Πέτρου, Τατούλη, Απόστολος Γκούνης, σημειώνει από την πλευρά του: «Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη να πάρει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την έδρα στην Θεσσαλονίκη για το συμφέρον της Μεσσηνίας αλλά και ως πράξη απόδοσης τιμών στον Ιωάννη Λαμπρόπουλο που προσέφερε τόσα πολλά στο Νομό. Ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος είναι ένας άνθρωπος που μας δίδαξε στη πολιτική τι θα πει ήθος, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και ψυχή. Είναι ο άνθρωπος που μας κάνει υπερήφανους για τις επιλογές μας. Έχει να προσφέρει στον τόπο ακόμα πιο πολλά και είναι το κόσμημα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εμείς, η νέα γενιά, που συμμετέχουμε στα κοινά έχουμε την ανάγκη από τέτοια πρότυπα και θέλουμε να παραμείνουν».
Στ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου