Website counter free counters

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΚΕ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Παρέμβαση του Νίκου Κουτουμάνου, γραμματέα της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ
Με αφορμή τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να απευθύνουμε κάλεσμα, σε ένα πιο ιδιαίτερο κομμάτι του κόσμου.
Απευθυνόμαστε σ΄ όλους αυτούς που πήραν μέρος στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα, σε όλους όσους αισθάνονται προοδευτικοί,  αγωνιστές, αριστεροί, ριζσπάστες.
Σε όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας όμως μειωμένες απαιτήσεις , γνωρίζοντας βαθιά μέσα τους ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι,  παρά  μια ακόμη αστική κυβέρνηση που θα συνεχίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ.
Όλοι  αυτοί ξέρουν πως αν προδοθούν οι όποιες προσδοκίες τους (που κατ’ εμάς σίγουρα θα προδωθούν), έχουν το ΚΚΕ αποκούμπι, μπροστάρη και οργανωτή των αγώνων. Και έτσι είναι.
Όμως πρέπει να σκεφτούνε και να προβληματιστούν για το εξής:  Ίδια θα είναι την επόμενη μέρα  η δυνατότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος να προβάλει αντίσταση, αν το ΚΚΕ βρεθεί εκλογικά αποδυναμωμένο;  Ίδια ήταν η κατάσταση του εργατικού κινήματος  με το ΚΚΕ στο 8,5% και με το ΚΚΕ στο 4,5%; Με την ίδια ευκολία πέρναγαν τα αντιλαϊκά τους σχέδια; 
Γι αυτό λοιπόν όλοι αυτοί, οι σκεπτόμενοι και προβληματιζόμενοι, έχουν επιπλέον ευθύνη. Να βγει το ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό και στη βουλή, γιατί μόνο έτσι το εργατικό κίνημα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αντιλαϊκή επίθεση, η οποία θα είναι


«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΚΕ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»
«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ! ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,
Σας καλούμε στις βουλευτικές εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους δε πρόκειται να καταργήσουν.
Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, που δεν το δημιούργησε και δεν το χρωστάει.
Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση των ελλειμμάτων και των χρεών, που δημιουργούνται από τους καπιταλιστές και αποπληρώνονται με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος, τη δύναμη του ισχυρότερου, σε βάρος πάντα των λαϊκών συμφερόντων.
Γι' αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.


Φίλες και φίλοι,
Στο ψηφοδέλτιο που σας παρουσιάζουμε σήμερα, όπως θα γνωρίζεται  βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες  των λαϊκών αγώνων, γνωστοί στην Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και όχι μόνο.
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Στο εργατικό κίνημα στη νεολαία, στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες , στο χώρος της Τοπικής Διοίκησης , στο χώρο του αθλητισμού-πολιτισμού, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και για το περιβάλλον. 
Τους υποψήφιους του ΚΚΕ τους είδατε στους αγώνες για την ανεργία, για τα χαράτσια στην εφορία, στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος, στους αγώνες της αγροτιάς στα μπλόκα και στα δικαστήρια, στους αγώνες της νεολαίας,  και των επαγγελματιών.
Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν  κόντρες, προσωπικές φιλοδοξίες, κοψίματα, προσωπική καμπάνια, σταυροθηρία, αλληλοκαρφώματα αλλά κοινός εθελοντικός  συλλογικός αγώνας για ένα κοινό σκοπό που τα σκεπάζει όλα αυτά. ΣΕ μια εποχή μεταγραφών , συντροφικών μαχαιρωμάτων, και μεταπηδήσεων από το ένα κόμμα στο άλλο σε μια μέρα, αποτελεί και αυτός ένα ακόμα λόγος να ψηφιστούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.  
Στο ψηφοδέλτιο  συμμετέχουν:

Διασάκος Νικόλαος,  οδοντίατρος, μέλος  της  ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ,  μέλος του ΔΣ Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. 

Ζαφείρη Αγγελική, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ σπουδάστρια στο τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής  του ΤΕΙ Πελοποννήσου, με καταγωγή από τη Χώρα Μεσσηνίας.

Καντζιλιέρη Χριστίνα, κτηνίατρος, δημοτική σύμβουλος Καλαμάτας. Έχει καταγωγή από την Αρτεμισία Αλαγονίας.

Κατσάς  Αντώνης Δικηγόρος, είναι ενεργό μέλος του λαϊκού κινήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Έχει υπερασπιστεί εντελώς αφιλοκερδώς  αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού και του αγροτικού κινήματος.  
 Έχει πλούσια δράση στο ερασιτεχνικό θέατρο (επίτιμος Πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής), στο κίνημα κατά των Ναρκωτικών, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά του ρατσισμού. Υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014 και το 2009.  Κατάγεται από τη Γλυφάδα Πυλίας.

Κουκούμης Σαράντος  Συνταξιούχος Δάσκαλος , Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας,   Συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο των δασκάλων.

Κουφαλάκος Παναγιώτης, υπάλληλος της ΔΕΥΑΚ, επικεφαλής της γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ,  Αντιπρόεδρος του Εργατικού  Κέντρου Καλαμάτας, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, γραμματέας   της  Πανελλήνιας  ένωσης συλλόγων γονέων μουσικών σχολείων.

Χρηστέα Στέλλα, Μεταλειολογος-μηχανικός ΕΜΠ, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του συλλόγου μηχανικών επισκευαστών αυτοκινήτων Μεσσηνίας. Από τον Αγ. Δημήτριο Μεσσηνιακής Μάνης.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Παρασκευή 16 ΓΕΝΑΡΗ
 
Ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας στην Καλαμάτα
Ομιλητής : ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου