Website counter free counters

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινά η δημοπράτηση αποκατάστασης 18 ΧΑΔΑ στη Μεσσηνία

   03/02/2015   
Τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ, εκ των οποίων οι 18 στη Μεσσηνία, αποφάσισε την Παρασκευή στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 23.217.317,76 ευρώ και έχουν συμπεριληφθεί όσοι επίσημα στάλθηκαν στην Περιφέρεια από το ΥΠΕΚΑ (από το μητρώο του). Πρόκειται για 12 ΧΑΔΑ στην Κορινθία, 15 στη Λακωνία, 16 στην Αρκαδία, 15 στην Αργολίδα και 18 στη Μεσσηνία, ανάμεσά τους τα Λιμενικά του Δήμου Μεσσήνης, το Αλιμάκι Κυπαρισσίας και ο Αγ. Νικόλαος Πύλου, οι οποίοι είναι ακόμα ενεργοί και χρησιμοποιούνται από τους Δήμους.

Οι 18 ΧΑΔΑ
Οι 18 ΧΑΔΑ της Μεσσηνίας, οι εργασίες αποκατάστασης των οποίων θα δημοπρατηθούν, είναι:
Δήμος Καλαμάτας: Μαραθόλακκα
Δήμος Μεσσήνης: Μαύρη Λίμνη (Ανδρούσα), Βίκος (Πεταλίδι), Καβάλα 1 (Ιθώμη), Αγριλιά (Αίπεια), Πίσω Βρύση (Αριστομένη), Άγιος Λιάς (Τρίκορφο) και Λιμενικά (Μεσσήνη)
Δήμος Οιχαλίας: Προφήτη Ηλία (Δωρίου), Αλουποσυκιά (Ανδανία)
Δήμος Πύλου – Νέστορος: Γέφυρα Μανούσου (Νέστορος), Αγ. Νικόλαος (Πύλου), Κομπιτσίου (Κορώνης)
Δήμος Τριφυλίας: Ανάθεμα (Αετού), Μπασικού (Γαργαλιάνων), Πλακωτή (Αυλώνος), Μαύρη Λίμνη (Φιλιατρών), Αλιμάκι – Λυκόχωρος (Κυπαρισσία)

3 ενεργοί
Η Οικονομική Επιτροπή στην προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού με τη μέθοδο της ανοικτής δημοπρασίας.
Επίσης, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των 76 ΧΑΔΑ, όπως αυτά συντάχθηκαν και ελέγχθηκαν από το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και θεωρήθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Καθώς στη λίστα με τους ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθούν περιλαμβάνονται και 3 των Δήμων Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται ενεργά, τούτο σημαίνει πως πλέον πρέπει άμεσα να υπάρξει λύση σε αυτές τις περιοχές. Είναι ενδεικτικό πως ο Δήμος Μεσσήνης εκτιμούσε ότι ο ΧΑΔΑ στα Λιμενικά θα ήταν ο τελευταίος που θα έκλεινε, καθώς δεν έχει εναλλακτική για τα σκουπίδια της περιοχής.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 http://www.tharrosnews.gr
                                                     ΚΑΙ

«Βόμβες» Αποστολόπουλου για τα σκουπίδια…!

«Βόμβες» Αποστολόπουλου για τα σκουπίδια…!
 

Ο πρώην γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης περιφερειακή διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας με ένα σχόλιο του στην σελίδα του στο facebook, ζητά να αποδοθούν ευθύνες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την καθυστέρηση στην διαχείριση των απορριμάτων.
Αποκαλύπτει οτι ο κ.Τατούλης πήρε τα σκουπίδια στην αρμοδιότητα του γιατί το 2011 έπεισε τον Πάγκαλο ότι είχε έτοιμη λύση.
Δείτε τι έγραψε ο κ. Αποστολόπουλος:
Ήταν αρχές Φεβρουαρίου 2011. Ο Πέτρος Τατούλης μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Απαιτεί από την κυβέρνηση να του παραχωρηθεί άμεσα η αρμοδιότητα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων γιατί είχε, όπως έλεγε, σχέδιο για άμεση λύση του προβλήματος.
Η αρμοδιότητα σύμφωνα με το νόμο θα του μεταβιβαζόταν τον Ιούλιο 2011.
Έχοντας την ευθύνη ως γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να μεταβιβάσω την αρμοδιότητα των στερών αποβλήτων στις αιρετές περιφέρειες, με κάλεσε εκτάκτως στην Αθήνα ο Πάγκαλος στις αρχές Φεβρουαρίου και μου ζήτησε κατ΄ εξαίρεση να παραχωρηθεί η αρμοδιότητα στην Πέτρο Τατούλη πέντε μήνες νωρίτερα, άσχετα αν υπήρχε νομικό πλαίσιο, γιατί ο Πέτρος Τατούλης είχε έτοιμο σχέδιο λύσης του προβλήματος και δεν έπρεπε να καθυστερούμε.
Αποδέχτηκα αφού το ζητούσε η κυβέρνηση μέσω του Αντιπροέδρου της και της Διυπουργικής Επιτροπής. Εξάλλου κάθε σώφρον πολίτης ήθελε να λυθεί το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων. Ο Περιφερειάρχης μιλούσε για καινοτόμα και πρωτοπόρα διαχείριση και οφείλαμε να τον ακούσουμε….
Από τότε πέρασαν κάμποσα χρόνια.

Η Τρίπολη δείχνει τριτοκοσμική πόλη και το περιβόητο «σχέδιο» ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί…..
Η ίδια κατάσταση και στις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου.

Στα δε χωριά τα ρέματα γεμίζουν με σκουπίδια που ανεξέλεγκτα ρίχνονται…
Άραγε υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ευθύνες. Κι αν ναι πότε θα αποδοθούν;

Tasos Apostolopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου