Website counter free counters

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015


 ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ‏

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ  Συνημμένο
                                                                                                ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ  ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
     Τα τελευταία 25 χρόνια διαπίστωσα ότι κυκλοφορούν – ηθελημένα η μη –διάφοροι μύθοι, για την σημερινή δύσκολη κατάσταση της χώρας μας. Η αλήθεια είναι σχετική και ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του αλήθεια.
   Λάθος. Η αλήθεια είναι μία, μοναδική, απόλυτη,  μας  αφορά όλους ανεξαιρέτως και είναι αδιαπραγμάτευτη.
   Κάθε φορά που  την παραβιάζουμε έχει συνέπειες στην ζωή μας.
    Τα  ψέματα πάντα έχουν ημερομηνία λήξεως. 
   Την εποχή του 1998 - 2000 ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων 
   Έπαιζε στο χρηματιστήριο. Τότε υπήρχε  ο    ονομαστός  "αέρας". Δηλαδή αγόραζα μετοχές 1.000.000  δραχμές  και έπρεπε εντός 3 ημερών να καταθέσω τα χρήματα αυτά. Εκείνη την εποχή οι μετοχές ανέβαιναν με 8% (το μέγιστο όριο τότε) κάθε ημέρα. Στην ουσία έγιναν όλοι πλούσιοι.
      Στις 10 το πρωί που άνοιγε το χρηματιστήριο, παρατούσαν σχεδόν όλοι τις δουλειές τους και έτρεχαν στις χρηματιστηριακές που γέμιζαν μέχρι τις 14.00 που έκλεινε το χρηματιστήριο. Εγώ ήμουν ο χαζός που έτρεχα να είμαι συνεπής  στους πελάτες μου και στη δουλειά μου. Γιατί πίστευα και πιστεύω ακόμα  ότι η   ΕΡΓΑΣΙΑ είναι το πάν.  
  Πάρα πολλοί έπαιζαν στο  χρηματιστήριο. Πέρα από τον "αέρα" που έπαιζε ο "απλός   Κοσμάκης’’, έπαιρνε καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες Πουλούσε  σπίτια, αυτοκίνητα, για να παίξει  στο χρηματιστήριο.
      Οι αγορές lifestyle (της πλουτοκρατίας) από τον "απλό κοσμάκη" είχαν
  φτάσει στα ύψη. Μercedes, BMW, porche…  ακριβά έπιπλα, ακριβά ρούχα, ακριβά χαλιά. Μου έχει μείνει η ανάμνηση από ένα χρηματιστή "Μην πατάς στο χαλί το αγόρασα ακριβά.    Σχεδόν όλοι του ενεργού πληθυσμού από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Λίγοι άνθρωποι  έμειναν έξω από το κόλπο.  
     Είδα την "κουτσή Μαρία" να αυξάνει το  χαρτοφυλάκιο  της και να το αυγατίζει, είδα απλούς και φτωχούς, από την μια μέρα στην άλλη να οδηγούν MERCEDES , είδα την μικρή χρηματιστηριακή, να κάνει τεράστιο ημερήσιο τζίρο.    Έφαγαν όλοι, μικροί μεγάλοι, με χρυσά κουτάλια. Απλά δεν είχε διάρκεια  γι' αυτό και διαμαρτύρονται. Θυμίζω την παροιμία "Ο ψεύτης και ο κλέφτης  τον πρώτο χρόνο χαίρονται", που τα λέει όλα και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.  Το μεγάλο κλέψιμο ,  ήταν  η  καταστροφή  και όχι η ελεύθερη αγορά.
   Εκείνη την εποχή καθημερινά στο χρηματιστήριο γινόταν ένας τζίρος από 300 δις δρχ. έως 800 δις δρχ. Παιζόταν καθημερινά περίπου  το  1% του ΑΕΠ της Ελλάδος.
   Η εποχή του χρηματιστηρίου κράτησε 2 χρόνια,  1998 - 2000 (600 εργάσιμες μέρες περίπου). Χρησιμοποιώντας
  την απλή  αριθμητική (την μαθαίνουμε όλοι στο δημοτικό) και ένα κομπιουτεράκι κάνουμε τον πολλαπλασιασμό  για να βρούμε περίπου το μέγεθος της ζημιάς από την κλοπή που έγινε στο "σκάνδαλο του χρηματιστηρίου".
  500 δις δρχ. Χ  600 ημέρες = 300.000 τρις εκατόμμ.  δραχμές περίπου παίχτηκαν τις μέρες του χρηματιστηρίου.
  Δείτε το και ολόκληρο: 300.000.000.000.000 δρχ.
  Δείτε το γραπτά: 300 τρις  εκατομμύρια δραχμές.
  Δείτε και σε ευρώ: 300 000 000 000 000 / 340,75 = 8,80410858 × 1011 Σας φαίνεται τρελό, αμύθητο το νούμερο αυτό; Είναι αμύθητο γιατί το έκανε το αμύθητο κόμμα του χρηματιστηρίου.
  ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:  Αυτό που ζούμε σήμερα. Αυτό που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.
  Αυτά που θα ζήσουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Καταστρέψαμε το μέλλον των παιδιών μας. Τα παιδιά θα την πληρώσουν, που τόσο υποκριτικά λέμε ότι νοιαζόμαστε γι αυτά.  Η τιμωρία θα έρθει και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ βαριά. Να τεκμηριώσω και γιατί:
  Με τα ανύπαρκτα χρήματα αγοράσαμε πραγματικά αντικείμενα, όπως αυτοκίνητα, κουζίνες, σκάφη κλπ κλπ. Όλα  αυτά τα αντικείμενα ήταν παραγωγή ξένων χωρών και ελάχιστα δικά μας, γιατί είμαστε ξενομανείς, μαζί με τα άλλα. Με ιδιαίτερη αγάπη στα γερμανικά προϊόντα. Αγοράσαμε όλα αυτά τα πραγματικά αντικείμενα με υποσχέσεις προς τους ξένους. "Θα σε πληρώσω...", "δώσε μου δανεικά και θα σε πληρώσω..." κλπ. Ένα μεγάλο ποσοστό στράφηκε στην ύλη , ξεχνώντας τελείως το πνεύμα, την ψυχή που είναι η πεμπτουσία του ανθρώπου. 
  Τώρα ήρθε η ώρα να εκπληρώσουμε όλα αυτά τα "ΘΑ" και να πληρώσουμε τον λογαριασμό για αυτά που καταναλώσαμε. Πέφτουμε λοιπόν από τα σύννεφα, γιατί τα ποσά είναι αμύθητα, όπως και η κατανάλωση μας ήταν αμύθητη (θέλαμε το καλύτερο) και διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε φράγκο στην τσέπη μας. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, κάποιοι από εμάς προσπαθούν να την γλυτώσουν και ρίχνουν το φταίξιμο στους "'άλλους" για να πληρώσουν. Φταίνε οι παγκοσμιοποιητές, οι Αμερικανοί, οι  Άγγλοι, οι Ρώσοι... άλλα όπως τελειώνει η διαφήμιση ειρωνικά... Γιατί να πληρώσουν κάποιοι και όχι όλοι; Οι ξένοι : Είναι αυτοί που κυριολεκτικά έπεσαν από τα σύννεφα. Μας θαύμαζαν... Μας βοήθησαν... Μας έκαναν ισάξιους... και τώρα διαπιστώνουν ότι τους ψευτίσαμε.  Τους χρησιμοποιήσαμε με τον χειρότερο τρόπο. Ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν την πραγματική ζημιά. Την μαθαίνουν σιγά σιγά κάθε μέρα που περνάει. "Εις υγεία του κοροΐδου..." λέγαμε και καταναλώναμε. Όταν γλεντάς δεν κρατάς λογαριασμό τι χάλασες, στο τσακίρ κέφι γινόμαστε τσάμπα μάγκες ανοίγουμε σαμπάνιες και όταν έρχεται ο λογαριασμός, η μαγκιά τρέχει από τα μπατζάκια μας.
      Οι ξένοι όμως εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά, πάτησαν επάνω στην μεγαλομανία μας, στην φιλοτιμία μας, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος για δάνεια , ένα κόλπο ήταν έβαζαν λεφτά σε ένα τρύπιο καλάθι , αφού και ένας πρωτοετής φοιτητής ενός οικονομικού πανεπιστημίου , ήξερε ότι αυτά τα δάνεια κάποτε θα μας οδηγούσαν εδώ που είμαστε σήμερα. 
        Απλά είναι τα πράγματα , να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του χρέους , όλων των συμβάσεων του δημοσίου και πόθεν έσχες σε όλους ,όσοι διαχειρίστηκαν δημόσια χρήματα, από τη μεταπολίτευση και μετά. 
  Εύχομαι, ελπίζω και προσεύχομαι οι εταίροι μας, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και τον πολιτισμό τους και να φανούν αλληλέγγυοι στο αίτημα αυτό όλων  των Ελλήνων , απόδοση και γνωστοποίηση όλων των συμβάσεων με όλους τους εμπλεκομένους πολιτικούς άνδρες της χώρας προκειμένου να γίνει επιτέλους η κάθαρση που έχει ανάγκη σύσσωμος ο Ελληνικός λαός και να γυρίσουμε σελίδα
  βαδίζοντας αμοιβαία στο δρόμο της διαφάνειας, αγάπης, κατανόησης, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. 
  Φάγαμε ακόμα:
  1ο Πακέτο Ντελόρ 2ο Πακέτο Ντελόρ
  3ο Κοινοτικό πλαίσιο Γ' ΚΠΣ
  4ο Κοινοτικό πλαίσιο ΕΣΠΑ (αυτό δεν προλάβαμε να το φάμε όλο... μας πήραν χαμπάρι).
  Ο παράνομος τζόγος ,τυχερά παιχνίδια ,Φρουτάκια (τα θυμάστε)
  Το ποδόσφαιρο και το άγριο ξέπλυμα χρήματος
  Γιγάντωση τραπεζών 1996 έως σήμερα
  Καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά, επιχειρηματικά δάνεια. 
  Παράνομες επιδοτήσεις, πιστωτικές κάρτες.
  Φοροδιαφυγή , μίζες, θαλασσοδάνεια.
  Η ποιότητα των επιχειρήσεων μας... Από τα εκατοντάδες χιλιάδες βιντεοκλάμπ το 1980, στα σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, καφετερίες του σήμερα. 
    Όλα τα παραπάνω συνομολογούν ότι δεν είμαστε αυτοί που πιστεύουμε. Είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Από 'ξω κούκλα και από μέσα πανούκλα όπως λένε παροιμίες. Στο σταυροδρόμι της Αρετής και της Κακίας εμείς διαλέξαμε αυτό της Κακίας , της ύλης, της κατανάλωσης και ας μάθαμε στο σχολείο ότι η εγκράτεια είναι βασικό πλεονέκτημα για τον άνθρωπο και  ότι ο Ηρακλής διάλεξε τον δρόμο της Αρετής
    Όσο είμαστε και κινούμαστε στον δρόμο της Κακίας και της καταναλωτικής μανίας  Μόνο συμφορές, μας περιμένουν μπροστά. Με όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, πρέπει να το έχουμε ήδη καταλάβει.
    Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω όλη την διαδρομή που κάναμε στον δρόμο της Κακίας μέχρι να φτάσουμε πάλι στο σταυροδρόμι και εκεί να πάρουμε τον δρόμο της Αρετής.
    Οι εχθροί της πατρίδας μας, των παιδιών μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και κανένας Ιησούς Χριστός, από Μηχανής Θεός, καμία τεχνολογία δεν μπορεί να τα σώσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να σταματήσουμε να καταστρέφουμε.   Μία συμβουλή να σας δώσω, γιατί η παροιμία λέει <<άκουσε  γέρου συμβουλή και παιδευμένου γνώση>> και εγώ παιδευμένος είμαι. Κατεβάστε όλες τις κομματικές  σημαίες που με πάθος κουνάτε. Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε, ότι πρέπει να στραφούμε στον ξεχασμένο πρωτογενή τομέα . 
      Όλες οι παραπάνω ενέργειες, η παραλήψεις μιας μειοψηφίας Ελλήνων οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση .Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων που εργαζόταν σκληρά ηθικά και έντιμα.
  Υψώστε στην καρδιά σας και στην ψυχή σας την Ελληνική σημαία που αυτή κουβαλάει την ιστορία χιλιάδων ετών. Κοιτάξτε την και από μέσα σας πείτε "Συγνώμη Ελλάδα μου, που σε πρόδωσα και σε πλήγωσα".
       Ας επικαλεστούμε τον Μίκη <<Είμαστε περικυκλωμένοι από έναν Κύκλωπα που τον λένε<< Ψέμα>> που περιμένει τον Οδυσσέα να του βγάλει το κτηνώδες του Μάτι. Και ο Οδυσσέας δεν είναι άλλος παρά όλοι εσείς. Εμείς όλοι , οι Ανεξάρτητοι, οι ανένταχτοι και αντίθετοι σε αυτόν τον σάπιο  κόσμο  που μας πνίγει>> (τρίτο μάτι)       Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, κοιτάζοντας το μέλλων επιτέλους με
  ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. 
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΚΑΡΜΙΡΗΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)
  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ  24—03—2015      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.                                                       

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου