Website counter free counters

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Ο Παν. Νίκας στο… δρόμο προς το Elite

Ο Παν. Νίκας στο… δρόμο προς το Elite
    22/03/2015    
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Στις προσωπικές σχέσεις κάποιες φορές το όχι σημαίνει και ναι! Τα ίδια ισχύουν και στην πολιτική. Έτσι, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο δεύτερος θα πρέπει να εξηγήσει πολλά πράγματα.
Μεταξύ άλλων, ότι η παρέμβασή του για τη βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας στις πρόσφατες εκλογές υπέρ του κ. Λαμπρόπουλου, αλλά και οι δημόσιες κριτικές τοποθετήσεις του για την πορεία της Ν.Δ. τους προηγούμενους μήνες, που την οδήγησαν και στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου, δε συνιστούσαν άμεση αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αρχηγού του κόμματος. Θα χρειαστεί, δηλαδή, να το παίξει κάτι σαν... «στον ύπνο σταυραετός, στον ξύπνιο στρατιωτάκι». Εκτός, βέβαια, κι αν έχει αποφασίσει να κόψει μια και καλή τις όποιες γέφυρες υπάρχουν ακόμη.
Παίζοντας κανείς με τον τίτλο του γνωστού θρίλερ «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», ο δρόμος μέχρι το ξενοδοχείο Elite δε θα είναι για το δήμαρχο και τόσο άνετος, παρά την ομορφιά της περιοχής.
Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Νίκας δεν είναι πια (σ.σ. αν ήταν ποτέ) και από τα ευπρόσδεκτα άτομα στη Συγγρού. Λεπτομέρεια, αλλά ενδεικτική του όλου κλίματος, είναι και το ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας δε γνώριζε μέχρι την τελευταία ώρα, αν στις εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου θα παραβρεθεί ο κ. Σαμαράς. Κι όταν το έμαθε, δεν ένιωσε και τόσο άνετα.
Επίσης ενδεικτικό ότι, ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Νίκας σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Έχω τις ιδεολογικές μου απόψεις και δεν τις έχω απαρνηθεί και ούτε είναι ο καιρός τώρα για να τις απαρνηθώ. Προφανώς, δε θα δίνω λογαριασμό για το πού πηγαίνω και το τι κάνω, παρά μόνο γι’ αυτά τα οποία τονίζω, ότι δηλαδή είμαι ένας ανεξάρτητος δήμαρχος, όχι ως προς τις ιδέες, αλλά ως προς τη συμπεριφορά και την πρακτική την οποία πρέπει να έχω ως δήμαρχος. Υπάρχουν πολλά γεγονότα στη δική μου διαδρομή που δείχνουν αυτή την ανεξαρτησία, η οποία είναι πρωτοφανής».
Αν πάρει κάποιος τοις μετρητοίς τα λόγια του δημάρχου και ανατρέξει στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι ο κ. Νίκας, όποτε παρίστατο ανάγκη, ιδιαίτερα εκλογική, φρόντιζε, όχι μόνο να δηλώνει με κάθε τρόπο την πίστη του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να επιδιώκει ο τελευταίος να παραβρίσκεται στην Καλαμάτα και να έχει δημόσιες συναντήσεις μαζί του, προκειμένου να κερδίσει μια δήλωσή του ή τις όποιες επικοινωνιακές εντυπώσεις, δεδομένων των ισχυρών δεσμών του κ. Σαμαρά με τη Μεσσηνία. Όποτε, δε, η σχέση τους δεν περνούσε και το... μήνα του μέλιτος, πάντα προσέφευγε σε δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά, για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ενδιαφέρον για το πώς θα εξελιχθεί η σημερινή συνάντηση στην αίθουσα του ξενοδοχείου Elite, αλλά και στο δείπνο σε εστιατόριο της μαρίνας που θα παραθέσει ο κ. Σαμαράς, δεδομένου ότι με αρκετούς από τους συνδαιτυμόνες του δε διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς...

Του Αντώνη Πετρογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου