Website counter free counters

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015


<<ΑΝΟΙΓΜΑ>> ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ <<ΑΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ>>

"Πελοποννησιακό Κόμμα Τατούλη": Η Ν.Δ. να παραλάβει το μήνυμα των εκλογών!


24/04/2015
 • "Στήλη άλατος" η Ν.Δ. μπροστά την "επικοινωνιακή καταιγίδα" Π. Τατούλη, με δελτία τύπου και συνεντεύξεις
 • "Σιγή ιχθύος" από Σαμαρά, αντιπεριφερειάρχες και όλους τους νεοδημοκράτες περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας
 • Αποδίδει, εμμέσως πλην σαφώς, σε Σαμαρά, Αγοραστό και Πατούλη "δόλο" και "απάτριδα κομματισμό"
 • "Βοναπαρτίζει" λέγοντας ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει πλέον σημαντικό πολιτικό υπόβαθρο και αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, οι πολιτικές της πρωτοβουλίες να υιοθετούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και, αφετέρου, να υποστηρίζεται στην υλοποίηση των στόχων της"
 
 • Σε νέα (Παρασκευή 24/04/2015) συνέντευξη του στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης δήλωσε:
-  Η Κυβέρνηση να λήξει γρήγορα τη διαπραγμάτευση και η αντιπολίτευση να λάβει το μήνυμα των εκλογών
-  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει πλέον σημαντικό πολιτικό υπόβαθρο και αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, οι πολιτικές της πρωτοβουλίες να υιοθετούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και, αφετέρου, να υποστηρίζεται στην υλοποίηση των στόχων της
Τα χρήματα του ΕΚΤ να μη μεταφερθούν από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στους μετανάστες
- «Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για άδολο, ακομμάτιστο πατριωτισμό» (αναφερόμενος στη στήριξη της προσπάθειας της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση)
- Το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, αφού πλέον έχουμε ανάδοχο για τους 76 από αυτούς, ενώ πολύ σύντομα και δημοπρατηθούν και οι υπόλοιποι

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Πέτρος Τατούλης «Υποχρέωση της Κυβέρνησης η άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας»

«Η Κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και τους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η παρέμβασή του έθεσε το πολιτικό διακύβευμα.
 
 • Η Κυβέρνηση να λήξει γρήγορα τη διαπραγμάτευση και η αντιπολίτευση να λάβει το μήνυμα των εκλογών

«Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά και έθεσε τους προαπαιτούμενους όρους στην Κυβέρνηση για να λάβει τη βοήθεια της Περιφέρειας. Να λήξει δηλαδή γρήγορα τη διαπραγμάτευση και να μη διανοηθεί να έχει δεύτερες σκέψεις για κατάσχεση καταθέσεων ή ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και, αφού κάλεσε την αντιπολίτευση να λάβει το μήνυμα των εκλογών, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει πλέον σημαντικό πολιτικό υπόβαθρο και αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, οι πολιτικές της πρωτοβουλίες να υιοθετούνται σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και, αφετέρου, να υποστηρίζεται στην υλοποίηση των στόχων της.
 
 • Grexit στην παιδεία

«Grexit στο χώρο της παιδείας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την τάση των υιοθετούμενων πολιτικών, όπως αυτές εκφράζονται με την κομματική επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών, το θέμα του ασύλου και την επιλογή των Διευθυντών από τους υφισταμένους τους, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές στο χώρο της παιδείας.

Τα χρήματα του ΕΚΤ να μη μεταφερθούν από την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στους μετανάστες

Αυστηρή κριτική άσκησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη χρήση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που προορίζονταν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης από τις Περιφέρειες στην υλοποίηση των υποδομών για τους μετανάστες, όπως εκφράστηκε από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό κα Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό, πολυσύνθετο και έχει τέτοιο εύρος, ώστε δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελληνική Κυβέρνηση, ειδικά λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει και ζήτησε από την Κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο θα πρέπει πρώτα να διαβουλευθεί με τις Περιφέρειες.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε ακόμη την άποψή του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για απώλεια καταθέσεων, «καθώς η εξέλιξη αυτή θα αποτελούσε στοιχείο πολέμου για τη χώρα» και ζήτησε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να πάψει να δημιουργεί φοβικά σύνδρομα στους πολίτες και να στηρίξει τις νηφάλιες και ψύχραιμες προσεγγίσεις των προβλημάτων.

«Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για άδολο, ακομμάτιστο πατριωτισμό» συνέχισε ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στη στήριξη της προσπάθειας της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, και τόνισε ότι «μπορεί πολιτικά και ιδεολογικά να είμαι απέναντι από το Σύριζα και την Κυβέρνηση, αυτό όμως δεν μου στερεί το δικαίωμα να προσεγγίζω ψύχραιμα τα προβλήματα».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, αφού πλέον έχουμε ανάδοχο για τους 76 από αυτούς, ενώ πολύ σύντομα και δημοπρατηθούν και οι υπόλοιποι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και διευκρίνισε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμα ότι με τη διαδικασία αυτή θα αποφευχθούν πρόστιμα ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, που επρόκειτο να καταλογιστούν στην Πελοπόννησο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πρόσθεσε ότι «θεωρώ αδιανόητο Δημοτικές αρχές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ΧΑΔΑ, η αποκατάσταση των οποίων θα έχει ξεκινήσει». 
<<ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΟΛΗ>> ΣΑΜΑΡΑ (<<ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ>>!)

Τατούλης: "Συμφωνώ με ΣΥΡΙΖΑ" - AntiNews: Πως την έχει δει τη δουλειά;


 23/04/2015
 • "Ενοχλημένη" είναι η Νέα Δημοκρατία από την στάση Π. Τατούλη που, στην διαρκούσα κόντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των "θεσμικών εμποδίων" των γαλάζιων ΚΕΔΕ και ΕΝ.Π.Ε., έλαβε μέρος δηλώνοντας "στεκόμαστε θετικά απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει (ο ΣΥΡΙΖΑ) για την ισχυροποίηση της Χώρας"  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Συγκεκριμενα, "στη σωστή κατεύθυνση ο εσωτερικός δανεισμός", έγραφε άλλη ανακοίνωσή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έκανε λόγο για "θορυβώδεις" αντιδράσεις ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).
 • Βέβαια, και η στάση Π. Τατούλη και η άποψη ότι "το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό", δεν είναι κανούργια. Την έχει εκφράσει δημοσίως πολλάκις και μάλιστα αρθρογραφώντας ακόμα και στον "Ε.Τ.": ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΙΣΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ - Π. Τατούλης: Η Νέα Ελλάδα και ο Υπαρκτός Πατριωτισμός
 • Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο δημοσιογράφο κ. Τάκη Σαράντη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 (σήμερα), ο περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων «συμφωνώ με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης" (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ
 • Η συγκεκριμένη στάση Π. Τατούλη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και τους νεοδημοκράτες της "Νέας Πελοποννήσου" και πρώτου - πρώτου του αντιπεριφερειάρχη και ουσιαστικά προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, μέχρι και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, προσωπική επιλογή - επιβολή Σαμαρά στον Τατούλη, στις εκλογές 2014
 • Την επερχόμενη (νέα) ρήξη ΝΔ - Τατούλη την είχε... προβλέψει το pelopsnews.gr, αρθρογραφώντας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και σατυρίζοντας τα γεγονότα

  
 • Εμμέσως, πλην σαφώς, η "ενόχληση" Σαμαρά προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα του "γαλάζιου" ΑntiNews.gr, που αναρωτιέται "Πως την έχει δει τη δουλειά τελικά ο Τατούλης;".

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ANTINEWS.GR

<< Πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πέτρος Τατούλης ήταν «κόκκινο πανί» για τους Πελοποννήσιους.

Πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πέτρος Τατούλης ήταν «κόκκινο πανί» για τους Πελοποννήσιους. Ειδικά οι Συριζαίοι τον είχαν στην μπούκα και μιλούσαν για μια Περιφέρεια βουτηγμένη στα σκάνδαλα. Έκαναν τα πάντα για να τον αποδομήσουν και να μη θέσει υποψηφιότητα.

Ο κ. Τατούλης κατέβηκε τελικά υποψήφιος και η Νέα Δημοκρατία τον στήριξε. Μάλιστα, σε περιοδεία του ο Αντώνης Σαμαράς στην Πελοπόννησο, από την Τρίπολη, έβγαλε λόγο και στήριξε τον κ. Τατούλη, το έργο του στην Περιφέρεια ενώ του έδωσε ασπίδα προστασίας απέναντι στις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε πει τότε ο κ. Σαμαράς για τα έργα στην περιοχή: «Αυτά είναι προτεραιότητες και δικές μας και του σημερινού περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Δεν ήμασταν μαζί. Αλλά τον είδα πόσο βαθιά και με σύστημα πίστεψε στην περιφερειακή ανάπτυξη και το απέδειξε.
Και αυτά τα δύσκολα χρόνια, στήριξε την ανάπτυξη. Γι’ αυτό και εμείς τον στηρίζουμε. Και από εδώ και μπρος σε μια Ελλάδα που αναπτύσσεται πλέον, θα κάνει πολύ περισσότερα».

Ο Πέτρος Τατούλης βγήκε γιατί ο Σαμαράς τον στήριξε ενώ λίγους μήνες αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος και την κόρη του, Εύη Τατούλη, η οποία τελικά δεν εξελέγη βουλευτής.

Αυτά τα ολίγα έκανε ο Σαμαράς για τον Τατούλη και αυτός αποφάσισε να του τα... ξεπληρώσει. Ο μοναδικός περιφερειάρχης (δεν πιάνεται η Δούρου και ο Γαλιατσάτος που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) που στήριξε την κυβέρνηση και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Ούτε στη θυελλώδη συνεδρίαση πήγε, πρώτος δήλωσε θετικός με την αρπαγή των χρημάτων από τους ΟΤΑ, ενώ θέλοντας να δικαιολογηθεί έκανε και δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τη διαπραγμάτευση, διότι δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής και σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ισχυροποιεί την θέση της χώρας μας.

Το πρόβλημα της χώρας μας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, είναι βαθύτατα πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας.

Τονίζεται πως, οι αιρετές περιφέρειες οφείλουν να μην κωφεύουν στο πολιτικό ζήτημα. Και τέλος, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση στεκόμαστε θετικά απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει για την ισχυροποίηση της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει σθεναρά απέναντι».

Το σύνολο των Περιφερειαρχών και δημάρχων πήγαν αντίθετα στην κυβέρνηση και είπαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και μόνο ο Τατούλης το παίζει... πατριώτης και υπεράνω. Αυτός που ευεργετήθηκε όσο κανείς αυτοδιοικητικός από τη ΝΔ. Τα συμπεράσματα δικά σας. >>

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Απαιτείται καθολικότητα και ψυχραιμία στην προσπάθεια ισχυροποίησης της χώρας»

Την ανάγκη καθολικότητας και ψυχραιμίας στην προσπάθεια ισχυροποίησης της χώρας πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοσιογράφο κ. Τάκη Σαράντη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και τόνισε ότι «συμφωνώ με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και βοηθώ προς αυτή την κατεύθυνση, υπό την απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ότι θα τελειώσει γρήγορα τη διαπραγμάτευση και ότι δεν θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για εκλογές, για δημοψήφισμα, για κατάσχεση καταθέσεων ή για ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Η παρουσία κάθε Περιφέρειας είναι αυτόνομη, όπως και το πεδίο ευθύνης της, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη διαφοροποίησή του από την ΕΝ.ΠΕ., και τόνισε ότι «αφενός, εξαρχής διατυπώσαμε την ξεκάθαρη θέση μας, αφετέρου, από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την άποψη ότι η ΕΝ.ΠΕ. είναι πολιτικό όργανο και όχι συνδικαλιστικό, συνεπώς δεν υφίσταται η λογική της υποχρεωτικής συμφωνίας».

------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
 
ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΑ...

Και η σύγκρουση Σαμαρά - Τατούλη θα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ!


23/04/2015
"Φουσκωτή βάρκα" γεμάτοι ... "πολιτικούς μετανάστες" θυμίζει σήμερα η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου (NEA ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ), που ... άμα σηκωθούν όρθιοι στα ... κομματικά κελεύσματα αποσταθεροποίησης του λόγω "αντικομματικής συμπεριφοράς" των "κομμάτων στήριξης" (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΗΜΑ), μάλιστα με τους περισσότερους να έχουν ... επιβιβαστεί από τη Ν.Δ., κινδυνεύει να ... αναποδογυρίσει!

Μετά το "χρίσμα Τατούλη" από την Ν.Δ. στις περιφερειακές εκλογές του 2014 φάνηκε να γεφυρώνεται το "χάσμα Σαμαρά - Τατούλη":

- ... Ξεχάστηκαν τα πύρινα άρθρα Τατούλη κατά Σαμαρά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
- ...Ξεχάστηκαν οι πρώτες αιρετές περιφερειακές εκλογές 2010, που τότε η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά είχε "ένα Δράκο στη μηχανή της" (στήριξε τότε η ΝΔ τον Δ. Δράκο, Νομάρχη Μεσσηνίας, ως υποψήφιο περιφερειάρχη - ΚΛΙΚ ΕΔΩ)


- ... Ξεχάστηκαν οι κόντρες Τατούλη - Σαμαρά, ακόμα και μετά το "χρίσμα του 2014" για την προ-επιλογή των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Τατούλη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)


"Τα πράγματα ετελείωσαν" στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, όπου η Εύη Τατούλη ήταν υποψήφια με την ΝΔ στην Αρκαδία (χωρίς, όμως, τελικά να εκλεγεί, παρά λίγο...)

"Όλα καλά και ανθηρά", λοιπόν, μέχρι πρότινος, που ο Γ. Δέδες διορίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Γενικός Γραμματέας Υποδομών και παράτησε το περιφερειακό συνδυασμό του, αφού μέχρι τότε είχε συνενωθεί με τον περιφερειακό συνδυασμό του πρώην Ο. Βουδούρη και νυν Ν. Πατσαρίνου.

Οι παροικούντες την αυτοδιοικητική Ιερουσαλήμ, τότε, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν ... τον Τατούλη πίστεψαν ότι οι περιφερειακές μειοψηφίες - αντιπολιτεύσεις (δεν ... πιάνονται οι μονοπρόσωπες) θα συρρικνωθούν στην εξής ... μία: τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (ΚΚΕ - Νίκος Γόντικας)... Και μετά και μακριά σε εκείνη της "Πελοποννήσου Πρώτα"... Η Χρυσή Αυγή... ούτε περιφερειακή φωνή, ούτε ακρόαση!

Τόσο ήταν "καλά τα πράγματα", που ο έμπειρος Τάσος Αποστολόπουλος, σωστά αλλά χωρίς να λάβει υπόψη του "τα απρόβλεπτα Σαμαρά - Τατούλη" συμπέρανε ότι "Ο Τατούλης μένει από αντιπολίτευση"... (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Όμως, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, που σχετίζονται με το θέμα του εσωτερικού δανεισμού από το ΣΥΡΙΖΑ, και η "στάση Τατούλη" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ... "ξανα-ανακάτεψαν το βυθό":

- Ο Π. Τατούλης... πήρε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και ... άρχισε να ξανα-δίνει... πολιτική γραμμή στον Αν. Σαμαρά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
- Ο ουσιαστικά πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη Περικλής Μαντάς ξαφνικά βρίσκεται σε ... πολιτικό κενό, πολύ περισσότερο όταν η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της ΝΔ πήρε σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις Τατούλη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
- Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, προσωπική επιλογή - επιβολή Σαμαρά, δεν θα μπορεί πλέον να ... κρατάει την ομπρέλα του Τατούλη (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), εάν τα πράγματα χειροτερέψουν λίγο ακόμα...
- Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Πελοποννήσου, δεν ... ανήκουν πλέον μόνο στη ΝΔ, αλλά και στον Π. Τατούλη... Έχουν αναπτύξει προσωπικές και πολιτικές σχέσεις με τον περιφερειάρχη...
- Οι Νεοδημοκράτες (καλύτερα οι Σαμαρικοί) -ιδιαίτερα στην Μεσσηνία- που δεν ... "ξεχνούν τη σημαίνει Τατούλης" αρχίζουν πάλι να τα... παίρνουν στο πολιτικό τους κρανίο. Οι σχολιασμοί κάτω από το άρθρο του AntiNews.gr είναι απλά χαρακτηριστικά παραδείγματα...

Αλλά και οι ... άλλοι νεοδημοκράτες (οι αντισαμαρικοί ή καλύτερα οι διαφωνούντες με την επιλογή Σαμαρά στον πρόσωπο Τατούλη) τα έχουν... παρμένα ήδη από τις εκλογές του 2014...

ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ! "Τρελός" ο Τατούλης δεν είναι! Ούτε "χαζός", σε καμία περίπτωση! Έχει επιβιώσει πολιτικά, εν μέσω μεγαλύτερων τρικυμιών, μάλιστα καλύτερα και από τους αντιπάλους του...

Τι έπαθε, λοιπόν; "Πως την είδε αυτή τη δουλειά", που γράφει και το AntiNews.gr; Δεν... φοβάται σήμερα τον Σαμαρά που τον... "μύρωσε" πολιτικά και τον... έκανε περιφερειάρχη Πελοποννήσου...
 Ή πιστεύει ότι άλλη μια φορά δεν... τρέχει μία, αφού σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ είναι σε "θέση αδυναμίας"...
Μήπως, βλέπει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά;
Ή μήπως ... παίρνει θέση στην Νέα... Νέα Δημοκρατία (ή όπως αλλιώς κι αν τι λένε) που εκτιμά πως έρχεται ή πρέπει να έρθει, όπως προκύπτει και από τα γραφόμενα του;

Φυσικά, και ο Μεσσήνιος Πρωθυπουργός είναι "παλιά καραβάνα"! Από το 1977 στο πολιτικό ... κουρμπέτι!
Θα ... ανεχτεί άλλη μια ... στραβοτιμονιά Τατούλη;
Ή θα... αμπολήσει τους κομματικούς, εάν συνεχίσει (και για πόσο);

Η νέα ... αναμέτρηση Σαμαρά - Τατούλη (αναπόφευκτη κατά τον πολιτικό χαρακτήρα και των δύο) θα είναι αυτή τη φορά ... σφοδρότερη και ...αμφίρροπη, καθώς και οι δύο ... μάχονται από διαφορετικές θέσεις, μπροστά σε ένα καινούργιο αύριο...

Μα κυρίως θα είναι πολύ διαφορετική και με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς, πέρα από την χαρακτηριολογική ιδιοσυστασία, οι δύο πολιτικοί άνδρες διαφέρουν καταφανώς ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ! Στον τρόπο με τον οποίο φαντάζονται το αύριο, που έρχεται εν μέσω κατακλυσμιαίων κρισισμικών πολιτικών εξελίξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου