Website counter free counters

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Ερασιτεχνισμοί, παχυλοί μισθοί και μικρή... αποδοχή για την "Καλαμάτα 21" ??

Ερασιτεχνισμοί, παχυλοί μισθοί και μικρή... αποδοχή για την "Καλαμάτα 21"            

Ερασιτεχνισμοί, παχυλοί μισθοί και μικρή... αποδοχή για την "Καλαμάτα 21"
03 Ιουν
2015Την στιγμή που πολλές υποψηφιότητες τρέχουν με… άλλη ταχύτητα, στην Καλαμάτα που επιθυμεί να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, ακόμη κινούνται με ερασιτεχνικό τρόπο και όλο αυτό υπό την ανοχή του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Κάνοντας 

ορισμένες δράσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που λαμβάνουν και τα οποία μάλιστα είναι διόλου ευκαταφρόνητα.  Χαρακτηριστική μεταξύ άλλων ήταν η ανοιχτή επιστολή του ραδιοφωνικού παραγωγού Νίκου Κουρή, προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή του «Καλαμάτα 21» Έκτορα Τσατσούλη.

Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Έκτορα Τσατσούλη- Εκτελεστικό Διευθυντή του ‘’Καλαμάτα ‘21’’

Με χαρά διάβασα στον ημερήσιο τύπο για την εκδήλωση που θα γίνει  για το ‘’Καλαμάτα ‘21’’ με θέμα ‘’Μ.Μ.Ε. –Πολιτιστική πρωτεύουσα’’, την Παρασκευή  5 Ιουνίου. Η χαρά μου όμως κράτησε λίγο διότι μεταξύ των εκλεκτών συμμετεχόντων,  διαπίστωσα  την παντελή απουσία εκπροσώπων των ραδιοφώνων της πόλης. Συγχαρητήρια  λοιπόν κύριε Τσαρτσούλη για τον αποκλεισμό των ρ/σ (ουδέν μεπττό βεβαίως για τους προσκληθέντες). Άξιος ο μισθός σας, των 70.000 ευρώ ετησίως.
Κύριε Τσατσούλη, μάλλον θα πρέπει να γνωρίζετε  τα εξής;
1) Tο ραδιόφωνο είναι Μ.Μ.Ε.
 2) Η  πόλη της Καλαμάτας έχει ραδιοφωνικούς σταθμούς  με αρκετές  χιλιάδες ακροατών.
3) Ακόμη και σήμερα το ραδιόφωνο αποτελεί προσφιλές μέσον επικοινωνίας πολλών συμπολιτών μας ( και μέσω του internet)                                                                                                     
 Μίλησα με συναδέλφους οι οποίοι όχι μόνο δεν προσκλήθηκαν, αλλά  είχαν πλήρη άγνοια για το θέμα. Και εννοείται πως δεν εκπροσωπώ κανέναν.                                                                                             
Θα ήθελα ακόμη να σας πληροφορήσω ότι στην πόλη μας υπάρχουν και άλλα social media. Επίσης κυκλοφορούν 3  επιπλέον  μηνιαία περιοδικά . Δεν γνωρίζω αν προσκλήθηκαν  κάποιοι συμπολίτες μας από όλα αυτά τα μέσα ( μακάρι να έχει συμβεί).
Κύριε Τσατσούλη, την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες  είναι άνεργοι και 600 συμπολίτες μας στριμώχνονται για 47 θέσεις εργασίας   για  8μηνη σύμβαση στην καθαριότητα,  η 70,000 ευρώ ετήσια αμοιβή σας (όπως ανακοινώθηκε επίσημα στον τοπικό τύπο),μάλλον δεν είναι αρκετή για να κάνετε  (μετά από 8 μήνες) μια  σωστή και ολοκληρωμένη χαρτογράφηση των Μ.Μ.Ε. της Καλαμάτας.  Να μιλήσουμε για αμέλεια; Από έναν σύγχρονο manager των 70.000 ευρώ; Να υποθέσουμε αποκλεισμό μέσων και ανθρώπων με  ''άνωθεν'' εντολές; Συνηθισμένο φαινόμενο στην πατριδα μας και πολύ περισσότερο  στην πόλη μας, αλλά μάλλον δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.Εκτός αν πιστεύετε εσείς και οι πολιτικοί σας προιστάμενοι  ότι το ‘’Καλαμάτα ‘21’’ είναι μια υπόθεση που αφορά λίγες οικογένειες και όχι το σύνολο των πολιτών της Καλαμάτας.
Διακηρύσσετε βέβαια ότι το ‘’Καλαμάτα ‘21’’ είναι το μεγάλο στοίχημα της πόλης. Τα αποτελέσματα όμως της δικής σας έρευνας ,  είναι απογοητευτικά ως προς την ενημέρωση και τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την υπόθεση. Έχετε καταφέρει να εμπνεύσετε (στις επιλεγμένες ομάδες εργασίας)  λιγότερο από το 0,1% του πληθυσμού της Καλαμάτας.  Ψάχνετε εξήγηση;  Γιατί ο κόσμος  γυρίζει την πλάτη στο  Κ 21; Ακόμη μια σοβαρή  υπόθεση κλεισμένη σε πολιτικά γραφεία με απ’ ευθείας αναθέσεις και εντολοδόχους υπαλλήλους; Πίστευα ότι τα κακά παραδείγματα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, θα σας έδιναν  το έναυσμα για καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος,  με μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς το κοινό δημοκρατικό αίσθημα.
Και δυό απορίες; 1)Tι λένε για όλα αυτά οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων;                                      
2) Γνωρίζετε ότι το Κοινωνικό ιατρείο αναζητά εθελοντές; Εσείς ( οι προνομιούχοι υψηλόμισθοι του Κ 21)  που μας ''διδάσκετε''  πως θα γίνουμε πρωτεύουσα του πολιτισμού, μήπως δίνατε  πρώτοι το καλό παράδειγμα;
Νίκος Κουρής                                                                                                                          
Ραδιοφωνικός παραγωγός  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου