Website counter free counters

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Οι Γερμανοί φοροφυγάδες της Μεσσηνίας


Οι Γερμανοί φοροφυγάδες της Μεσσηνίας (και πάσης Ελλάδος)...

...που το ΣΔΟΕ αρνείται ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ να "ασχοληθεί"....
Δεν είναι πια μυστικό.
Οι Βορειοευρωπαίοι ανακάλυψαν την  κότα που κάνει τα χρυσά αυγά. Έρχονται κι αγοράζουν τα καλύτερα (σε θέα) κτήματα κοψοχρονιάς, λαδώνουν και κτίζουν όπου κι όπως γουστάρουν κάτω από την μύτη της Πολεοδομίας και το λεγόμενων "Αρχιτεκτονικών Επιτροπών", που εγκρίνουν (με το αζημίωτο) όποια πονηριά-παρανομία δεν θα επέτρεπαν σε Έλληνα κοινό θνητό. Στη συνέχεια  νοικιάζουν τις βίλες σε συμπατριώτες τους, χωρίς ποτέ το Κράτος να αντιλαμβάνεται την τεράστια φοροδιαφυγή.
Τυχαίο?...............................................
Απίστευτο?................................................................................................
Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό και άκρως εξοργιστικό.
Ειδικά όταν το ΣΔΟΕ καταφθάνει στα νησιά, τσεκουρώνει  μικρομάγαζα για μικροπαραβάσεις (εννοείται ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως), αλλά ακόμα κι όταν πέφτουν καρφωτές για τους Γερμανούς που "επιχειρούν", παρακάμπτοντας τις διαδικασίες, οι ελεγκτές κλείνουν τα μάτια ερμητικά.
Διαβάστε το...
ενδεικτικό ακόλουθο δημοσίευμα που είδαμε στο http://kalamatajournal.gr
Γράφει ο Πάνος Παπανικολάου*
Είχε προηγηθεί το πρωτοφανές: να κερδίσουμε κάτι σε κλήρωση με τη σύζυγό μου, κλασικοί γκαντέμηδες και οι δύο σε κάτι τέτοια. Σε εκδήλωση του συλλόγου αποδήμων του χωριού της λοιπόν, μας κληρώθηκαν 5 διανυκτερεύσεις δωρεάν για 2 άτομα στην υπέροχη Φοινικούντα. Φυσικά, σε τέτοιες δύσκολες εποχές που το ταμείο είναι μείον, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση του... δώρου και επιλέξαμε τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου μιας και το βεβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα και των δύο δεν επέτρεπε άλλη περίοδο.
Τα δωμάτια αξιοπρεπέστατα με υπέροχη θέα και οι άνθρωποι ευγενικοί και φιλόξενοι, ο άντρας του ζευγαριού ντόπιος και η σύζυγος από την Κρήτη (δική της η προσφορά στην κλήρωση).
Από την πρώτη στιγμή μας έκανε εντύπωση πως όλη η περιοχή πάνω από την Φοινικούντα είναι γεμάτη ιδιωτικές βίλες, αλλά αυτές οι βίλες έχουν κάτι περίεργο… (το καχύποπτο μάτι του αριστεριστή, γαρ). Ο εξωτερικός τους χώρος ήταν τίγκα στο φτηνό αυτοκίνητο, και η διαμόρφωσή τους κάνει μπαμ από μακριά πως είναι συγκρότημα από γκαρσονιέρες «μεταμφιεσμένο» σε έπαυλη.
Μια κουβέντα λοιπόν με τους οικοδεσπότες μας ήταν αρκετή για να λυθεί το … μυστήριο. Πλήθος Γερμανών πριν μερικά χρόνια αγόρασαν κοψοχρονιάς χωράφια και κτήματα, και κατόπιν έκτισαν συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων τα οποία εξ αρχής παρουσίαζαν (και παρουσιάζουν) ως «ιδιωτικές κατοικίες». Τα λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ως ενοικιαζόμενα και τα διαφημίζουν ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΝΟΙΧΤΑ σε Γερμανικούς τουριστικούς οδηγούς. Στο κόλπο (με το αντίστοιχο «τίμημα», υποθέτω) οι πολιτικές ηγεσίες τριών τουλάχιστον υπουργείων από 10ετίας ως ΚΑΙ σήμερα. ΠΕΧΩΔΕ κλπ αφού οι κατασκευές είναι γεμάτες πολεοδομικές παραβάσεις, Οικονομικών και Τουρισμού που κάνουν στραβά μάτια στην παράνομη ενοικίαση χωρίς άδεια, χωρίς σήμα ΕΟΤ, χωρίς βιβλία και φυσικά χωρίς φόρους και τέλη.
Το ΣΔΟΕ έχει κυριολεκτικά ΜΟΥΡΛΑΝΕΙ τους νόμιμους ντόπιους επαγγελματίες σε συνεχείς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα για αστείες παραβάσεις με «καρφωτές» εφόδους. Π.χ. περιπτώσεις που πελάτης αφίχθηκε ας πούμε 11 το βράδι, κι έσκασε μύτη το ΣΔΟΕ στις 11.30 όλως τυχαίως πριν προλάβει ο επαγγελματίας να τον γράψει στο βιβλίο. Βλέπετε, οι γείτονες κ.κ. Γερμανοί παράνομοι υπενοικιαστές και φοροφυγάδες  βλέπουν τους ντόπιους νόμιμους επαγγελματίες ως … «ανταγωνιστές» (!) – φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης δηλαδή- και τα υψηλά βρώμικα κυκλώματα του Υπ. Οικονομικών έχουν μετατρέψει τα τοπικά ελεγκτικά κλιμάκια σε ΜΠΡΑΒΟΥΣ των παρανόμων.
Χαρακτηριστικά, σε πρόσφατο τέτοιον «καρφωτό» κι εκδικητικό έλεγχο που κατέληξε σε τσουχτερό πρόστιμο, ο επαγγελματίας αγανακτισμένος είπε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ «καλά, όλο σε μας έρχεστε που είμαστε νόμιμοι, γιατί δεν πάτε δίπλα στον Χανς (τυχαίο το όνομα) που είναι παράνομος;» για να εισπράξει την … «αφοπλιστική» απάντηση «εμείς κύριε πάμε μετά από επώνυμη καταγγελία (!!!)». Στην ανταπάντηση «ωραία, σας την κάνω τώρα την καταγγελία», η ατάκα (αναμενόμενη από τον γραφειοκρατικό λαδωμένο μηχανισμό που σε κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα σου) ήταν «ά, δεν γίνεται έτσι. Θα πρέπει να έρθετε με την ταυτότητά σας στην Καλαμάτα (!) να κάνετε αίτηση στον προϊστάμενο (!!)».
Πριν λίγα χρόνια, όταν υπουργός τουρισμού ήταν ο ανεπανάληπτος κύριος τίποτα Αβραμόπουλος, οι οικοδεσπότες μου είχαν πληροφορηθεί από Γερμανό πελάτη τους που έφυγε από «δίπλα» θυμωμένος λόγω των ακριβών τιμών που είχαν οι παράνομοι ξενοδόχοι – συμπατριώτες του, πως οι «δίπλα» είχαν επίσημες καταχωρήσεις σε ιλουστρασιόν Γερμανικό τουριστικό οδηγό ΕΝΤΥΠΟ (φανταστείτε στο ίντερνετ τι γίνεται…). Μάλιστα, τους έδωσε τον οδηγό και αυτοί στην συνέχεια τον έστειλαν ταχυδρομικά στον Υπουργό μαζί με την αντίστοιχη έγγραφη καταγγελία. Έκτοτε, αγνοείται η τύχη τόσο του τουριστικού οδηγού όσο και της καταγγελίας από τον Αβραμόπουλο κι από ΟΛΟΥΣ τους υπουργούς τουρισμού που έχουν παρελάσει ως και σήμερα.
Έτσι, το κράτος ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ενισχύει την παρανομία και χαρατσώνει μέχρι θανάτου (επαγγελματικού) τους ντόπιους νόμιμους μικροεπιχειρηματίες. Ειδικά τώρα, με το καταστροφικό 3ο μνημόνιο και τις υπέρογκες εισφορές που προβλέπονται, είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλες αυτές οι μικροεπιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα εκχωρηθούν αναγκαστικά σε μεγάλες αλυσίδες και όσοι από τους σημερινούς επαγγελματίες δεν τα παρατήσουν, θα γίνουν «εργαζόμενοι» δούλοι στα ίδια τα πρώην δικά τους συγκροτήματα.
Οι μεγαλοξενοδόχοι εγχώριοι και ξένοι θα κερδοσκοπούν (άλλωστε ήταν φανατικά με το «ΝΑΙ» και με το Menoume_Evropi), ενώ από «δίπλα» ο κάθε Χανς και η κάθε Γκρέτε θα συνεχίσουν να παρανομούν και να φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι απολαμβάνοντας μια ιδιόμορφη ασυλία ως συμπατριώτες των επικυρίαρχων του προτεκτοράτου.
Το παραπάνω κείμενο αφιερώνεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε κάποιους από τους κυβερνώντες που λένε πως «θα σκίσουν την διαφθορά». Ιδού η … Φοινικούντα, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Αν και προβλέπω πως θα «σκίσουν την διαφθορά» ακριβώς όπως έσκισαν και τα μνημόνια.

Υ.Γ. Ονόματα, τηλέφωνα κλπ στην διάθεση του κάθε αρμόδιου που θελήσει να ενδιαφερθεί (λέμε τώρα …)
*Από την ιστοσελίδα «παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου