Website counter free counters

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιά ανάπτυξη Πέτρο; Ο Μοριάς 4 χρόνια βουλιάζει κάθε μέρα!

Ποιά ανάπτυξη Πέτρο; Ο Μοριάς 4 χρόνια  βουλιάζει κάθε μέρα!
 

Είναι η πολλοστή φορά που ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου αναφέρεται με τρόπο εντυπωσιακό στο περιβόητο “αναπτυξαικό μοντέλο της Πελοποννήσου”, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο έχει βγάλει την περιφέρεια απο την κρίση και το προτείνει μάλιστα ως Εθνικό σχέδιο προκειμένου να βγεί και η χώρα απο την κρίση.
Σήμερα πάλι είπε σε δημοσιογράφο:
“Οι πολίτες απαιτούν απο τα πολιτικά κόμματα ξεκάθαρες απόψεις και συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της ανεργίας, της ρευστότητας, της πολιτικής αστάθειας και της κοινωνικής ανασφάλειας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εφαρμόσει ένα επιτυχημένο αναπτυξιακό μοντέλο που βασίζετε στη σκληρή δουλειά και σε στοχευμένες δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα τόνισε ο κ. Τατούλης θα παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου της χώρας μας από την κρίση βασισμένο στο επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας  Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης επέκρινε την στάση των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι την ίδια ώρα όπου όλοι διατείνονται για τη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών, αυτοί με σκληρότητα αλληλοσυγκρούονται για το ποιος θα ξεστομίσει την καλύτερη ατάκα, μεταφέροντας την ατζέντα μακριά από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας,  δίχως την ελάχιστη σύγκλιση με διαφορετικές ατζέντες και προτεραιότητες.”
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ κ.ΤΑΤΟΥΛΗ;
Απο το 2010 ακούμε για το ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης της Πελοποννήσου αλλά ούτε το είδαμε ούτε το απαντήσαμε.
Ας πάρουμε τα πράγματα με μία σειρα.
Ο κ.Τατούλης κατακεραυνώνει τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί αντί να συνεργάζονται με σκληρότητα εξαπολύουν ατάκες:
Ο ίδιος στο περιφερειακό συμβούλιο συμπεριφέρεται όπως εύγλωτα δείχνει το βίντεο:
 
Η απόλυτη δηλαδή συνεργασία και συνεννόηση…!
Ετσι θέλει να μιλούν και οι πολιτικοί αρχηγοί;

Αυτό το αόρατο όμως μοντέλο υποτίθεται ότι έχει λύσει τα σοβαρά προβλήματα της ανεργίας, της ρευστότητας, της πολιτικής αστάθειας και της κοινωνικής ανασφάλειας.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΔΙΟΤΙ
Στην Πελοπόννησο το 2010 η ανεργία ήταν   (13,2%) (Πηγή) και σήμερα επι θητεία Τατούλη έχει εκτιναχθεί στο 23,9% διαρκώς αυξανόμενη (Πηγή)
Η κοινωνική ανασφάλεια στα ύψη όπως και σε όλη την Ελλάδα, καμία ρευστότητα και είναι γνωστό ότι έχει βουλιάξει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κλάδος στην Πελοπόννησο.
Η μία επιχείρηση κλείνει πίσω απο την άλλη.
Υπάρχουν αποτελέσματα στον Τουρισμό αλλά στη Μεσσηνία και λόγω του costa navarino αποκλειστικά.
Το περίφημο αναπτυξιακό μοντέλο του κ.Τατούλη δεν κατάφερε να συγκρατήσει κανένα δείκτη πρώτον γιατί δεν υπάρχει και δεύτερον γιατί οάσεις πολιτικής ανάπτυξης σε μία χώρα που έχει καταρρεύσει μόνο στην σφαίρα της φαντασίας υπάρχουν.
Οι Πελοποννήσιοι περνούν το ίδιο χάλια όπως και όλοι οι Ελληνες γιατί δεν υπάρχει ούτε Εθνικό ούτε περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης.
Οι υπηρεσίες στην Πελοπόννησο που είναι και προνομιακός χώρος της περιφέρειας είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με όλη την Ελλάδα.
Και δεν μιλάμε για υπηρεσίες που ελεγχει το κράτος αλλά τις περιφερειακές.
Τα μεγάλα έργα μπλοκαρισμένα και ιδιωτικές επενδύσεις υπο εξαφάνιση.
Αυτή λοιπόν την περίφημη ανάπτυξη την βλέπει μόνο και αποκλειστικά ο περιφερειάρχης μας γιατί στην καθημερινότητα οι Πελοποννήσιοι φτύνουμε αίμα.
Και αν υποτίθεται ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι το καλύτερο δείγμα και εύκολα αντιπαρέρχεσαι τον λόγο τους.
Αίμα στην Πελοπόννησο φτύνουν κάθε μέρα οι εργάτες, οι οικοδόμοι (στο μηδέν η οικοδομική δραστηριότητα), οι καταστηματάρχες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι νέοι.
Πέντε χρόνια με τον κ.Τατούλη στην ηγεσία της περιφέρειας πόσες νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν χάρη στο “αναπτυξιακό μοντέλο”;
Αλοιώς τι αναπτυξιακό μοντέλο είναι αν δεν δημιουργεί απασχόληση;
Τις απαντήσεις τις δίνουν  κάθε μέρα 600.000 Πελοποννήσιοι, που φυτοζωούν!
Δεν θέλουμε να ακυρώσουμε την όποια διαχειριστική προσπάθεια γίνεται στην περιφέρεια αλλά δεν μπορούμε να την βαπτίζουμε αναπτυξιακή πρόταση και προς εξαγωγή μάλιστα.
Αλλο η λύση καθημερινών προβλημάτων και αλλο το μοντέλο.
Εχει έργο ο Πέτρος Τατούλης αλλά είναι διαχειριστικό και όσα καινοτόμα έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί έχουν μείνει σε ατάκες.
Υ.Γ. Θα είχε πολύ ενδιαφερον να μάθουμε το “μοντέλο Τατούλη” τομέα-τομέα έστω και ως προκήρυξη
Γ.Λ.
Κύριε Τατούλη οι εθελοντές πήραν 24 χήνες για να βάψουν τον Ισθμό;;;
Κύριε Τατούλη οι εθελοντές πήραν 24 χήνες για να βάψουν τον Ισθμό;;;
 

Πολύ κουτόχορτο από τον Πέτρο Τατούλη και το “δημοσιογράφο” παρλαπίπα του…
10 μέρες έβαφε ο εργολάβος τα κάγκελα στον Ισθμό  και την τελευταία μέρα πήγε ο ΤΑΤ με την Ντίνα και με εθελοντές έκανε κάτι πασαλείμματα στα πεζοδρόμια και καμάρωνε για την “εθελοντική” του παρέμβαση στις κάμερες.

Διαφήμισε αυτή τη δράση του και με δελτίο τύπου… ΔΕΙΤΕ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και οι εθελοντικές οργανώσεις του Νομού μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί εθελοντικά για να αλλάξουμε την εικόνα του Ισθμού, της μοναδικής πύλης της Πελοποννήσου (βάψιμο, καθαρισμός των κιγκλιδωμάτων της γέφυρας), την Τρίτη 01/09/2015 και ώρα 10:30 π.μ.
Ο Ισθμός είναι κάτι μοναδικό και έτσι αναβαθμίζουμε την Τουριστική προβολή του.

…ενώ λίγες μέρες πριν ο ίδιος είχε υπογράψει τη σύμβαση με τον εργολάβο…!!!
aeggrafo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου