Website counter free counters

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Μεσσηνία

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Μεσσηνία 04/09/2015
kke_spotΤο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Μεσσηνία για τις επερχόμενες εκλογές παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου και απαρτίζεται από τους:
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΗΣ 20/9/2015
α/αΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΙΔΙΟΤΗΤΑ
1ΚΑΤΣΑΣΑΝΤΩΝΗΣΔικηγόρος
2ΔΙΑΣΑΚΟΣΝΙΚΟΣΜέλος του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
3ΧΡΗΣΤΕΑΣΤΕΛΛΑΜεταλλειολόγος, μέλος του ΔΣ Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας
4ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗΧΡΙΣΤΙΝΑΚτηνίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
5ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΑντιπρόεδρος του ΔΣ Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας
6ΚΟΥΚΟΥΜΗΣΣΑΡΑΝΤΟΣΣυνταξιούχος Δάσκαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας
7ΖΑΦΕΙΡΗΑΓΓΕΛΙΚΗΣπουδάστρια

Στην εισηγητική ομιλία του ο γραμματέα της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Θοδωρής Μπολέτης, επεσήμανε ότι:

«Σε αυτές τις εκλογές καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φτωχό αγρότη και επαγγελματία, την νεολαία και κάθε λαϊκή οικογένεια να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.
Ο λαός μας πρέπει να κάνει το βήμα, ψηφίζοντας και ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού.
Πλέον υπάρχει πολύτιμή πείρα. Πλέον ο λαός τα είδε όλα, τα δοκίμασε όλα.
Πρέπει να σκεφτεί: Δοκίμασε κυβερνήσεις αυτοδύναμες και συνεργασίας, κυβερνήσεις προοδευτικές και συντηρητικές, μέχρι και την κυβέρνηση της 1ης φοράς αριστεράς. Και είδε ότι άσχετα από το ποιος κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια, ανεξάρτητα από την κάθε φορά επιλογή που έκανε:
  • Η ζωή του συνεχώς χειροτερεύει
  • Τα δικαιώματά του συνεχώς πετσοκόβονται
  • Και οι μονοπωλιακοί όμιλοι συνεχώς να πλουτίζουν στο σβέρκο του λαού

Πρέπει να σκεφτεί: την επόμενη μέρα, στις 21 Σεπτέμβρη. Που απέναντι στο λαό ήδη υψώνεται το αντιλαϊκό μπλοκ των προθύμων.
Είτε με κυβέρνηση συνεργασίας – είτε με κυβέρνηση αυτοδύναμη, είτε με κορμός και πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ- είτε με την ΝΔ και γύρω – γύρω τους υπόλοιπους πρόθυμους, όλοι έχουν κοινή στρατηγική σύμπλευση και θα υλοποιήσουν τα μνημόνια και τις συμφωνίες.
Να βάλει κριτήριο ποια είναι εκείνη η δύναμη που είναι ο μόνος αντίπαλος απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση;
Μπορεί να είναι η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 που μέχρι και σήμερα συνεχίζει τα ίδια χρεοκοπημένα συνθήματα και τις μπαγιάτικες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ 1; Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας είναι που στήριξαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 1 μέχρι  να προκηρυχτούν οι εκλογές. Είναι τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που  σήμερα καλούν το λαό πάλι στα ίδια!
Ότι με το πρόγραμμα «παραγωγικής ανασυγκρότησης» του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα έχουν σαν σημαία, ο λαός θα βγει στο «ξέφωτο». Κρύβουν πάλι από το λαό ότι αυτό το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που οδήγησε σε μνημόνιο. Κρύβουν από τον λαό  ότι η ενίσχυση των μονοπωλίων, η καπιταλιστική ανάπτυξη, η συνέχιση αυτού του δρόμου ανάπτυξης που τα πάντα τα καθορίζουν η κερδοφορία και ανταγωνισμοί του κεφαλαίου, δεν συμβαδίζει ούτε με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σήμερα, ούτε καν με  μια επιμέρους ανακούφιση της ζωής μας από τα οξυμένα προβλήματα.
Μπορεί να είναι ο αντίπαλος απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση οι ναζί της ΧΑ; Τα παιδιά του συστήματος και των εφοπλιστών – βιομηχάνων; Η δύναμη κρούσης του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα;
Χρειάζεται, λοιπόν, στην κάλπη ο λαός να πάει με κριτήριο το πώς μπορεί να στείλει το δικό του μήνυμα, τη δική του απάντηση
κόντρα σε αυτό που προσπαθούν να του παρουσιάσουν ως μονόδρομο την κυριαρχία των μονοπωλίων, τον ιερό νόμο του καπιταλισμού το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα, την στρατηγική του κεφαλαίου και μονοπωλιακές ενώσεις της ΕΕ, των BRICS, της ΕΕ.
Τον δρόμο δηλαδή , που γεννά ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, μνημόνια, χρέος, πόλεμοι και προσφυγιές. Που γεννά την βαρβαρότητα
Ο λαός να σκεφτεί πώς μπορεί με την ψήφο του θα συμβάλει στο δυνάμωμα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, που θα παλεύει κόντρα σε μονοπώλια και το σύστημά τους, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή, τη ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους, για την πολιτική διέξοδο υπέρ του λαού.
Αυτή η ψήφος έχει νόημα, αυτή η ψήφος μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για καθένα που δικαίως αγανακτεί με τη συνεχή υφαρπαγή της ψήφου του, που διαπιστώνει ότι ψηφίζει κάθε τρεις και λίγο για να γίνονται χειρότερα τα πράγματα.
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ έχει νόημα για τον εργάτη, τον φτωχό αγρότη, των αυτοαπασχολούμενο, την λαϊκή οικογένεια
Ένα δυνατό ΚΚΕ, που δεν εξαπατά το λαό, δεν κάνει κανέναν αντιλαϊκό συμβιβασμό, λέει ΟΧΙ στα μνημόνια, παλεύει στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους όπως έκανε τον Δεκαπενταύγουστο, όταν όλοι οι υπόλοιποι σχεδίαζαν τη σφαγή του, που παλεύει για τη μοναδική εξουσία – πολιτική και οικονομική – που έχει ως γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που ανοίγει το δρόμο για την εργατική – λαϊκή εξουσία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου