Website counter free counters

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

"Τολμάμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα"

Τα βλέμματα της διεθνούς τουριστικής κοινότητας στην Πελοπόννησο (pics,vid)Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου μοιάζει να επιτυγχάνεται, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η μεγάλη εκδήλωση πολιτισμού και τουρισμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Πύλου, υποδεχόμενη το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι επέλεξαν εφέτος την Πύλο για τη διεξαγωγή του.
Στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα στην Πύλο, βρίσκονται κορυφαίοι του είδους τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι διεθνών μέσων αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών,  προκειμένου να λάβουν μέρος στο συνέδριο των ΑΒΤΑ. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσε το «παρών» και η υπουργός κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία θα παραμείνει και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στην Πύλο και θα παρακολουθήσει μέρος του συνεδρίου, αλλά και τις εκδηλώσεις.
Οι τουριστικοί πράκτορες και οι προσκεκλημένοι βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Costa Navarino όπου και παρακολούθησαν το σεμινάριο τουρισμού που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακολούθως, μετέβησαν στο λιμάνι, όπου τους περίμενε ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, πολλά happenings, αλλά και υπέροχες γαστρονομικές γωνιές, όπου γεύτηκαν τα προϊόντα του τόπου μας -εξάλλου, σκοπός της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των ντόπιων προϊόντων διεθνώς.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε ότι χαίρεται πάρα πολύ με αυτή την εξέλιξη, διότι η Πελοπόννησος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός και έχει δείξει μια εικόνα δημιουργίας και αξιοπιστίας. Ακόμη, αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή εκδήλωση και επεσήμανε ότι οι τουριστικοί πράκτορες με αυτή την επίσκεψη δείχνουν ότι εμπιστεύονται την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ABTA με πολύ θερμά λόγια.
Έφη Καστραντά


Video: 

Τατούλης: Τολμάμε και αυξάνουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου

"Τολμάμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υποδεχόμενος τους, πάνω από 500, Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες στο συνέδριο της ABTA στην Πύλο και το Costa Navarino τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015.
"Αποτελεί βαθιά πολιτική μας πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μεγάλα βήματα προς τα μπρος με αξιοπιστία, συνέπεια και εξωστρέφεια και δείχνει την Ελλάδα της δημιουργίας, της προσπάθειας, της ενότητας και του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού" συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι "η εξωστρέφειά μας αποδίδει πλέον αποτελέσματα και η Πελοπόννησος καθίσταται πλέον ένας σύγχρονος ελκυστικός προορισμός".
Το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα και κυρίως τις ομορφιές της Πελοποννήσου, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στους Βρετανούς επαγγελματίες του τουρισμού κατά την τελετή υποδοχής στη μαρίνα της Πύλου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του γιατί οι συμμετοχές των tour operator από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τον αντίστοιχο αριθμό της προηγούμενης πενταετίας.
Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τόσο κατά την υποδοχή των συνέδρων, όσο και κατά την έναρξη του Συνεδρίου την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 τόνισε ότι "είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το συνέδριο του ΑΒΤΑ διοργανώνεται στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα" και υπογράμμισε τη σημασία της Βρετανικής αγοράς τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και για την Πελοπόννησο, όπου οι Βρετανοί είναι οι πρώτοι σε αφίξεις.
Ο Πρόεδρος του ΑΒΤΑ κ. Noel Josephidis χαρακτήρισε εξαιρετική τη διοργάνωση και μετέφερε τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων, τόσο για τη διοργάνωση, όσο και πρωτίστως για τις ομορφιές και την ελκυστικότητα του προορισμού της Πελοποννήσου".
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στο χαιρετισμό της σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα τολμά και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για το σήμερα και το αύριο του τόπου και, αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη διεκδίκηση της διοργάνωσης, ευχαρίστησε για τη συνεργασία το Costa Navarino, την Aegean, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση.
Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. John Kittmer στο χαιρετισμό του στο συνέδριο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα γνώριμο και προσφιλή τόπο, αλλά και στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεμα, κάνοντας ιδαίτερη αναφορά στη ναυμαχία του Ναβαρίνου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η αναφορά της κας Doreen McKenzie, εκ των διευθυντικών στελεχών του ABTA, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η διαχείριση των απορριμμάτων παίζει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή τοποθεσίας διεξαγωγής του συνεδρίου, αλλά κυρίως στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος και το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ένα πλεονέκτημα για την επιλογή της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου