Website counter free counters

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοεμβρίου.

Εικόνα16/10/2015 
Επιτροπή του    στο ΥΠΠΟ 
 
Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά είναι λαϊκή περιουσία! 
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την εμπορευματοποίηση των αρχαιοτήτων που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο διπλασιασμός ή και τριπλασιασμός, σε κάποιες περιπτώσεις, των εισιτηρίων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία βάζει περαιτέρω εμπόδια στους εργαζόμενους, στην λαϊκή οικογένεια να γνωρίσει τα πολιτιστικά επιτεύγματα του λαού μας. Κοντά στην αύξηση των εισιτηρίων αποφασίστηκε και ο δραστικός περιορισμός των ημερών ελεύθερης επίσκεψης, που περιορίζονται σε ελάχιστες μέρες μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. 
 
Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος της υλοποίησης της γενικότερης κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανακηρύσσει τον Πολιτισμό σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας για το κεφάλαιο, που προωθεί την αυτοχρηματοδότηση των δημόσιων δομών μέσα από την ανταποδοτικότητα, όπως κάνει και με νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία και την πλειοψηφία των κοινωνικών και προνοιακών δομών.  
 
Ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που αξιοποίησε τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (ΚΠΣ) αρχικά και το ΕΣΠΑ στη συνέχεια για να ενισχύσει την εμπλοκή ιδιωτών στην προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των αρχαιοτήτων, με τις εργολαβίες, την  «φιλανθρωπία» και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Είμαστε αντιμέτωποι με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την κυριαρχία όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης (ενοικιαζόμενοι από ΜΚΟ ή άλλους φορείς, συμβασιούχοι, πεντάμηνα ΟΑΕΔ, εθελοντές, μπλοκάκι, πρακτικάριοι, εργολαβικοί), τη σύγχρονη σκλαβιά. 
 
Απέναντι σε όλα αυτά η ΠΟΕ ΥΠΠΟ συνεχίζει την στήριξη την κυβέρνησης, όπως έκανε και με τις προηγούμενες, λέγοντας ότι η αύξηση των εισιτηρίων ήταν δικό της αίτημα από παλιά, ότι φυσικά πρέπει και μπορούμε να κάνουμε καλύτερες εμπορικές συναλλαγές αρκεί βέβαια αυτά τα λεφτά να πηγαίνουν πίσω στο ΥΠΠΟ ή έστω σε ισοδύναμα και να μην τα σπαταλούν αλλού! Καλύτερο γραφείο τύπου δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση. 
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
Ο μόνος τρόπος να αντιπαλέψουμε την κατάσταση που ζούμε και τα νέα μέτρα που έρχονται είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε οργανωμένα και αποφασιστικά. Να συσπειρωθούμε με το ταξικό κίνημα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού με τελικό στόχο την κοινωνικοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την απόδοσή της στον πραγματικό ιδιοκτήτη της, στο λαό. Απαιτούμε: 
 
  • την άμεση απόσυρση του μέτρου για τις αυξήσεις των εισιτηρίων, 
  • την καθιέρωση  ελεύθερης πρόσβασης στους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη διάρκεια του έτους, 
  • την άμεση απομάκρυνση των επιχειρηματικών ομίλων, των κάθε είδους εργολάβων και Μ.Κ.Ο. από δραστηριότητες που ανήκουν αποκλειστικά στην αρχαιολογική υπηρεσία. 
  • την μαζική πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 
 
 
Κλιμακώνουμε τον αγώνα με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοεμβρίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου