Website counter free counters

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες και της Μεσσηνίας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες και της Μεσσηνίας 06/11/2015
agrotes trakterΟι αγρότες  συντονίζουν τον αγώνα τους, με πρώτο σταθμό την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου και στην οποία θα συμμετέχουν με τα μηχανήματά τους σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30 το πρωί. Ενώ στις 14 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι αποφάσισαν παμπελοποννησιακό παναγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου.
Σε δελτίο τύπου του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης αναφέρονται τα εξής:
«Την 1η Νοεμβρίου 2015 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από αγρότες και κτηνοτρόφους του δήμου Μεσσήνης αποφασίστηκε η δημιουργία συλλόγου και εκλέχτηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Ύστερα από πλούσια συζήτηση  και αναλύοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων αποφασίσαμε ότι συμπαρατασσόμαστε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα στην παμπελοποννησιακή σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην Τρίπολη στις 03/11 στην οποία συναντήθηκαν αντιπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, επιτροπές αγώνα, συντονιστικά μπλόκων από όλη την Πελοπόννησο.
Αφού εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και η αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωσή μας, σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις που θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα έως το τέλος Νοεμβρίου. Αρχές Δεκέμβρη συντονιζόμαστε πανελλαδικά στη Λάρισα για να κλιμακώσουμε τον αγώνα με μπλόκα σε μνημόνια, νέα ΚΑΠ, και ΕΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
 • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000€.
 • Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
 • Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
 • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
 • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
 • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
 • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
 • Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
 • Οι αγρότες να συντονίσουν τον αγώνα τους, με πρώτο σταθμό την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην οποία θα συμμετέχουμε με τα μηχανήματά μας στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30.
 • Επιπλέον, αποφασίστηκε παμπελοποννησιακό παναγροτικό συλλαλητήριο στις 14 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στον Ισθμό της Κορίνθου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου