Website counter free counters

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Φωτογραφία του Γεωργιος Καρμιρης.Γράφει ο ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
     Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ,  ότι πρόθεση του υπουργείου παιδείας είναι να καταργήσει την διδασκαλία των θρησκευτικών  στα σχολεία. Προτείνοντας μια άλλη μορφή διδασκαλίας γενικού περιεχομένου, ένα είδος αναμόρφωσης, ώστε να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας.  Εγώ που είμαι ένας απλός πολίτης, μη έχοντας καμία  σημασία , για τον βαθμό της δικής μου πίστεως, αυτό για όλους μας είναι κάτι τελείως προσωπικό και όταν κοινοποιείται παύει να έχει την πρέπουσα βαρύτητα και ευλάβεια. Διαφωνώ ριζικά με την συγκεκριμένη απόφαση σαν Έλληνας ορθόδοξος για καθαρά, θρησκευτικούς, πατριωτικούς και εθνικούς λόγους.  
      Η απόφαση αυτή θα σημαίνει τέρμα στο χριστιανισμό μακροπρόθεσμα , τέρμα στον χτύπο της καμπάνας, τέρμα στην πρωινή προσευχή στο σχολείο, μία καλή συνήθεια που γαλουχεί τα παιδιά σε κάτι το θείο, με την προσμονή του καλού, του ηθικού, είναι κάτι που όλοι θυμόμαστε , μια καθημερινή στάση συλλογικότητας. Μια πράξη που συμβάλει στην διαμόρφωση του ήθους και του χαρακτήρα των παιδιών μας.
       Η θρησκεία  για κάθε λαό είναι σεβαστή και απαραβίαστη, το πιστεύω του κάθε πολίτη είναι άκρος σεβαστό. Η αμφισβήτηση , η έρευνα  και αυτή είναι σεβαστή, η αθεΐα πολύ σεβαστή όταν από πίσω υπάρχει μια τεράστια εγκυκλοπαιδική έρευνα , μια γνώση όμως που ανήκει στον ερευνητή , σε ένα στενό περιβάλλον , χωρίς να παραβιάζει την πίστη των διπλανών μας. Επιχειρήματα δήθεν <<διανοουμένων>> και αυτοαποκαλούμενων <<προοδευτικών>> δεν μπορούν να διεκδικήσουν ένα είδος πρωτοτυπίας για τα λεπτά θέματα που αφορούν την πίστη και την θρησκευτικότητα των πολιτών. 
       Ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι χριστιανοί. Πιστεύουν στον Ιησού χριστό και στον ίδιο το Θεό. Ειδικά αυτή την συγκεκριμένη περίοδο που η χώρα μας βάλλεται από μια τεράστια εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, παιχνίδια με εθνικά σύμβολα και ειδικά με την ορθόδοξη πίστη και θρησκεία μας είναι άκρως επικίνδυνα .Κάποιος 
που είναι άθεος και πολύ περισσότερο, αυτός που κατέχει και δημόσια θέση εκλεγμένος από τον ορθόδοξο λαό, ας το κρατήσει μέσα του. Ένας που είναι  ψαγμένα, συνειδησιακά  άθεος , δεν το δείχνει το κρατάει μέσα του. Μην  παίζεται με τη θρησκεία , δεν προάγει τίποτα  καλό και θετικό αυτό. Οι προηγούμενες πολιτικές , αφαίρεσαν τις εικόνες αυτών που θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία, από τα σχολεία , τα δημόσια κτίρια, πολεμιστές σαν τον Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα  , Διάκο, που σούβλισαν ζωντανό οι τούρκοι σαν αρνί. Θα είναι τρομερά επικίνδυνο , την εποχή που διανύουμε τώρα να κατεβάσουμε και τις εικόνες των αγίων μας. Κανένας ηγέτης δεν θα μας παίρνει σοβαρά , γιατί αυτοί δεν δηλώνουν άθεοι , όλοι τους σέβονται την θρησκεία του έθνους που υπηρετούν. Δείχνοντας σεβασμό στην θρησκεία της χώρας σου, είναι σαν να δείχνεις σεβασμό στον πιο ταπεινό ορθόδοξο πολίτη. Εφόσον καταργήσουμε τα θρησκευτικά , με ποιο τρόπο το κάθε Ελληνόπουλο θα μάθει τι είναι ο χριστιανισμός, πότε έζησε , γεννήθηκε, σταυρώθηκε ο χριστός. Όλοι οι λαοί πιστεύουν κάπου. Εάν μας συμβεί κάτι κακό  όλοι μας λέμε, θεέ μου κάνε κάτι βοήθησέ με.
     Εάν η κυβέρνηση ψηφίσει νόμο στη βουλή , για να καταργήσουν τα θρησκευτικά θα αληθέψουν οι προφητείες και τα λόγια του Αγίου Κοσμά. Στους χαλεπούς πονηρούς καιρούς που ζούμε, την οικονομική, και εθνική μας κυριαρχία την έχουμε χάσει, ας μην γίνουμε εμείς οι ίδιοι υπαίτιοι να υποδαυλίσουμε αυτό που μας έχει μείνει , την ορθόδοξη θρησκεία μας, ίσως είναι η μοναδική στιγμή που την έχει ανάγκη το Έθνος μας και όλος ο Ελληνισμός πανταχού της Γής.
       Η Ορθόδοξη χριστιανική αγωγή , σε όλες τις τάξεις του σχολείου στην πολύμορφη κρίση , ειδικά σήμερα, είναι μια απαραίτητη μέθοδος, για να δώσουμε στα παιδιά μας, αισιοδοξία, αγάπη, ελπίδα, συλλογικότητα. Παιδεία δεν είναι μόνο οι γνώσεις, αλλά πάνω από  όλα η καλλιέργεια ψυχής, η διάπλαση χαρακτήρων, η διαμόρφωση ολοκληρωμένων ηθικών ανθρώπων. Η Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας είναι συνδεδεμένη με την κληρονομιά μας, την ιστορία  μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε την θετική στάση και συμβολή της Εκκλησίας στην οικοδόμηση του πολιτισμού στις βαλκανικές χώρες, στην ανατολική Ευρώπη. Η
Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία από τα βάθη των αιώνων συνιστά έναν κρίκο που ενώνει απανταχού όλους τους Έλληνες στα πέρατα  της οικουμένης , με κέντρο την Ελλάδα. 
     Με την ακμάζουσα εξάπλωση του μουσουλμανικού τόξου στην χώρα μας , στην Ευρώπη, η ορθοδοξία είναι η μόνη μορφή ασπίδας σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Υπάρχει μια πάλη μεταξύ του καλού και του κακού, η  Εκκλησία δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά μόνο πορεύεται, ας μην συμβάλλουμε με τις λάθος πολιτικές αποφάσεις να κόψουμε μόνοι μας, αυτή την καλή , αδελφική , γεμάτη αγάπη πορεία.
     Η ιστορία μας επιβάλλει, να εναντιωθούμε και  να αντιδράσουμε σε μία ενδεχομένως τέτοια απόφαση, σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία μας.     
       ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
      (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ   22—10—2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου