Website counter free counters

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Πύλου - Νέστορος, γιατί κρίθηκε ένοχος ότι έκλεψε από 3 σπίτια στην Πύλο χρυσαφικά που η αξία τους ξεπερνά τα 13.000 ευρώ - τα οποία πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα.

Μεσσηνία: Καταδίκη για το δημοτικό υπάλληλο που είχε αδυναμία στα χρυσαφικά 


Ο 43χρονος σήμερα δημοτικός υπάλληλος ζει στην Αθήνα αφού από τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν συνελήφθη και αφέθηκε μετέπειτα ελεύθερος, παίρνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες από τη δουλειά του.!!!Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Πύλου - Νέστορος, γιατί κρίθηκε ένοχος ότι έκλεψε από 3 σπίτια στην Πύλο χρυσαφικά που η αξία τους ξεπερνά τα 13.000 ευρώ - τα οποία πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα.
Ο 43χρονος σήμερα δημοτικός υπάλληλος ζει στην Αθήνα αφού από τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν συνελήφθη και αφέθηκε μετέπειτα ελεύθερος, παίρνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες από τη δουλειά του. Χθες, οι δύο γυναίκες οι οποίες κατέθεσαν ως μάρτυρες και τις έκλεψε, είπαν ότι τον ήξεραν γιατί η Πύλος είναι ένα μικρό μέρος. Η μια μάλιστα συνήθιζε να δίνει κουλουράκια στο προσωπικό του απορριμματοφόρου που μάζευε τα σκουπίδια από τη γειτονιά της. Μέσα στους υπαλλήλους αυτούς ήταν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος λίγο καιρό μετά της έκλεψε χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ. Ομως το χειρότερο ήταν πως μετά τις 28 Ιουλίου του 2012 που ανακάλυψε η γυναίκα ότι την έκλεψαν, άρχισε να ζει μια κόλαση. Το σπίτι της είναι στον 3ο όροφο και ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι κατάφερε να μπει από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα σκαρφαλώνοντας από μια συκιά. Επειδή το σπίτι δεν ήταν ανακατεμένο και βρήκε την κοσμηματοθήκη της εκεί ακριβώς που την άφηνε στο ντουλάπι, μέχρι ο κλέφτης να συλληφθεί και να μάθει ποιος είναι, δεν κοιμόταν, υποψιαζότανε τους πάντες και απομονώθηκε στο σπίτι της.
Η έτερη μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος κατάφερε να αναρριχηθεί και να μπει στο σπίτι της -το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία, από ένα μικρό παραθυράκι 6 μέτρα ψηλά από το έδαφος. Και στο δικό της σπίτι δεν είχε ανακατέψει τίποτα απολύτως και την κλοπή ανακάλυψαν με τον άντρα της όταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2012 άνοιξαν τα πορτοφόλια και από μέσα έλειπαν 600 ευρώ. Οταν μάλιστα άνοιξε και τη μπιζουτιέρα της, ο κατηγορούμενος είχε αφήσει από πάνω κάτι λαχεία όπως τα έβαζε η ίδια, κατάλαβε ότι είχαν κάνει φτερά και τα χρυσαφικά αξίας 2.500 ευρώ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, που χρειάστηκε ένα κόσμημα. Η μάρτυρας μάλιστα κατέθεσε ότι κάποια πράγματα είχαν γι' αυτήν συναισθηματική αξία και σχολίασε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε ανάγκη να κλέψει και μάλιστα τους συντοπίτες του, αφού είχε τη δουλειά του. 
Στην τρίτη περίπτωση ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε στην αγόρευσή του ότι είχε πάρει 2 χρυσά δαχτυλίδια. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο, ενώ ο τρίτος παθόντας αρρώστησε και δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη. 

Ν.Κ. 

Δημοτικός υπάλληλος μπούκαρε σε σπίτια στην Πύλο, κάνοντας τον... Spiderman

 24/02/2017
Στις φυλακές θα οδηγηθεί ένας 43χρονος υπάλληλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς από χθες κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπές σε σπίτια συμπολιτών του.
Ο δημοτικός υπάλληλος, που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους όμως είχε παραβιάσει, έμπαινε στα σπίτια και χωρίς να ανακατεύει έκλεβε χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία στη συνέχεια «σκότωνε» σε ενεχυροδανειστήριο της Καλαμάτας. Ο ίδιος έχει ομολογήσει τις κλοπές, ενώ χθες δεν παρευρέθη στη διαδικασία, εκπροσωπούμενος από δικηγόρο και επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Αίλουρος
Η πρώτη μάρτυρας που κατέθεσε, είπε πως γνωρίζει τον κατηγορούμενο και, μάλιστα, επειδή δούλευε στην καθαριότητα, τον είχε κεράσει, όπως είπε, και κουλουράκια. Το 2012, χωρίς ακόμα να μπορεί να καταλάβει πώς, σκαρφάλωσε στον 3ο όροφο και μπήκε από μπαλκονόπορτα, παίρνοντας όλα τα χρυσαφικά της, αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Μέρος αυτών βρήκαν στη Χαλκίδα, όπου είχαν σταλεί από το ενεχυροδανειστήριο στο οποίο τα είχε πουλήσει ο κατηγορούμενος.
Η δεύτερη μάρτυρας κατέθεσε ότι μπήκε στο σπίτι της από παραθυράκι που απείχε 6 μέτρα από το έδαφος και πήρε όλα τα χρυσαφικά και 600 ευρώ. Από άλλο σπίτι πήρε δύο δαχτυλίδια.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες κατάλαβαν τις κλοπές τις επόμενες ημέρες, καθώς ο κατηγορούμενος ήταν πολύ προσεκτικός, δεν ανακάτευε τίποτα, έπαιρνε τα χρυσαφικά και άφηνε τις κοσμηματοθήκες στη θέση τους.

Κάθειρξη 6 ετών
Μάρτυρας υπεράσπισης είπε ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το έκανε. Επίσης, ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν εργάζεται, ενώ αυτός είναι και ο λόγος που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, καθώς βρίσκεται στην Αθήνα για ιατρική περίθαλψη.
Ωστόσο, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές και του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει πως θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου