Website counter free counters

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ποιοι αγοράζουν τα φιλέτα του ελληνικού real estate

Ποιοι αγοράζουν τα φιλέτα του ελληνικού real estate

Το Navarino Residences ήδη έχει πωλήσει από τα σχέδια τις 15 πρώτες παραθεριστικές κατοικίεςEλβετοί τραπεζίτες και ιδιοκτήτες πολυεθνικών είναι μεταξύ αυτών που πληρώνουν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν κατοικίες στην Ελλάδα. Μεσσηνία, Κρήτη, Κέρκυρα, Τζιά και φυσικά αθηναική Ριβιέρα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον υψηλού επιπέδου επενδυτών και τουριστών.
Γράφει η Gillian Rothschild
Το Navarino Residences ήδη έχει πωλήσει από τα σχέδια τις 15 πρώτες παραθεριστικές κατοικίες με μέσο τίμημα τα 4 εκ.ευρώ για κάθε μία και αγοραστές μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη της πιο παλιάς ελβετικής τράπεζας και δύο μεγαλομέτοχους πολυεθνικών εταιρειών.
Ανω του 40% των προς διάθεση ακινήτων έχει πωληθεί από τα σχέδια: πρόκειται για 15 ιδιοκτησίες ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων κατοικιών. Οι τιμές εκκίνησης για τις κατοικίες των τεσσάρων κυρίων δωματίων με 400 τ.μ. εσωτερικών χώρων διαμορφώνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο μέσος όρος για τις μονάδες που έχουν πωληθεί είναι σημαντικά υψηλότερος λόγω της ζήτησης που υπάρχει για κατοικίες μεγάλης επιφάνειας.
Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες οι οποίες αναπτύσσονται στο Navarino Dunes, την πρώτη παραθαλάσσια περιοχή της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Το μέγεθος τους αρχίζει από 400 τ.μ. και φθάνει τα 1.400 τ.μ. σε οικόπεδα από ενάμιση έως τρία στρέμματα.
Οι κατοικίες βρίσκονται πάνω στην παραλία ή αμφιθεατρικά στους λόφους του Navarino Dunes και έχουν θέα στη θάλασσα και στις πισίνες, ενώ συνοδεύονται από υπηρεσίες διαχείρισης και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort που διαθέτει δύο από τα αρτιότερα διεθνώς γήπεδα γκολφ.
Οι ιδιοκτήτες που αποκτούν κατοικία στην Costa Navarino, προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο όμως και από πολλές χώρες του εξωτερικού και είναι εφοπλιστές και άλλοι επιχειρηματίες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και η Αγγλία.
Κίνητρα είναι ένας προνομιακός συνδυασμός εγγύτητας με αεροδρόμιο αλλά και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών στην Πύλο, η ανάπτυξη που έχει η Costa Navarino με δύο πολυτελή ξενοδοχεία, το Westin και το Romanos και φυσικά η τοποθεσία, η θάλασσα, η ασφάλεια, η αρχιτεκτονική, η κατασκευή, οι παροχές όπως τα γήπεδα γκολφ και η μεγάλη επιλογή εστιατορίων και αθλητικών εγκαταστάσεων.
Αλλωστε τα Navarino Residences βραβεύτηκαν πριν από λίγες εβδομάδες ως η κορυφαία οικιστική ανάπτυξη στον κόσμο ή «Best International Residential Development» στα International Property Awards –από διεθνές, ανεξάρτητο πάνελ 70 εκπροσώπων από τον κλάδο των ακινήτων– συναγωνιζόμενα projects από Βόρεια Αμερική, Καραϊβική, Νότια Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Αραβική Χερσόνησο, Ασία και Αφρική.
Οι αγοραστές βλέπουν έτσι κατοικία αλλά και επένδυση αφού οι προοπτικές υπεραξίας είναι μεγάλος και λόγω του μικρού αριθμού των κατοικιών.
Η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino, προχωρά σειρά μεγάλων επενδυτικών σχεδίων με νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ.
Το παραθαλάσσιο Νavarino Waterfront στην Κάτω Γιάλοβα, θα είναι ένα resort 5 αστέρων με μια παραθαλάσσια αγορά κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης με επιλογές για φαγητό, αγορές και διασκέδαση.
Στο Navarino Bay όπου βρίσκεται ήδη το γήπεδο γκολφ The Bay Course, θα δημιουργηθούν ένα ακόμα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, καθώς και βίλες με πισίνα. Ηδη προχωρά η κατασκευή του Navarino Bay Clubhouse, που θα συμπληρώσει το υπάρχον γήπεδο The Bay Course.
Παράλληλα, στο κοντινό Navarino Hills σε ένα υψίπεδο 5.000 στρεμμάτων με θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, θα δημιουργηθούν δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών.
Η ΤΕΜΕΣ συμμετέχει με ποσοστό 50% στην εταιρεία Home Holdings, η οποία έχει εξαγοράσει το Hilton Αθηνών με το υπόλοιπο 50% να ανήκει στην D-Marine Investments Ηolding B.V. θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ο οποίος κατέχει και ποσοστό περίπου 33% στην Apollo Investment Hold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Η Home Holdings έχει σχεδιάσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αναμόρφωση και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Hilton Aθηνών στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση και δημιουργία προς πώληση τουριστικών κατοικιών, όπως και η λειτουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.
Τα επενδυτικά σχέδια για παραθεριστικές κατοικίες σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια και βρίσκονται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, πολυτελείς κατοικίες έχουν διαθέσει εδώ και καιρό και οι όμιλοι Ανδρεάδη και Κοκοτού στη Χαλκιδική και στην Ελούντα αντίστοιχα.
Στον Αστέρα Βουλιαγμένης οι νέοι επενδυτές, στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονται αραβικά και τουρκικά κεφάλαια, εκτός από την αναβάθμιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων, προχωρούν και στην κατασκευή δέκα έως δεκατριών υπερπολυτελών κατοικιών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατοικίες αυτές έχουν ήδη αγοραστεί.
Η Grivalia Properties θα πραγματοποιήσει στα Αστέρια Γλυφάδας επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας «Ναυσικά» που έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Το σχέδιο περιλαμβάνει, εκτός από τη λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου, και πολυτελείς βίλες.
Συνολικά δεκαπέντε βίλες έχουν ήδη πουληθεί από την Dolphin Capital στο Amanzoe στην Αργολίδα ενώ η Dolphin έχει δρομολογήσει και την κατασκευή του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού Kilada Hills.
Η Dolphin ξεκινάει σε συνεργασία με την Kerzner International τη δημιουργία του «One & Only Kea Island», σε παραθαλάσσια περιοχή της Κέας, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 75 πολυτελή δωμάτια και έως 40 ιδιωτικές κατοικίες διαθέσιμες προς πώληση.
Στην Ελούντα της Κρήτης προχωρεί η τουριστική επένδυση Elounda Hills, της κοινοπραξίας Mirum Hellas, ρωσικών συμφερόντων, σε έκταση 840 στρεμμάτων, που προβλέπει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και πολυτελείς κατοικίες.
Στο νησί του Σκορπιού προχωρεί η τουριστική ανάπτυξη που δρομολογεί ο Ρώσος επιχειρηματίας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με τη δημιουργία ήπιων τουριστικών υποδομών για τη φιλοξενία επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή 20-22 πολυτελών εξοχικών βιλών, επιφάνειας που θα κυμαίνεται από 500 τ.μ. έως 1.200 τ.μ., έναντι περίπου 120 εκατ. ευρώ.
Στην Κέρκυρα, στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης, αναμένεται να προχωρήσει από την NCH Capital επένδυση 120 εκατ. για τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση 200 στρεμμάτων, με ξενοδοχείο 5 αστέρων, παραθεριστικές κατοικίες και μαρίνα.
Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα, και όχι μόνο παραθεριστικών, περιλαμβάνεται στα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με κατοικίες οριζόντιας ιδιοκτησίας και μονοκατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου