Website counter free counters

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

από το έτος 2011 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύνδεση στο βιολογικό καθαρισμό

και το ερώτημα είναι λειτουργούν οι βιολογικοί ναι η οχι ?

για αστοχίες μίλησε ο δήμαρχος ,για κακοτεχνίες και παραλήψεις ο αντιδήμαρχος παρόλα αυτά ο δήμος πληρώνει πρόστιμο 600.000 ευρω !οι μόνοι κερδισμένοι είναι τα συνεργεία αποφράξεων .
Καμία σύνδεση δεν έχει γίνει στον βιολογικό καθαρισμό της Πύλου από το 2011 και μετά, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος ο πρόεδρος του σώματος Θόδωρος Χαραμαράς.
Η σοβαρή αυτή καταγγελία έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την σύναψη δανείου 1.500.000 ευρώ από τον δήμο, το οποίο προορίζεται να καλύψει δαπάνες ασφαλτοστρώσεων σε διάφορες περιοχές του.
“Οσον αφορά τις ασφαλτοστρώσεις στην Πύλο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύνδεση στον βιολογικό Καθαρισμό, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου είναι έτοιμο, με αποτέλεσμα όλο το χρόνο -και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες- η δυσοσμία να πνίγει την πόλη και να δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Χαραμαράς.
Οπως παρατήρησε, τα χρήματα θα διατεθούν για ασφαλτοστρώσεις οι οποίες στην πορεία θα ακυρωθούν ως έργο, καθώς “οι συνδέσεις στον βιολογικό καθαρισμό θα πρέπει να προηγηθούν, για να μην αντιμετωπίσουμε το πανελλαδικό φαινόμενο, να πέφτει άσφαλτος και στη συνέχεια να σκάβονται οι δρόμοι από τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας”.
ο βιολογικός Χώρας πριν το Κορυφάσιο 

Αρνητικός  και προς το  δάνειο 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου -ο οποίος, μαζί με τους συμβούλους των μειοψηφιών ''εκτός απο δυο οι οποίοι υπερψήφισαν''   καταψήφισε τη σύναψη του δανείου- επισήμανε ότι, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η συγκυρία για τους δήμους δεν είναι ευνοϊκή, αναφερόμενος ειδικότερα σε “μεγάλες περικοπές” προς τους ΟΤΑ, οι οποίες “κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα σταματήσουν”. Για να σημειώσει χαρακτηριστικά, στη συνέχεια:
“Παρ’ όλ’ αυτά, στον δήμο μας έχει παραχθεί έργο κατά την διάρκεια της θητείας μας (αναπλάσεις, φωτισμοί, επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις κ.α.). Ωστόσο, στο κομμάτι που αφορά τη λήψη του προτεινόμενου δανείου νομίζω ότι τα οικονομικά στοιχεία του δήμου μας δεν ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτησή του, τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος μας έχασε ένα σοβαρό έσοδο από τα τέλη ύδρευσης λόγω της διεύρυνσης της ΔΕΥΑ Πύλου – Νέστορος, πέρυσι τον Απρίλιο”.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου 
Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009 έπληξε και τη χώρα μας με τις γνωστές συνέπειες σε όλους μας. Κύρια αιτία της κρίσης αυτής υπήρξε ο υπερβολικός δανεισμός της χώρας μας και όχι μόνον. Έκτοτε στη χώρα μας έχουν εφαρμοσθεί 3 μνημόνια με περικοπές σε μισθούς συντάξεις ανεργία κλπ για να υπάρξει έλεγχος στην κρίση χρέους που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό. Όλα τα παραπάνω σίγουρα έχουν επηρεάσει και τα οικονομικά στην τοπική αυτοδιοίκηση με μεγάλες περικοπές (ΣΑΤΑ , επιχορηγήσεις κ.λ.π.) και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι περικοπές αυτές θα σταματήσουν. Παρ΄όλα αυτά στο Δήμο μας έχει παραχθεί έργο κατά την διάρκεια της θητείας μας (αναπλάσεις, φωτισμοί, επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, ασφαλτοστρώσεις κ.α.) Ωστόσο στο κομμάτι που αφορά τη λήψη του προτεινόμενου δανείου νομίζω ότι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας δεν ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτησή του, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μας έχασε ένα σοβαρό έσοδο από τα τέλη ύδρευσης λόγω της διεύρυνσης της ΔΕΥΑΠΝ (Απρίλιος 2017). Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα συνεχίσουν και τα επόμενα έτη οι επιχορηγήσεις στους Δήμους και γιαυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι . Παράλληλα όσον αφορά τις ασφαλτοστρώσεις στην Πύλο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από το έτος 2011 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύνδεση στο βιολογικό καθαρισμό, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου είναι έτοιμο, με αποτέλεσμα όλο το χρόνο και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες η δυσοσμία να πνίγει την πόλη και να δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση. Οι συνδέσεις στο βιολογικό καθαρισμό θα πρέπει να προηγηθούν για να μην αντιμετωπίσουμε το πανελλαδικό φαινόμενο , να πέφτει άσφαλτος και στη συνέχεια να σκάβονται οι δρόμοι από τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΥΑΠΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) Τέλος για όλα τα παραπάνω είμαι υποχρεωμένος να μην ψηφίσω την λήψη του δανείου από τον Δήμο μας. Σας ευχαριστώ
δες τε τα αποκαλυπτικά βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου