Από τον Ζορμπά μέχρι το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» και από τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» μέχρι τους «300» και μέχρι τον «Αλέξανδρο» η ελληνική ιστορία έχει αποδειχτεί ότι «πουλάει» όταν γίνεται το σκηνικό μιας σειράς ταινιών του Χόλιγουντ.

Ετοιμαστείτε τώρα για έναν έρωτα…με καριοφίλια!!
Όλα στο βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας, και το σενάριο μιλάει για μια Ελληνοπούλα που ερωτεύεται έναν Τούρκο αξιωματικό.
Η νέα παραγωγή του Χόλιγουντ επικεντρώνεται σε μία από τις περιόδους της ιστορίας της Ελλάδας που σημαίνει πολλά για τους Έλληνες, αλλά είναι ένα αρκετά αχαρτογράφητο έδαφος για τα μεγάλα ακροατήρια σε ολόκληρο τον κόσμο: η επανάσταση του 1821 και ο πόλεμος της ανεξαρτησίας εναντίον των Οθωμανών.
Το «Cliffs of Freedom» οπως ονομάζεται η ταινία είναι το πνευματικό τέχνασμα της ελληνοαμερικανίδας συγγραφέως Marianne Metropoulos. Η ίδια συνεργάστηκε στην συγγραφή του σεναρίου και είναι επίσης εκ των εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας. Το…story μιλάει για μια νεαρή Ελληνίδα , την Άννα Χριστίνα, που εμπλέκεται σε μια ερωτική σχέση με τον Τάρακι, έναν Τούρκο στρατιωτικό αξιωματούχο, την παραμονή της ελληνικής εξέγερσης, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα να επιλέξει μεταξύ της αγάπης και της ελευθερίας του λαού της.

Η σκηνοθεσία είναι του Van Ling, γνωστού από τις ταινίες The Abyss, Terminator 2 και Twister . Το  Cliffs of Freedom είναι ένα φιλόδοξο έργο υψηλής παραγωγικής αξίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ κάποιοι το συγκρίνουν με κλασικά κνιηματογραφικά έπη όπως ο Dr Zhivago και ο Λώρενς της Αραβίας.
Και μη χειρότερα….

Το Cliffs of Freedom ανοίγει αυλαία την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, δηλαδή πολύ κοντά στην επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας!!!