Website counter free counters

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

ο Νικας τιναξε στον αερα τον δρομο Καλαματα Πυλο Μεθωνη

Νικάς κατά Δέδε: “Προεκλογικό πυροτέχνημα το Καλαμάτα - Μεθώνη” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
 


“Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα” και “προεκλογικό πυροτέχνημα, εν μέρει ή εν όλω” χαρακτήρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τις εξαγγελίες του γ.γ. Υποδομών Γιώργου Δέδε και αντιπάλου του στις εκλογές στην Περιφέρεια, για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.
Εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Δέδε και κάνοντας λόγο για πολιτική Μαυρογιαλούρου, σημείωσε ότι “έγιναν προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με προβλέψεις κατασκευής του έργου στα επόμενα χρόνια”, αμφισβητώντας την αξιοπιστία των εξαγγελιών και των χρονοδιαγραμμάτων και αφήνοντας να εννοηθεί πως το 2020 θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση, της Ν.Δ. Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, συμφώνησε με την υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ, επισημαίνοντας πως είναι η μοναδική ελπίδα να γίνει, αλλά χρειάζεται χρόνο. Και παρότι υποστήριξε ότι η παραλιακή χάραξη συμφέρει την Καλαμάτα, δεν απέκλεισε και την υλοποίηση με ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αφού υπάρξει ενημέρωση για τη μελέτη.
Ειδικότερα, ο κ. Νίκας αφού εξέφρασε την πικρία του για τη μη παροχή ενημέρωσης προς το Δήμο Καλαμάτας, παρατήρησε ότι “για το έργο αυτό μιλάμε τα τελευταία 8 χρόνια. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, για να γίνει αυτό το έργο με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ έχουν ζωή πάνω από 5 χρόνια. Για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη, πληρωμένη από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο. Είχε περάσει το έργο και είχε εγκριθεί από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια (Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου), είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του κράτους -χωρίς χρήματα, αλλά αυτό μπορούσε να διορθωθεί. Χάσαμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Είμαστε εδώ πάλι από την αρχή και ενόψει των εκλογών έρχεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και μας λέει διάφορα πράγματα, ανεφάρμοστα”.
Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα: “Ο κ. Δέδες πήγε στο Δημαρχείο Μεσσήνης και στο Δήμο Πύλου. Γιατί δεν ήρθε και στο Δημαρχείο της Καλαμάτας; Ο συγκεκριμένος δρόμος αφορά και την Καλαμάτα, 7 χιλιόμετρα είναι από εδώ μέχρι τα όρια του Δήμου Μεσσήνης. Τι θα γίνει με τη διέλευσή του από το Δήμο Καλαμάτας; Από πού θα περάσει;”.
Ανέφερε, ακόμα, πως “δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη μελέτη, παρά το γεγονός ότι έχω ανέβει τρεις-τέσσερις φορές στο υπουργείο, ρωτώντας και ζητώντας να μάθω στοιχεία. Είναι συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας να μάθει από πού θα περάσει ο συγκεκριμένος δρόμος, τι θα γίνει με το Ασπρόχωμα, τι θα γίνει με τη Δυτική Παραλία, μία περιοχή 7 χιλιομέτρων περίπου που χρειάζεται ένα έργο υποδομής και το έδινε ο προηγούμενος σχεδιασμός”. Εκτίμησε, επίσης, ότι “θα είναι ύψιστη περιφρόνηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν έρθει η μελέτη, να την συζητήσουμε και να εκφράσουμε άποψη” και συμπλήρωσε: “Αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, πώς θα γίνει η δημοπράτηση; Πώς χωρίς μελέτες ή χωρίς να ξέρουμε τις μελέτες; Πώς θα γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία; Για να γίνει η δημοπράτηση απαιτούνται και μία σειρά από προαπαιτούμενα με κύριο την πρόσκληση ενδιαφέροντος”.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Νίκας επέκρινε τη στάση των δημάρχων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος, αναφέροντας ότι οι δήμαρχοι θα πρέπει να έχουν κοινή στάση. Και είπε πως κύρια σημεία ενδιαφέροντος είναι τι θα γίνει με το Ασπρόχωμα, που η ενδεχόμενη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου θα εξακολουθήσει να “σπάει” στα δύο, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να περάσει ο δρόμος κατάντη του οικισμού, καθώς επίσης και τι θα γίνει με το αεροδρόμιο και τη σύνδεσή του με την Καλαμάτα.
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου