Website counter free counters

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

επιμνημόσυνη δέηση των εκλιπόντων στελεχών του Λιμενικού Σώματος

Επιμνημόσυνη δέηση για τα εκλιπόντα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

       Η Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος  πραγματοποίησε  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των εκλιπόντων στελεχών (Αξιωματικών – Ανθυπασπιστών – Υπαξιωματικών – Λ/Φ) του  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  ανδρών και γυναικών, την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 στον Ιστορικό Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου Πειραιά.

      
Ομιλία την 01/12/2019 Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, κατά την επιμνημόσυνη δέηση, εις τιμήν των εκλιπόντων στελεχών (Αξ/κών-Ανθ/στών-Υπαξ/κών-Λ/Φ ) ανδρών και γυναικών Λ.Σ.
Σεβασμιότατε
Σεβαστοί Πατέρες
Κε Υπουργέ
Κοι τ. Υπουργοί
Κε Αντιπρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων
Κοι Βουλευτές
Κ. Γεν. Γραμματείς
κ. Περιφερειάρχα
κ. Αντιπεριφερειάρχα
Κ. Δήμαρχε ή εκπρόσωπε του Δημάρχου Πειραιώς
Κ. Αρχηγέ
Κοι Υπαρχηγοί
Κοι Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί Λ.Σ.
Κ. Γεν. Επιθ/τά
Κοι Ναύαρχοι
Κε Λιμενάρχα
Κοι Επίτιμοι Πρόεδροι ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ.
Κε Πρόεδρε του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου
Κοι Πρόεδροι ενεργεία κ΄ αποστρατεία Ενώσεων Αξ/κών Π.Ν. – Λ.Σ.
Κε Πρόεδρε του Μ.Τ.Ν.
Κα Πρόεδρε του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος
Κε Πρόεδρε του Ιδρύματος Ευγενίδου
Κε Πρόεδρε της Ενώσεως Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων
Κε Πρόεδρε της Ενώσεως Ναυτικών Πρακτόρων
Κε Πρόεδρε κ΄κα Γ.Γ. του Συλλόγου το « ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ»
Αγαπητοί Προσκεκλημένοι
Κοι Συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία
Κυρίες και κύριοι,

Η σημερινή προσευχή μας, για την ανάπαυση των ψυχών όλων των εκλιπόντων συναδέλφων του Λιμενικού Σώματος, αποτελεί πλέον θεσμό για μας. Η σκέψη μας ξεκινά πάντοτε από τα ιδρυτικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος και γεφυρώθηκαν στην πορεία με τον αείμνηστο Ελευθέριο Γεωργακόπουλο ως και τον αείμνηστο Σπύρο Δόλα και τελειώνει σε όλους τους προσφάτως εκδημήσαντες στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Βεβαίως τιμούμε τους πεσόντες σε καιρό πολέμου συναδέλφους όπως ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Εμμανουήλ Κασσαβέτης Γεώργιος Κωτούλας, Ηλίας Καζάκος, Ιωάννης Αρβανιτάκης, Όθων Ζαμβανίδης, Δικαίος Μαντούβαλος, Γεώργιος Χαντζής, Βασίλειος Παναγιωτάκος, Γρηγόριος Μουρμούρης, Ιωάννης Μαυρέας, Συμεών Γεωργιάδης, Χρήστος Νικολαΐδης, Κων/νος Μαυροματόπουλος, Αναστάσιος Σβώλης, τους συναδέλφους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος όπως, Σταύρος Γκούμας, Μαρίνος Ζαμπάτης, Δημήτρης Μάλαμας, Σωτήρης Τατσάκης και Αθανάσιος Μακρής. Επίσης όλους τους εκδημήσαντες-στελέχη σε καιρό ειρήνης όπως Αμαραντίδης, Θεοχάρης, Δ. Αλουπογιάννη, Κλειώσης, Ντούνης, Σκιαδάς, Πρωτονοτάριος, Πελοποννήσιος, Βασόπουλος, Χρυσανθακόπουλος, Κατσίνα, Δημαράκης, Δημητρακόπουλος, Κοντογιάννης, Γεωργάκης Ι., Νικολάτος Ν., Ρεντζεπέρης, Μπατσολάκης, Μαντάς, Τζιβιάς, Ζησιμάτος, Πατέλης, Χαβατζόπουλος, Πολύμερος, Καλογείτων, Πανόπουλος, Σινογιώργος,Αρχίατρος Σπέντζας κ΄ Απ. Καραφωτιάς, και πολλοί άλλοι.
Επίσης ιδιαίτερα μνεία στον αείμνηστο στο εμβληματικό ήρωα του Αιγαίου Πλωτάρχη ΛΣ Κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου Αιωνία του η μνήμη. Εφέτος το Λιμενικό Σώμα συμπληρώνει τα εκατό χρόνια της ιστορικής διαδρομής του. Από την ίδρυση του το Λιμενικό Σώμα αποτελεί τον φορέα στον οποίο η Ελληνική Πολιτεία έχει εμπιστευθεί τον έλεγχο και την ασφάλεια του Θαλάσσιου χώρου και των ακτών της Πατρίδας μας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και την υποστήριξη της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας και του Έλληνα Ναυτικού.
Ιδιαίτερες σχέσεις που μας χαρακτηρίζουν το Λιμενικό Σώμα, σε συνδυασμό με τα βαθιά συναισθήματα συναδελφοσύνης που απορρέουν από τις ρίζες, ως διατελέσαντα μέλη της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος, μας επιβάλλουν, να παρακολουθούμε την εξέλιξη του Σώματος που τόσο αγαπήσαμε και ανατραφήκαμε από αυτό.
Η σημερινή εικόνα του Λιμενικού Σώματος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι, ακολουθεί μία ήρεμη πορεία, αφού βρήκε τον προσανατολισμό του και τις
υγιείς βάσεις που είχαν οι προκάτοχοι, άλλοι ζώντες και άλλοι τεθνεώτες, σε συνδυασμό πάντοτε με τις επικαιροποιημένες απόψεις της σημερινής Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας – Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
Τονίζουμε ότι το κατ΄έτος τελούμενο μνημόσυνο των εκλιπόντων συναδέλφων του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στην ψυχή μας, ότι οι ζώντες συνάδελφοι αποτίνουν τιμή στην μνήμη των εκλιπόντων συναδέλφων για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν εν ζωή.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι η πρωτοβουλία μας για την ανέγερση Μνημείου αντάξιου για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που έπεσαν εν καιρώ πολέμου ως και εν ώρα καθήκοντος, έπιασε τόπο. Το μνημείο ήδη βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας –Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος για να θυμίζει σε μας τους ζώντες, την διαχρονική πορεία του Λιμενικού Σώματος.
Τέλος, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ., εύχομαι από καρδιάς, υγεία και δύναμη σε όλους μας, να δίνουμε κάθε χρόνο το παρόν στον Ιερό αυτό χώρο, επιβεβαιώνοντας ότι έχουμε στην σκέψη μας τους εκλιπόντες και με ταπεινότητα να αναφωνήσουμε ¨Αιωνία η μνήμη τους¨.

Ο καφές θα προσφερθεί στην αίθουσα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς (ακριβώς απέναντι).
Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
Αντιναύαρχος ΛΣ Πειραιάς, 01/12/2019
Αγγελόπουλος Πελοπίδας
Επιτιμ. Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.
Πρόεδρος ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου