Website counter free counters

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ποιες επενδύσεις ?

Αντιδρούν οι Τούρκοι για ιμαμηδες. Σε Ραντεβου Ερντογαν Σαμαρα
-Έκτακτο ραντεβού στην Ντόχα του Κατάρ έκλεισαν πριν από λίγο οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει.Ο κ. Ερντογάν, όπως και ο κ. Σαμαράς, βρίσκεται στην Ντόχα για προσέλκυση επενδύσεων. Κατά πληροφορίες διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί το θέμα του νόμου για τους ιμάμηδες, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή.Ο Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet», την απόσυρσή του. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Άγκυρας να βρεθεί τρόπος ώστε να λειτουργήσει εκ νέου άμεσα η Σχολή της Χάλκης. Κατά τη «Hürriyet», το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.Δημοσίευμα της «Hürriyet» για την έκτακτη συνάντηση:
Ταξίδι με στόχο τις επενδύσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani), και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.
Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι (Tamim bin Hamad Al Thani), και στη συνέχεια με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι (Hamad bin Khalifa Al Thani).
Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας- Κατάρ, την οποία έχει προετοιμάσει ο ΣΕΒ.
Ποιοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Άμυνας ΠάνοςΠαναγιωτόπουλος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.
Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων είναι το ενεργειακό, η ελληνική δημόσια περιουσία και οι τουριστικές επενδύσεις. Ενδιαφέρον πάντως έχουν και οι συμφωνίες που θα κλείσουν ή έστω θα προετοιμάσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα Ντόχα και οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Επιχειρηματικό ρεσάλτο στο Κατάρ
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν περίπου 40 επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Θανάσης Λαβίδας της LAVIPHARM και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ, Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στάσης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HAL YVOURGIA, εκπρόσωπος της οικογένειας Κων/νου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.), Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.), Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ).
Στην Ντόχα βρίσκονται και εκπρόσωποι των τεσσάρων τραπεζών, Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank και Alpha, ο Κωνσταντίνος Πιλάλης (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) καθώς και ο Δημήτρης Παντερμαλής (Μουσείο Ακρόπολης).
Έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης για το νόμο περί ιεροδιδασκάλων στη δυτική Θράκη
- Ζητούν, ακόμα και αν το ψηφίσει η ελληνική Βουλη να το ακυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
- Παζαρεύουν με το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
- Στην Τουρκία τον Μάρτιο ο Αντώνης Σαμαράς
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν «πριν την αναχώρηση του για το Κατάρ θα τηλεφωνήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και θα του συστήσει να μην εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αυτός ο νόμος ή αν εγκρίθηκε να επιστραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ο Αρίντς, δήλωσε πως «παρά τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποσυρθεί ο νόμος, η Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε. συνεχίζει την αρνητική της στάση, πρόσφατα εγκρίθηκε ο νόμος περί 240 ιεροδιδασκάλων».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Cihan, o τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο ζήτημα της πιθανότητας της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τόνισε πως «εμείς είμαστε θετικοί στο ζήτημα και το εξετάζουμε στα πλαίσια των θρησκευτικών ελευθεριών, σε αντίθεση η Ελλάδα που δεν ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες των Τούρκων της δυτικής Θράκης, αλλά λαμβάνει μέτρα που περιορίζουν τη δυνατότητα ίδρυσης βακουφιών, περιορίζει τις θρησκευτικές ελευθερίες ακόμη και την απόκτηση ακινήτων.
Τους δυο μουφτήδες τους διόρισε η Ελλάδα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το νόμιμο μας δικαίωμα και διορίσαμε τους δικούς μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τους δικούς μας μουφτήδες. Τώρα διορίζουν ιεροδιδασκάλους οι οποίοι θα δουλεύουν υπο τις εντολές των δικών τους μουφτήδων, παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου