Website counter free counters

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ... ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

«Σαμαρικός» ντύνεται ο Π. Τατούλης,
στις εκλογές του 2014

 24/07
Ο Πέτρος Τατούλης είναι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του pelopsnews.gr, ο προκρινόμενος Υποψήφιος Περιφερειάρχης, που θα έχει το «χρίσμα» - «στήριξη» (όπως τελικά κι αν ονομαστεί) της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ο έμπειρος πρώην νεοδημοκράτης υπουργός, παρά τα γνωστά γεγονότα του 2010 που τον έφεραν να στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. και να κερδίζει τον νεοδημοκράτη υποψήφιο Περιφερειάρχη Δ. Δράκο παρά την προσωπική στήριξη τότε του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά, είναι σήμερα –μετά από περισσότερες πολιτικές αναζητήσεις- το πρόσωπο που «παίρνει κεφάλι» με διαφορά.
 
Βέβαια, δεν αποτελεί η συγκεκριμένη έκβαση έκπληξη, καθώς κατά γενική και αντικειμενική εκτίμηση ο Αρκάς –ό,τι και να λέει και να πιστεύει κανείς για το πολιτικό του πρόσωπο - είναι αποδεδειγμένα περισσότερο έμπειρος και ικανός στην «πολιτική συναλλακτική πρακτική» από τους «αντιπάλους» του, που ακούστηκαν και ακόμα προσπαθούν για το «χρίσμα» της Ν.Δ. (Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γρηγόρης Αποστολάκος, Νίκος Ταγαράς, κ.α.). Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι παράλληλα διαθέτει συγκριτικά μεγαλύτερη πολιτική ικανότητα, αλλά και διασυνδέσεις, ως «αυτοφερόμενος» πολιτικά με κατά καιρούς επιτυχημένες προσωπικές επιλογές, και όχι «προσκολλημένος» … καταστροφικά σε μοναδικές επιλογές προσώπων – αρχηγών.
 
Επιπλέον, όμως, σημαντικό ρόλο στην πρόκριση του, ως του πιθανότερου υποψηφίου Περιφερειάρχη με το «χρίσμα» της ΝΔ, παίζουν και τρεις πολιτικές συγκυρίες:
1)    Η «ταυτοποίηση» Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., τουλάχιστον προς το πολιτικό παρόν, αφού είναι υποχρεωμένα και τα δύο συνεργαζόμενα πλέον κόμματα να συμφωνήσουν (με αμοιβαίες παραχωρήσεις) σε περισσότερες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, τόσο σε Περιφέρειες, όσο και σε Δήμους…
2)    Η αδυναμία και του σημερινού ΠΑΣΟΚ να βρει και να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο καλύτερο από τον Πέτρο Τατούλη…
3)    Δεν υπάρχει καλύτερη στήριξη υποψηφιότητας από εκείνη ενός Περιφερειάρχη, που «έχει πατήσει» τον Δ. Δράκο, έχει την αναγκαστική πασοκική στήριξη και μάχεται και προσωπικά τον «μεγάλο πολιτικό αντίπαλο» ΣΥΡΙΖΑ…
 
Όπως έχουμε ξαναγράψει, «σημείο των καιρών» που έρχονταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν και η «Νέα Ελλάδα», πολιτικός – νεοφιλοσοφικός όρος που εκφράζεται πλέον από κοινού, τόσο από τα πρωθυπουργικά χείλη, όσο –εδώ και καιρό- και από τα χείλη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
 
Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη δήλωση Τατούλη: "Αυτή την στιγμή η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συσπειρώσεις. Χωρίς συνενώσεις δυνάμεων δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η Νέα Ελλάδα αποτελεί τον χώρο των ευρύτερων συνεννοήσεων για την... αντιμετώπιση της κρίσης. Η περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, ξεπέρασε στις προηγούμενες εκλογές τα κομματικά όρια".
 
Μοναδική αδυναμία, που όμως αναμένεται να ξεπεραστεί εύκολα με κομματική πειθαρχία, είναι η άρνηση κομματικών στελεχών (βουλευτών, υποψηφίων βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων, αλλά και νομαρχιακών στελεχών), να αποδεχτούν την υποψηφιότητα Πέτρου Τατούλη. Λόγω της παλιάς απομάκρυνσης του από την ΝΔ, της υποψηφιότητας του στις πρώτες περιφερειακές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ και κυρίως των πυκνών πολιτικών του δηλώσεων μέχρι και πριν από λίγο ενάντια στις πολιτικές της ΝΔ, αλλά και του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά τον χαρακτήρα και των δύο ανδρών δηλώνουν "με αισιοδοξία": Μέχρι τις εκλογές βέβαια θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου