Website counter free counters

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Προς πώληση δωμάτια και σουίτες στο Hilton Αθηνών

Προς πώληση δωμάτια και σουίτες στο Hilton Αθηνών

Η πώληση σε υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκέπτες πολυτελών τουριστικών κατοικιών από το δυναμικό των δωματίων του Hilton Αθηνών περιλαμβάνεται στα σχέδια των νέων ιδιοκτητών της μονάδας, κατά το πρότυπο σύγχρονων μοντέλων αξιοποίησης ξενοδοχειακών ακινήτων στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του  Στάθη Κουσούνη στην χθεσινή "Καθημερινή".
Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ξενοδοχείο θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας και νέα εμπορικά καταστήματα. Η πώληση δωματίων της μονάδας ως κατοικίες θα εισάγει ένα νέο τουριστικό προϊόν στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Κατά ένα τρόπο θα υιοθετηθεί η φιλοσοφία λειτουργίας της Costa Navarino στη Μεσσηνία, προσαρμοσμένη στο αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης δωματίων και σουιτών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα ξεκίνησε από κορυφαίες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι οι πελάτες τους έβλεπαν θετικά την ιδέα απόκτησης μιας κατοικίας, όπου θα μπορούσαν ταυτόχρονα να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών ξενοδοχειακού τύπου. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα νέο προϊόν, η ξενοδοχειακή ή τουριστική κατοικία, η οποία έγινε δημοφιλής ως κύρια ή εξοχική κατοικία, τόσο σε παραθεριστικές περιοχές όσο και σε ξενοδοχεία πόλεων, τα λεγόμενα Condo Hotels.
Στην Ελλάδα επιτρέπεται η δυνατότητα πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης συγκεκριμένου αριθμού δωματίων και σουιτών ξενοδοχείων, υπό την προϋπόθεση ότι η διαχείριση, η λειτουργία και η συντήρησή τους παραμένουν στον ξενοδόχο.
Με βάση σχετική νομοθεσία (περί ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας) του 2013, ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίου μπορούν να πουλήσουν ή να μισθώσουν έως το 50% της συνολικής επιφάνειας των χώρων διαμονής. Οι κατοικίες συνεχίζουν να λειτουργούν ως ξενοδοχείο με όλες τις παροχές υπηρεσιών προς αυτές.
Επίσης, η επίπλωση και ο εξοπλισμός τους καθορίζεται και συντηρείται από το ξενοδοχείο. Οι ξενοδοχειακές κατοικίες αποκτούν περαιτέρω αξία ως επένδυση όχι μόνο λόγω των υψηλών προδιαγραφών τους και της ταυτότητάς τους ως μέρος ενός επώνυμου ξενοδοχείου, αλλά και λόγω της δυνατότητας για απόκτηση εισοδήματος από το νέο ιδιοκτήτη, που υπεκμισθώνει την κατοικία στο ξενοδοχείο για όσο χρόνο δεν τη χρησιμοποιεί ο ίδιος.
Η μεταβίβαση της ξενοδοχειακής κατοικίας γίνεται συμβολαιογραφικά και μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο. Από την πλευρά του, ο ξενοδόχος πετυχαίνει μια σημαντική ταμειακή εισροή από τις πωλήσεις των κατοικιών, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της μονάδας του.

Μεταβίβαση
Προχθές, μεταβιβάστηκε το 97,3% των μετοχών της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του Hilton από την Αlpha Bank έναντι 76,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η TEMEΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V. Το συνολικό έσοδο για την Alpha Bank από τη συναλλαγή ανέρχεται σε 143,3 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου δανεισμού της Ιονικής (67,2 εκατ. ευρώ).
Η Ηilton διατηρεί συμβόλαιο συνεργασίας με την Ιονική έως το Μάρτιο του 2018. Η νέα ιδιοκτησία θα εξετάσει σε πρώτη φάση τις δυνατότητες συνέχισης της συνεργασίας με τη Hilton και εάν δεν ευοδωθούν οι συζητήσεις, θα απευθυνθεί σε άλλες διεθνείς αλυσίδες για την ανάθεση λειτουργίας της μονάδας. Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, ενώ η D-Marine είναι θυγατρική εταιρεία του τουρκικού ομίλου Dogus Holding A.S.

Προϊόν αποκλειστικά για υψηλά βαλάντια
Το νέο για την Ελλάδα τουριστικό προϊόν που θα παρέχεται στα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας απευθύνεται σε πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα, αρκεί να αξίζει. Και η αξία βρίσκεται στις εμπειρίες, στην ποιότητα, στο εξατομικευμένο σέρβις, στο συνδυασμό πολυτελούς διαμονής και πρόσβασης σε spa, γυμναστήριο, διακεκριμένα εστιατόρια, μπαρ κ.ά.
Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής κατοικίας απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα ενός σπιτιού απαλλαγμένος από το άγχος των εργασιών του. Το προϊόν αυτό τυγχάνει μεγάλης απήχησης στο εξωτερικό και περιλαμβάνεται στους διαρκώς αναπτυσσόμενους κλάδους της παγκόσμιας αγοράς του πολυτελούς τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση του ξενοδοχείου Conrad Hilton στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η τιμή πώλησης για μία ξενοδοχειακή κατοικία με 2 υπνοδωμάτια στην πολυτελή μονάδα ξεπερνά το 1 εκατ. δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου